Ładowanie Wydarzenia
Szukaj Wydarzenia

Event Views Navigation

Nadchodzące Wydarzenia

Wydarzenia List Navigation

Luty 2017

Żywienie i suplementacja osób aktywnych fizycznie – 24.02.2017 – Katowice

Luty 24, 2017
GWSH, ul. Harcerzy Września 3
Katowice, Śląskie 40-659 Polska
+ Google Map

,,ŻYWIENIE I SUPLEMENTACJA OSÓB AKTYWNYCH FIZYCZNIE” KONFERENCJA SKIEROWANA JEST DO WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH TEMATYKĄ ŻYWIENIA OSÓB AKTYWNYCH FIZYCZNIE, A W SZCZEGÓLNOŚCI DIETETYKÓW, TRENERÓW I INSTRUKTORÓW. Prowadzący: Fizjoterapeuta Justyna Stefaniak

Dowiedz się więcej »

Gastroenterologia dziecięca – 25.02.2017 – Kraków

Luty 25, 2017

III edycja  cyklu  konferencji warsztatowych Gastroenterologia Dziecięca, Żywienie i Profilaktyka Zdrowotna” - Talk Show Praktyków.

Dowiedz się więcej »

Rola dietetyka w żywieniu zbiorowym – 25.02.2017- Warszawa

Luty 25, 2017

PLAN SZKOLENIA   Na szkoleniu zostaną omówione zasady żywienia w szpitalach, placówkach opiekuńczo - wychowawczych oraz edukacyjnych.   W części wykładowej poruszone zostaną kwestie takie, jak: Sytuacja prawna Znaczenie prawidłowego odżywiana w procesie leczenia Doniesienia naukowe dotyczące żywienia chorych w szpitalu Ocena stanu odżywienia pacjentów Zasady prawidłowego żywienia Normy Metody obliczania zapotrzebowania Diety lecznicze stosowane w żywieniu zbiorowym Programy komputerowe wykorzystywane w żywieniu zbiorowym Edukacja pacjentów W części praktycznej: Analiza przykładowych jadłospisów, wyszukiwanie błędów Układanie jadłospisu     TERMIN SZKOLENIA…

Dowiedz się więcej »

Planowanie żywienia chorych na mukowiscydozę – 25.02.2017 – Warszawa

Luty 25, 2017
Centrum Szkoleniowe “Pankiewicza”, ul. Jana Pankiewicza 3
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

Praktyczna dietoterapia cukrzycy typu I i II. Część pierwsza. – 25.02.2017 – Gdańsk

Luty 25, 2017

IIFYM – elastyczne podejście do diety – 25.02.2017 – Warszawa

Luty 25, 2017

Prowadzący: Tadeusz Sowiński

Dowiedz się więcej »

Hashimoto. Żywienie, diagnostyka, styl życia

Luty 25, 2017 @ 09:45 - 17:00
Lawendowy Dom, ul. Nad Łyną 4
Olsztyn, 10-687 Polska
+ Google Map

25 lutego 2017 w Olsztynie odbędzie się szkolenie poruszające min tematy genezy choroby – przyczyny rozwoju chorób autoimmunologicznych, z uwzględnieniem roli żywności i toksyn. Jakie inne choroby autoimmunologiczne występują i ich najczęściej występujące symptomy? Jakie badania są potrzebne do diagnostyki choroby Hashimoto?

Dowiedz się więcej »

Fitoterapia wybranych schorzeń przewodu pokarmowego oraz interakcje leków z żywnością – 25.02.2017 – Wrocław

Luty 25, 2017 @ 10:00 - 15:00

PLAN SZKOLENIA Prowadzący: mgr farm. Elżbieta Kubina Plan szkolenia: Omówienie różnic pomiędzy produktem leczniczym oraz suplementem diety. Czym są roślinne produkty lecznicze i surowce roślinne. Fitoterapia wybranych zaburzeń trawiennych. Zioła pobudzające czynność żołądka i wydzielanie soków trawiennych. Surowce przeciwzapalne. Surowce przeciwwrzodowe. Surowce o działaniu wiatropędnym. Surowce o działaniu przeciwbiegunkowym. Surowce przeczyszczające. Fitoterapia wybranych zaburzeń metabolicznych. Interakcje leków z żywnością. Część warsztatowa. TERMIN SZKOLENIA   Data: 25 luty 2017, godzina 10.00. Adres: Wrocław Czas szkolenia: 5h   CENNIK SZKOLENIA   Studenci do…

