Konferencja (28.02.2015, Poznań) Jak emocje wpływają na żywienie

Jak emocje wpływają na żywienie. Najnowsze trendy w psychodietetyce stosowanej.

Poznań, 28 lutego 2015 r.

W programie m.in.:

  • Syndrom gotowości anorektycznej
  • Moda na dietę – najnowsze trendy i postawy żywieniowe
  • Jak kształtować postawy żywieniowe u dzieci
  • Diabulimia – zaburzenia odżywiania u osób z cukrzycą typu 1
  • Pregoreksja, czyli niewłaściwe zachowania żywieniowe w czasie ciąży
  • W gabinecie dietetyka –rozpoznawanie zaburzeń odżywiania
  • Jak radzić sobie z trudnym pacjentem
  • Praca z pacjentem o różnym poziomie motywacji
  • Czym różni się jedzenie popędowe od podnietowego
  • Rola coachingu i kompleksowego podejścia do pacjenta

Komitet naukowy:

  • prof. Grażyna Wieczorkowska-Wierzbińska, Katedra Psychologii i Socjologii Zarządzania, Uniwersytet Warszawski
  • dr Monika Bąk-Sosnowska, Zakład Psychologii Klinicznej, Śląski Uniwersytet Medyczny

w Katowicach

  • dr Beata Ziółkowska, Instytut Psychologii, Uniwersytet im. Adama Mickiewicza

w Poznaniu

  • dr Julita Wojciechowska, Instytut Psychologii, Uniwersytet im. Adama Mickiewiczaw

Poznaniu

  • mgr Agata Juruć, Katedra i Klinika Chorób Wewnętrznych i Diabetologii, Uniwersytet

Medyczny w Poznaniu

Więcej informacji i szczegółowy program tutaj:

http://food-forum.pl/konferencja-28-luty-2015-r-jak-emocje-wplywaja-na-zywienie-najnowsze-trendy-w-psychodietetyce-stosowanej-3/

Zapisy tutaj:

http://goo.gl/forms/bsDaom6jrX



Dodaj komentarz