Konferencja “Żywienie w drodze do mety, czyli rola żywienia w sporcie rekreacyjnym”

O znaczeniu żywienia w sporcie rekreacyjnym mówi się niewiele. Tymczasem właściwa dieta, nawadnianie, rozsądna suplementacja, dbanie o jakość mikroflory jelitowej, itp. – to ważne czynniki utrzymania dobrego zdrowia przy uprawianiu aktywności fizycznej.

konferencjaNaprzeciw tym potrzebom wychodzą organizatorzy konferencji ,,Żywienie w drodze do mety, czyli rola żywienia w sporcie rekreacyjnym’’ w Centrum Olimpijskim w Warszawie. – Wybitni specjaliści i praktycy opowiedzą także o znaczeniu probiotyków w aktywności fizycznej, wpływie niektórych chorób na uprawianie sportu, znaczeniu nadwrażliwości pokarmowej czy otyłości na różne rodzaje aktywności – mówi Marek Szymański, redaktor naczelny czasopisma eksperckiego Food Forum, zajmującego się zagadnieniami żywienia. Swoją obecność na konferencji zapowiedzieli także znani sportowcy, a także aktorzy uprawiający czynnie sport, m.in. aktorka i triathlonistka Joanna Jabłczyńska oraz Grzegorz Sudoł, trzykrotny olimpijczyk, lekkoatleta specjalizujący się w chodzie sportowym.

Konferencja skierowana jest do dietetyków, fizjoterapeutów, lekarzy medycyny sportowej, sportowców, a także wszystkich zainteresowanych tematyką aktywności fizycznej.

Szczegóły konferencji: http://food-forum.pl/zywienie-w-drodze-do-mety-czyli-rola-zywienia-w-sporcie-rekreacyjnym-25-10-2014/



Dodaj komentarz