Dowiedz się więcej »

Żywienie w PCO – 26.02.2017 – Kraków

Luty 26, 2017 @ 09:00 - 15:00
Św. Filipa 23, Św. Filipa 23
Kraków, Małopolskie Polska
+ Google Map

Szkolenie jest przeznaczone dla  dietetyków, żywieniowców oraz osób prowadzących edukację żywieniową. Celem szkolenia jest omówienie zasad prawidłowego żywienia wspomagającego leczenie zespołu policystycznych jajników, wprowadzenie do nowych suplementów. Temat niezwykle aktualny.  Pragniemy rozwiać wątpliwości związane z żywieniem, obalić krążące i mity oraz przekazać najnowsze zalecenia. Krótka formuła szkolenia skupiająca się na aspekcie praktycznym poprzez analizę opisów przypadków w konkretnej jednostki chorobowej  ! Poruszane na szkoleniu zagadnienia: Etiopatogeneza i leczenie PCO Zasady żywienia w PCO Wybrane składniki diety ich wpływ Suplementacja w…

Dowiedz się więcej »
Marzec 2017

Strategie żywieniowo-suplementacyjne a ilość i jakość snu – Online – 1.03.2017

Marzec 1, 2017 @ 19:00 - 20:30

Program: Jak zaburzenia snu wpływają na funkcjonowanie sportowca Strategie żywieniowo-suplementacyjne wpływające na jakość oraz ilość snu osób aktywnych fizycznie:

Dowiedz się więcej »

4​th International Conference on Nutrition and Growth

Marzec 2, 2017 - Marzec 4, 2017
Beurs van Berlage, Damrak 243
Amsterdam, 1012 ZJ Netherlands
+ Google Map

Konferencja: żywność-zdrowie-technologia-dystrybucja – Siedlce – 2.03.2017

Marzec 2, 2017 @ 09:00 - 16:30
UPH Siedlce, Stanisława Konarskiego 2
Siedlce, Polska
+ Google Map

PROGRAM RAMOWY KONFERENCJI 8.00 - 9.00 – REJESTRACJA 9.00 - 9.15 – otwarcie konferencji 9.15 – 11.45 SESJA WYKŁADÓW EKSPERCKICH 9.15 – 9.30 - wykład ekspercki wygłosi dr hab. Elżbieta Krzęcio-Nieczyporuk, prof. UPH 9.30 – 9.45 - wykład ekspercki dr hab. Wojciech Kolanowski, prof. UPH 9.45 - 10.00 - wykład ekspercki dr hab. Katarzyna Antosik, prof. UPH 10.00 – 10.15 - wykład ekspercki dr hab. Małgorzata Drywień, prof. UPH 10.15 – 10.30 - wykład ekspercki prof. dr hab. Jarosław Wysocki…

Dowiedz się więcej »

Dietetyka i suplementacja, poziom II

Marzec 2, 2017 @ 10:00 - 16:00

2-3 marca 2017 Dietetyka i suplementacja, poziom II, Warszawa

Dowiedz się więcej »

IV Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Dietetyka Gerontologiczna- wyzwania i szanse” – Poznań – 3.03.2017

Marzec 3, 2017
Przybyszewskiego 37, Przybyszewskiego 37
Poznań, Wielkopolskie Polska
+ Google Map

IV Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Dietetyka Gerontologiczna- wyzwania i szanse” Konferencja odbędzie się w dniu 3 marca (piątek) 2017 roku w Centrum Kongresowo-Dydaktycznym Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu, przy ul. Przybyszewskiego 37. WIODĄCYMI ZAGADNIENIAMI PORUSZANYMI PODCZAS KONFERENCJI BĘDĄ: Dietoterapia w chorobach neurodegeneracyjnych Dieta a starzenie się nerek Żywienie w zaburzeniach połykania u osób starszych Współpraca dietetyka z lekarzem Nowe trendy w dietetyce gerontologicznej Superfoods w starzeniu

Dowiedz się więcej »

Gastroenterologia dziecięca – 4.03.2017 – Wrocław

Marzec 4, 2017

III edycja  cyklu  konferencji warsztatowych Gastroenterologia Dziecięca, Żywienie i Profilaktyka Zdrowotna - Talk Show Praktyków.

