Heinz Ketchup Łagodny

Łagodny Ketchup Heinz

Ketchup Heinz wyróżnia na tle innych produktów duża zawartość pomidorów w produkcie końcowym oraz brak e-dodatków (bez dodatku środków konserwujących oraz substancji zagęszczających).

Nie jest odpowiedni dla osób, które mogą być uczulone na seler (możliwa obecność). Tak jak w przypadku większości dostępnych w supermarketach produktów należy zwrócić uwagę na cukier i sól, których duże spożycie nie jest zalecane. Od strony wartości odżywczych ketchupy to w większości cukry, stąd nie są zalecane do spożycia w dużej ilości.

Od strony cenowej ketchup Heinz należy do droższych ketchupów spośród tych najpopularniejszych na półkach sklepowych.

I ciekawostka – reklama Heinza z Mattem LeBlancem (tak – Joey’em z Przyjaciół :))

Więcej produktów na:

Dietetyk w supermarkecie

Analiza etykiety produktu:

Kliknij na składnik, aby dowiedzieć się o nim więcej:

🔍 Pomidory
🔍 Ocet
🔍 Cukier
🔍 Sól
🔍 Ekstrakty przypraw i ziół
🔍 Przyprawa

Kalorie:

100 gram produktu zawiera:

102 kcal / 5,1% GDA*

*dla zapotrzebowania 2000 kcal dziennie

Ocena produktu DIETETYCY.ORG.PL

na podstawie głosów użytkowników

Heinz Ketchup Łagodny

Heinz Ketchup Łagodny
5.875

Składniki odżywcze

6/10

    Naturalne składniki

    9/10

      Przystępność cenowa

      4/10

        Smak

        5/10
          • Pomidory (148 g pomidorów na 100 g ketchupu)
          • Ocet
          • Cukier
          • Sól
          • Ekstrakty przypraw i ziół (zawierają seler)
          • Przyprawa
          • Wartość energetyczna: 102 kcal
          • Tłuszcz: 0,1 g
          • Tłuszcze nasycone: <0,1 g
          • Węglowodany: 23,2 g
          • Cukry: 22,8 g
          • Białko: 1,2 g
          • Sól: 1,8 g


          1 komentarz

          1. Składniki odżywcze

            5.8

            Naturalne składniki

            8.9

            Przystępność cenowa

            3.8

            Smak

            5

            ocena oparta o algorytm DIETETYCYSCORE®

            *Składniki odżywcze oceniamy według jakości składu i pozycji składnika na liście
            *Naturalność oceniamy przez stopień przetworzenia składników
            *Cenę oceniamy jako stosunek wobec najtańszej opcji na rynku (10)
            *Smaku jako kwestii subiektywnej nie oceniamy

          Dodaj komentarz