Ładowanie Wydarzenia
Szukaj Wydarzenia

Event Views Navigation

Nadchodzące Wydarzenia

Wydarzenia List Navigation

Maj 2017

IŻŻ – Konferencja szkoleniowa skierowana do przedstawicieli branży mięsnej, rybnej i mleczarskiej – 31.05.2017 – Warszawa

Maj 31, 2017
Instytut Żywności i Żywienia, ul. Powsińska 61/63
Warszawa, Mazowieckie 02-903 Polska
+ Google Map

PROGRAM KONFERENCJI 31 MAJA 2017 r. Konferencja szkoleniowa skierowana do przedstawicieli branży mięsnej, rybnej i mleczarskiej, organizowana w ramach Narodowego Programu Zdrowia z cyklu „Działania edukacyjne dla przedstawicieli administracji rządowej i przemysłu spożywczego – upowszechnianie wiedzy na temat korzyści zdrowotnych i gospodarczych związanych ze zmniejszeniem zawartości soli, cukru i stosowaniem różnych rodzajów tłuszczów w produktach spożywczych”. Organizatorzy merytoryczni konferencji: dr hab. n. farm. Hanna Mojska, prof. nadzw. IŻŻ, dr inż. Anna Wojtasik 09:00 - 10:00 Rejestracja uczestników SESJA 1 10:00…

Dowiedz się więcej »
Czerwiec 2017

IŻŻ – Konferencja szkoleniowa skierowana do przedstawicieli branży przetwórstwa owocowo – warzywnego, koncentratów spożywczych oraz napoi bezalkoholowych – 6.06.2017 – Warszawa

Czerwiec 6, 2017
Instytut Żywności i Żywienia, ul. Powsińska 61/63
Warszawa, Mazowieckie 02-903 Polska
+ Google Map

PROGRAM KONFERENCJI 6 CZERWCA 2017 r. Konferencja szkoleniowa skierowana do przedstawicieli branży przetwórstwa owocowo – warzywnego, koncentratów spożywczych oraz napoi bezalkoholowych, organizowana w ramach Narodowego Programu Zdrowia z cyklu „Działania edukacyjne dla przedstawicieli administracji rządowej i przemysłu spożywczego – upowszechnianie wiedzy na temat korzyści zdrowotnych i gospodarczych związanych ze zmniejszeniem zawartości soli, cukru i stosowaniem różnych rodzajów tłuszczów w produktach spożywczych”. Organizatorzy merytoryczni oraz prowadznienie konferencji: dr Katarzyna Stoś, prof. nadzw. IŻŻ; mgr Hanna Stolińska - Fiedorowicz 09:00 - 09:30…

Dowiedz się więcej »

Dietetyka i suplementacja, poziom IV

Czerwiec 8, 2017 @ 10:00 - Czerwiec 9, 2017 @ 16:00

8-9 czerwca 2017 roku, Warszawa Dietetyka i suplementacja, poziom IV

Dowiedz się więcej »

Czynniki genetyczne i środowiskowe wpływające na jakość życia i zdrowia konsumentów – 09.06.2017 – Warszawa

Czerwiec 9, 2017
Kasprzaka 49, ul. Kasprzaka 49
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

III KONFERENCJA NAUKOWA WYŻSZEJ SZKOŁY REHABILITACJI PT. CZYNNIKI GENETYCZNE I ŚRODOWISKOWE WPŁYWAJĄCE NA JAKOŚĆ ŻYCIA I ZDROWIA KONSUMENTÓW 09.06.2017, WARSZAWA, UL. KASPRZAKA 49 (patronat medialny dietetycy.org.pl) Zapisz się na: konferencjewsr.pl Agenda >

Dowiedz się więcej »

Przepuszczalne jelita – problem interdyscyplinarny – 10.06.2017 – Warszawa

Czerwiec 10, 2017
SOUND GARDEN HOTEL, ul. Żwirki i Wigury 18
Warszawa, Polska
+ Google Map

Sława gastroenterologii, odkrywca ZONULINY, autor książki "Wolni od Glutenu" - Po raz pierwszy w POLSCE !!!  

Dowiedz się więcej »

Konferencja Insulinooporność Problem XXI wieku – 10.06.2017 – Warszawa

Czerwiec 10, 2017 @ 09:00 - 17:30
ul. Marymoncka 99/103, ul. Marymoncka 99/103
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

Konferencja Insulinooporność Problem XXI wieku 10 czerwca 2017 Czas: 9.00-17.30 Miejsce: Centrum Medyczne Kształcenia Podyplomowego, ul. Marymoncka 99/103 Warszawa 10 czerwca 2017 Miejsce: Centrum Medyczne Kształcenia Podyplomowego, ul. Marymoncka 99/103 Warszawa Program: 9.30 – 10.00 Insulinooporność – problem XXI wieku – Dominika Musiałowska 10.00 -11.30 Insulinooporność z punktu widzenia endokrynologii – dr n.med. Maciej Jędrzejowski 11.30 - 11.45 przerwa 11.45 - 12.30 Aktywność fizyczna jako ważny element leczenia insulinooporności – Dominika Musiałowska 12.30 - 13.30 Komunikacja: Pacjent - lekarz. Jak…

Dowiedz się więcej »

Wszechnica SGGW: Alergie pokarmowe a diety eliminacyjne – korzyści i zagrożenia – 21.06.2017 – Warszawa + Online

Czerwiec 21, 2017 @ 17:15 - 19:00
SGGW / Budynek 32 / Aula II, ul. Nowoursynowska 159c
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

Alergie pokarmowe a diety eliminacyjne - korzyści i zagrożenia prelekcję wygłosi: dr hab. Ewa Lange (Zakład Dietetyki, SGGW) dr inż. Danuta Gajewska (Zakład Dietetyki, SGGW) 21 czerwca 2017 r. (środa) godz. 17.15 Transmisja online: http://www.wszechnica-zywieniowa.sggw.pl/index4.htm

Dowiedz się więcej »
+ Eksport Listed Wydarzenia
Polub nasz dedykowany fanpage i otrzymuj informacje o wydarzeniach w Twojej okolicy.

Zgłoś brakujące wydarzenie na adres redakcja@dietetycy.org.pl lub nasz dedykowany fanpage!