Dowiedz się więcej »

Immunodiagnostyka nietolerancji pokarmowej i praktyczne zastosowanie testów diagnostycznych – 4.03.2017 – Kraków

Marzec 4, 2017
Hotel Kazimierz II, ul. Starowiślna 60
Kraków, Polska
+ Google Map

O szkoleniu Celem szkolenia jest zapoznanie z teoretyczną wiedzą na temat alergii i nietolerancji pokarmowej oraz zdobycie praktycznej umiejętności oznaczania immunoglobulin klasy G (IgG) w kierunku alergenów pokarmowych przy użyciu pierwszego na świecie, nielaboratoryjnego testu Food Detective. Tematyka szkolenia Tematyka teoretycznej części szkolenia obejmuje m.in. najnowszą wiedzę z zakresu alergii i nietolerancji pokarmowej, ze szczególnym uwzględnieniem roli pokarmowo-specyficznych przeciwciał IgG w przebiegu wybranych chorób przewlekłych oraz podstawowe informacje o budowie i funkcjonowaniu układu immunologicznego. W części praktycznej zostaną omówione znane…

Dowiedz się więcej »

Dietocoaching I i II st. – 4-5.03.2017 – Kraków

Marzec 4, 2017 - Marzec 5, 2017
Św. Filipa 23, Św. Filipa 23
Kraków, Małopolskie Polska
+ Google Map

Kurs coachingu dietetycznego opiera się o metody warsztatowe. Dużą uwagę zwracamy na praktyczne umiejętności niezbędne do prowadzenia dynamicznego procesu diet coachingu. Nasi słuchacze będą mieli okazję pogłębić swoje doświadczenie z dziedziny dietetyki o wiedzą na temat rozumienia, obserwowania oraz wnioskowania o potrzebach żywieniowych Klienta/Pacjenta. Dzięki temu będą mogli skuteczniej diagnozować motywacje do zmian w obszarze nawyków żywieniowych oraz stylu życia pacjenta. Podczas kursu nie zabraknie ćwiczeń praktycznych. Szkoleniowcy przedstawią konkretne przykłady i narzędzia wsparcia podczas nawiązywania relacji z Klientem/Pacjentem. Dietetyk…

Dowiedz się więcej »

Dietocoaching I i II st. – 4-5.03.2017 – Warszawa

Marzec 4, 2017 - Marzec 5, 2017
Jelinka 32, Jelinka 32
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

Kurs coachingu dietetycznego opiera się o metody warsztatowe. Dużą uwagę zwracamy na praktyczne umiejętności niezbędne do prowadzenia dynamicznego procesu diet coachingu. Nasi słuchacze będą mieli okazję pogłębić swoje doświadczenie z dziedziny dietetyki o wiedzą na temat rozumienia, obserwowania oraz wnioskowania o potrzebach żywieniowych Klienta/Pacjenta. Dzięki temu będą mogli skuteczniej diagnozować motywacje do zmian w obszarze nawyków żywieniowych oraz stylu życia pacjenta. Podczas kursu nie zabraknie ćwiczeń praktycznych. Szkoleniowcy przedstawią konkretne przykłady i narzędzia wsparcia podczas nawiązywania relacji z Klientem/Pacjentem. Dietetyk…

Dowiedz się więcej »

Pierwsze kroki dietetyka, czyli jak otworzyć własny gabinet? – 4.03.2017 – Warszawa

Marzec 4, 2017

Pierwsze kroki dietetyka, czyli jak otworzyć i prowadzić własny gabinet?

Dowiedz się więcej »

Narodowy Kongres Naturoterapii – 4.03.2017 – Warszawa

Marzec 4, 2017 @ 10:00 - 18:00
Hotel Gromada Warszawa Lotnisko, ul. 17 stycznia 32
Warszawa, Mazowieckie 02-148 Polska
+ Google Map

Dietoterapia – życie z pompą – 4.03.2017 – Warszawa

Marzec 4, 2017 @ 10:00 - 16:00
NZOZ Medina, ul. Krzywe Koło 8/10
Warszawa, Mazowieckie 00-270 Polska
+ Google Map

Szkolenie dla dietetyków, studentów, żywieniowców, trenerów personalnych, osób z cukrzycą typu 1 i kobiet z cukrzycą ciążową w wywiadzie.

Dowiedz się więcej »

Nutrigenomika w praktyce dietetyka – Katowice – 4.03.2017

Marzec 4, 2017 @ 10:00 - 16:00
Jordana 18, ul. Jordana 18
Katowice, Śląskie Polska
+ Google Map

Prowadzący: dr hab. Agata Chmurzyńska Plan szkolenia: Wprowadzenie do nutrigenomiki: DNA i polimorfizm DNA, podstawowe mechanizmy dziedziczenia cech. Wpływ genów i żywienia na metabolizm folianów, homocysteiny i choliny. Co daje analiza genu MTHFR? Czy możliwe jest wykorzystanie informacji o genotypie w dietoterapii otyłości i cukrzycy? Poradnictwo nutrigenetyczne, czyli jak dopasować dietę do fenotypu metabolicznego. Cena: standardowa 290 zł studenci 270 zł Zarejestruj się online:

Dowiedz się więcej »

Babski Dzień – 4.03.2017 – Warszawa

Marzec 4, 2017 @ 10:00 - 17:00
EXPO XXI Warszawa – Międzynarodowe Centrum Targowo-Kongresowe, Prądzyńskiego 12/14
Warszawa, 01-222 Polska
+ Google Map

TYLKO RAZ W ROKU PRZEZ JEDEN DZIEŃ ODBYWA SIĘ BABSKI DZIEŃ. W TYM ROKU 4 MARCA w Centrum EXPO XXI na ul. Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie. START OD 10:00 DO 17:00 Jest to wydarzenie kierowane do wszystkich kobiet, które chcą coś w swoim życiu zmienić, zapoznać się z nowościami wysłuchać ciekawych wykładów i miło z przyjaciółmi spędzić czas. Cała hala Centrum EXPO XXI Warszawa podzielona będzie na kilka stref, w  których zostały zaplanowane interesujące działania. CZĘŚĆ MEDYCZNA: -  wykonywane będzie…

Dowiedz się więcej »

Naturalne metody podnoszenia poziomu testosteronu – 5.03.2017 – Warszawa

Marzec 5, 2017

Prowadzący szkolenie: Tadeusz Sowiński

Dowiedz się więcej »

Kontrowersje wokół diety wysokotłuszczowej w sporcie – 7.03.2017 – Online

Marzec 7, 2017 @ 19:00 - 21:30

7 marca 2017 Godzina:19:00 Czas:2 h 30 min

Dowiedz się więcej »

Gastroenterologia dziecięca – 11.03.2017 – Warszawa

Marzec 11, 2017

III edycja  cyklu  konferencji warsztatowych Gastroenterologia Dziecięca, Żywienie i Profilaktyka Zdrowotna - Talk Show Praktyków.

Dowiedz się więcej »

Trening atletyczny – Warszawa – 11.03.2017

Marzec 11, 2017 - Marzec 12, 2017

Miejsce: WARSZAWA Daty zjazdów: 11-12.03 18-19.03 25-26.03 01-02.04 08-09.04

Dowiedz się więcej »

Diagnostyka laboratoryjna w pracy dietetyka. Część pierwsza – 11.03.2017 – Warszawa

Marzec 11, 2017
Centrum Szkoleniowe “Pankiewicza”, ul. Jana Pankiewicza 3
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

Psychologia w dietetyce – 11.03.2017 – Katowice

Marzec 11, 2017
Europrofes Katowice, ul. Stawowa 10
Katowice, Śląskie Polska
+ Google Map

Edukator w cukrzycy – 11.03.2017 – Warszawa

Marzec 11, 2017
Jelinka 32, Jelinka 32
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

Cele szkolenia: poznanie kompletnej typologii cukrzycy: typ 1., typ 2., typ 3., LADA, MODY, cukrzyca ciążowa – epidemiologia, postępowanie, wskazania, sposób leczenia, rozwój kompetencji w zakresie różnic co do zaleceń żywieniowych i postępowania dietetycznego w zależności od stosowanego rodzaju insuliny, wyjaśnienie różnic w rozkładzie posiłków i ilości węglowodanów w zależności od metody leczenia, zasady intensywnej czynnościowej insulinoterapii – liczenie wymienników węglowodanowych i wymienników białkowo-tłuszczowych, edukacja żywieniowa pacjenta diabetologicznego – szkolenie w zakresie koordynowania działaniami związanymi z edukacją dietetyczną pacjenta. PROGRAM1.…

Dowiedz się więcej »

Fitoterapia wybranych schorzeń układu pokarmowego – Warszawa – 11.03.2017

Marzec 11, 2017

Plan szkolenia: Omówienie różnic pomiędzy produktem leczniczym oraz suplementem diety. Czym są roślinne produkty lecznicze i surowce roślinne. Fitoterapia wybranych zaburzeń trawiennych. Zioła pobudzające czynność żołądka i wydzielanie soków trawiennych. Surowce przeciwzapalne. Surowce przeciwwrzodowe. Surowce o działaniu wiatropędnym. Surowce o działaniu przeciwbiegunkowym. Surowce przeczyszczające. Fitoterapia wybranych zaburzeń metabolicznych. Interakcje leków z żywnością. Część warsztatowa. Data: 11 marca 2017, godzina 10.00. Adres: Warszawa Czas szkolenia: 5h Cena: Studenci do 26 roku życia: 200 zł Doktoranci do 35 roku życia: 230 zł…

Dowiedz się więcej »

Żywienie w sterydoterapii – 11.03.2017 – Kraków

Marzec 11, 2017 @ 09:00 - 15:00
Św. Filipa 23, Św. Filipa 23
Kraków, Małopolskie Polska
+ Google Map

Leki steroidowe pozostawiają liczne skutki uboczne, jedną z metod ich przeciwdziałania jest odpowiednio zbilansowana dieta. Celem szkolenie jest przekazanie informacji na temat diety oszczędzającej najważniejsze narządy oraz nauka doboru i eliminacji  produktów.Pragniemy rozwiać wątpliwości związane z żywieniem, obalić krążące i mity oraz przekazać najnowsze zalecenia.Szkolenie jest przeznaczone dla  dietetyków, żywieniowców oraz osób prowadzących edukację żywieniową. Krótka formuła szkolenia skupiająca się na aspekcie praktycznym poprzez analizę opisów przypadków w konkretnej jednostki chorobowej ! Poruszane na szkoleniu zagadnienia: Zastosowanie leków steroidowych Interakcje…

Dowiedz się więcej »

Food Show – 16-18.03.2017 – Katowice

Marzec 16, 2017 - Marzec 18, 2017
MCK Katowice, plac Sławika i Antalla 1
Katowice, Śląskie 40-166 Polska
+ Google Map

Największe święto polskiej żywności i kulinariów w nowatorskiej formule spotkania profesjonalistów i pasjonatów 16-18 marca 2017 • Międzynarodowe Centrum Kongresowe w Katowicach

Dowiedz się więcej »

Congressus Dietetica – 17-18.03.2017 – Łódź

Marzec 17, 2017 @ 07:00 - Marzec 18, 2017 @ 17:00
Centrum Dydaktyczne Uniwersytetu Medycznego, ul. Pomorska 251
Łódź, Łódzkie 92-213 Polska
+ Google Map

VII OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA DIETETYKI Congressus Dietetica  (patronat medialny dietetycy.org.pl) INFORMACJE ORGANIZATORA organizator: Polskie Stowarzyszenie Dietetyków ul. Piotrkowska 67/18u , 90-422 Łódź termin: 17-18 marca 2017 r. miejsce: Centrum Dydaktyczne Uniwersytetu Medycznego w Łodzi ul. Pomorska 251, 92-213 Łódź Do 31 stycznia przyjmowane są zgłoszenia prac do sesji prac własnych - ustnej i plakatowej. W sesji prac własnych może wziąć udział każdy uczestnik Konferencji, który zarejestruje się na Konferencję oraz dokona stosownej opłaty. Jednocześnie informuje się, że dopuszcza się zarówno prace oryginalne…

Dowiedz się więcej »

Zasady żywienia chorych po transplantacji narządów – 18.03.2017 – Łódź

Marzec 18, 2017
AP Edukacja Łódź, ul. PIOTRKOWSKA 173
Łódź, Polska
+ Google Map

Szkolenie dla dietetyków – Gdańsk – 18-19.03.2017

Marzec 18, 2017 - Marzec 19, 2017

Sobota SZKOLENIE I: DIETA ZWIĘKSZAJĄCA PŁODNOŚĆ, ŻYWIENIE KOBIET W TRAKCIE I PO CIĄŻY Niedziela SZKOLENIE II: ŻYWIENIE DZIECI (0-10) NAJBLIŻSZE TERMINY: Gdańsk: 18 – 19 marzec 2017 godz. 9.00-13.00

Dowiedz się więcej »

Żywienie RZS – 18.03.2017 – Kraków

Marzec 18, 2017 @ 09:00 - 15:00
Św. Filipa 23, Św. Filipa 23
Kraków, Małopolskie Polska
+ Google Map

Szkolenie jest przeznaczone dla  dietetyków, żywieniowców oraz osób prowadzących edukację żywieniową. Celem szkolenia jest omówienie zasad prawidłowego żywienia wspomagającego leczenie reumatoidalnego zapalenia stawów, zaprezentowanie elementów diety o wysokim potencjale przeciwzapalnym, wprowadzenie do nowych suplementów.  Pragniemy rozwiać wątpliwości związane z żywieniem, obalić krążące i mity oraz przekazać najnowsze zalecenia. Krótka formuła szkolenia skupiająca się na aspekcie praktycznym poprzez analizę opisów przypadków w konkretnej jednostki chorobowej ! Plan szkolenia: Etiopatogeneza i leczenie RZS RZS i alergie Czynniki dietetyczne mogące zaostrzyć i złagodzić…

Dowiedz się więcej »

Diagnostyka w gabinecie dietetyka – Lublin – 18.03.2017

Marzec 18, 2017 @ 10:00 - 17:00

Prowadzący: mgr Małgorzata Słoma mgr Nicola Szeja Plan szkolenia: Hematologia Elektrolity Gospodarka lipidowa Gospodarka węglowodanowa Badanie czynności wątroby Diagnostyka chorób dietozależnych Choroby autoimmunologiczne Choroby tarczycy Alergie i nietolerancje pokarmowe Badanie moczu Badania genetyczne Podstawy diagnostyki obrazowej Szkolenie z zakresu diagnostyki laboratoryjnej wzbogacone o podstawy diagnostyki obrazowej i genetycznej. Data: 18 marca 2017, godzina 10.00. Adres: Lublin Czas szkolenia: 7h Cena: Studenci do 26 roku życia: 200 zł Doktoranci do 35 roku życia: 230 zł Pozostali: 250 zł Wszystkie podane kwoty…

Dowiedz się więcej »

Alergia pokarmowa w praktyce dietetyka – 25.03.2017 – Wrocław

Marzec 25, 2017
Europrofes Wrocław, ul. Rynek 35
Wrocław, Polska
+ Google Map

Fitoterapia wybranych schorzeń układu pokarmowego – Rzeszów – 25.03.2017

Marzec 25, 2017

Plan szkolenia: Omówienie różnic pomiędzy produktem leczniczym oraz suplementem diety. Czym są roślinne produkty lecznicze i surowce roślinne. Fitoterapia wybranych zaburzeń trawiennych. Zioła pobudzające czynność żołądka i wydzielanie soków trawiennych. Surowce przeciwzapalne. Surowce przeciwwrzodowe. Surowce o działaniu wiatropędnym. Surowce o działaniu przeciwbiegunkowym. Surowce przeczyszczające. Fitoterapia wybranych zaburzeń metabolicznych. Interakcje leków z żywnością. Część warsztatowa. Data: 25 marca 2017, godzina 10.00. Adres: Rzeszów Czas szkolenia: 5h Cena: Studenci do 26 roku życia: 200 zł Doktoranci do 35 roku życia: 230 zł…

Dowiedz się więcej »

Szkolenie dla dietetyków – Szczecin – 25-26.03.2017

Marzec 25, 2017 - Marzec 26, 2017

Sobota SZKOLENIE I: DIETA ZWIĘKSZAJĄCA PŁODNOŚĆ, ŻYWIENIE KOBIET W TRAKCIE I PO CIĄŻY Niedziela SZKOLENIE II: ŻYWIENIE DZIECI (0-10) NAJBLIŻSZE TERMINY: Szczecin: 25 – 26 marzec 2017 godz. 9.00-13.00

Dowiedz się więcej »

Ogólnopolskie Forum Dietoterapii Onkologicznej – 25.03.2017 – Warszawa

Marzec 25, 2017
Golden Floor Plaza, al. Jerozolimskie 123a
Warszawa, Polska
+ Google Map

BLOK I Najnowsze doniesienia na temat onkodietetyki BLOK II Analiza i interpretacja wyników badań pacjenta onkologicznego BLOK III Dieta i odpowiednie żywienie jako wsparcie w leczeniu chorób onkologicznych BLOK IV Praktyczna analiza alternatywnych terapii żywieniowych wspomagających leczenie pacjentów nowotworowych BLOK V Warsztat specjalny! Jak stworzyć indywidualny plan dietetyczny dla Twojego pacjenta onkologicznego? Prowadzący: Bożena Schleicher Natalia Knaflewska   25.03.2017 r., Warszawa Golden Floor Plaza, al. Jerozolimskie 123a Godz. 10:00-17:00

Dowiedz się więcej »

Konferencja: Programowanie zdrowia – Gdynia – 25.03.2017

Marzec 25, 2017 @ 09:00 - 18:00
Aleja Zwycięstwa 96/98, Aleja Zwycięstwa 96/98
Gdynia, Pomorskie Polska
+ Google Map

Konferencja: Analizator Diet – 25.03.2017 – Katowice

Marzec 25, 2017 @ 10:00 - 16:30
Bankowa 11b, ul. Bankowa 11b
Katowice, Śląskie 40-043 Polska
+ Google Map

Najlepsi dietetycy - praktycy i naukowcy przeanalizują najpopularniejsze diety, przedstawią ich plusy i minusy, wskazania i przeciwwskazania, korzyści i zagrożenia, a wszystko poparte będzie solidną dawką wiedzy i własną praktyką Plan konferencji: Dieta Paleo – inna niż się wydaje?’’ Jedna z najgłośniejszych diet ostatniej dekady. Mówi się o niej bardzo dużo, bardzo głośno i bardzo niespójnie. Czy można jednoznacznie przedstawić założenia diety przodków, a co za tym idzie jej wpływ na zdrowie? Czy paleo to rzeczywiście koktajl z surowej wątróbki,…

Dowiedz się więcej »

TRUDNY PACJENT -jak prowadzić DIALOG MOTYWUJĄCY – 26.03.2017 – Warszawa

Marzec 26, 2017 @ 10:00 - 17:00
Jelinka 32, Jelinka 32
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

Cel szkolenia: Szkolenie ma na celu  przekazanie wiedzy na temat podstawowych zasad pracy w duch Dialogu Motywującego. Ten specyficzny styl prowadzenia rozmowy zdecydowanie ułatwia wydobywanie wewnętrznej motywacji do zmiany nawyków żywieniowych u pacjentów/klientów oraz budowanie trwałych zachowań związanych z odżywianiem. Program szkolenia obejmuje nie tylko wiedzę teoretyczną, ale przede wszystkim cześć praktyczną, gdzie poprzez  ćwiczenia rozwijające empatyczny  styl prowadzenia rozmowy, Uczestnicy odczują,  jak przyjemna i skuteczna może być praca dietetyka posiadającego wiedze z zakresu Dialogu Motywującego. Plan szkolenia: Wprowadzenie do tematyki Dialogu Motywującego…

Dowiedz się więcej »

Dieta FOODMAPs w praktyce- warsztaty – 27.03.2017 – Kraków

Marzec 27, 2017 @ 10:00 - 14:00
Św. Filipa 23, Św. Filipa 23
Kraków, Małopolskie Polska
+ Google Map

Doniesienia naukowe ostatnich kilku lat pokazują korzystny wpływ DIETY FOODMPAs w chorobach nieswoistych jelit, dieta ta mimo że obszernie opisywana nie jest łatwa do praktycznego zastosowania. Wychodząc na przeciw naszym klientom oferujemy Państwu warsztaty, których celem jest nabycie praktycznych umiejętności prowadzenia pacjenta w oparciu o dietę Foodmaps. Czas trwania: 4hx60min cena obejmuje: materiały szkoleniowe, przerwę kawową, certyfikat uczestnictwa trener Kraków: mgr Patrycja Kłysz UWAGI Adres szkolenia zostanie podany drogą mailową po zebraniu grupy szkoleniowej nie wcześniej niż na 2 tyg.…

Dowiedz się więcej »

Konferencja międzynarodowa. Postępy nauk o zdrowiu – Warszawa – 31.03.2017

Marzec 31, 2017
Wyższa Szkoła Rehabilitacji, ul. Kasprzaka 49
Warszawa, Polska
+ Google Map

2017 rok – 10-lecie Wyższej Szkoły Rehabilitacji W związku z tą wyjątkową okazją szkoła zaprasza na jubileuszową konferencję. Konferencja „Postępy nauk o zdrowiu” to wydarzenie międzynarodowe, w którym gośćmi będą m.in : Prof. Camillo di Giulio, Prof. Alejandro Galán-Mercant, Prof. María Ruiz-Muñoz Prof. Manuel González-Sánchez, Prof. Krzysztofa Bieleckiego , Prof. Grażynę Cichosz oraz wielu innych wybitnych specjalistów. Portal dietetycy.org.pl objął patronat medialny nad wydarzeniem. Serdecznie zapraszamy do naukowego rozpoczęcia jubileuszu Wyższej Szkoły Rehabilitacji. Pełna agenda oraz zapisy na stronie: konferencjewsr.pl

Dowiedz się więcej »

Konferencja IŻŻ: Alergie, nietolerancje pokarmowe – zmora pacjentów, dietetyków i lekarzy – 31.03.2017 – Warszawa

Marzec 31, 2017
Instytut Żywności i Żywienia, ul. Powsińska 61/63
Warszawa, Mazowieckie 02-903 Polska
+ Google Map

Odpowiedź na pytanie jakie są oficjalne rekomendacje w zakresie leczenia i diagnostyki alergii oraz nietolerancji pokarmowej, jak również jak wspomóc swój układ odpornościowy uzyskacie Państwo podczas konferencji. Wykładowcami konferencji będą uznani eksperci z Instytutu Żywności i Żywienia oraz wielu innych wiodących ośrodków naukowych i szpitali klinicznych w Polsce.

Dowiedz się więcej »
Kwiecień 2017

Odżywianie kobiet w ciąży i w czasie laktacji – 1.04.2017 – Kraków

Kwiecień 1, 2017
Hotel Kazimierz II, ul. Starowiślna 60
Kraków, Polska
+ Google Map

O szkoleniu Szkolenie porusza zagadnienia związane z żywieniem matki od chwili starania się o dziecko aż do szczęśliwych narodzin i okresu wychowania. Warsztaty dla specjalistów zostały przygotowane specjalnie po to, aby najnowszą wiedzę z bardzo różnych źródeł połączyć z praktyką żywieniową. Podczas szkolenia zweryfikujemy kilka popularnych mitów, sprawdzimy podstawy zakorzenionych przekonań i podzielimy się zaskakującymi informacjami. Dla kogo? Warsztaty są przeznaczone dla specjalistów z dziedziny medycyny i żywienia, czyli dietetyków, żywieniowców, lekarzy oraz innych osób zainteresowanych wpływem diety na stan zdrowia. Program szkolenia O czym trzeba pamiętać, komponując…

Dowiedz się więcej »

Dietoterapia w praktyce, poziom III

Kwiecień 1, 2017 - Kwiecień 2, 2017

➡ Dietoterapia w praktyce, poziom III ⬅

Dowiedz się więcej »
+ Eksport Listed Wydarzenia
Polub nasz dedykowany fanpage i otrzymuj informacje o wydarzeniach w Twojej okolicy.

Zgłoś brakujące wydarzenie na adres redakcja@dietetycy.org.pl lub nasz dedykowany fanpage!