Ładowanie Wydarzenia
Szukaj Wydarzenia

Event Views Navigation

Minione Wydarzenia

Wydarzenia List Navigation

Grudzień 2016

Dni Edukacji o NZJ – Olsztyn – 3.12.2016

Grudzień 3, 2016
Hotel Park, ul. Warszawska 119
Olsztyn, Polska
+ Google Map

Dieta wegańska w praktyce – 3.12.2016 – Warszawa

Grudzień 3, 2016 @ 09:00 - 16:00
Wyborna 16a, ul. Wyborna 16a
Warszawa, Mazowieckie 03-681 Polska
+ Google Map

I CZĘŚĆ - makro i mikro składniki najważniejsze w diecie roślinnej II CZĘŚĆ - diety roślinne na różnych etapach życia III CZĘŚĆ - odmiany diet wegańskich, diety znanych lekarzy (Ornish, Barnard, Fuhrman, Esselstyn), dieta surowa IV CZĘŚĆ - dodatek - przegląd produktów dla wegetarian  

Dowiedz się więcej »

Rola diety w schorzeniach tarczycy – 3.12.2016 – Katowice

Grudzień 3, 2016 @ 09:30 - 17:45
Europrofes Katowice, ul. Stawowa 10
Katowice, Śląskie Polska
+ Google Map

3.12.2016 r., Katowice

Dowiedz się więcej »

Rola dietetyka w żywieniu zbiorowym – 3.12.2016 – Wrocław

Grudzień 3, 2016 @ 10:00 - 16:00
Ruska 43/44, ul. Ruska 43/44
Wrocław, Dolnośląskie Polska
+ Google Map

PLAN SZKOLENIA Prowadzi: mgr Anna Przepiórkowska Na szkoleniu zostaną omówione zasady żywienia w szpitalach, placówkach opiekuńczo - wychowawczych oraz edukacyjnych. W części wykładowej poruszone zostaną kwestie takie, jak: Sytuacja prawna Znaczenie prawidłowego odżywiana w procesie leczenia Doniesienia naukowe dotyczące żywienia chorych w szpitalu Ocena stanu odżywienia pacjentów Zasady prawidłowego żywienia Normy Metody obliczania zapotrzebowania Diety lecznicze stosowane w żywieniu zbiorowym Programy komputerowe wykorzystywane w żywieniu zbiorowym Edukacja pacjentów W części praktycznej: Analiza przykładowych jadłospisów, wyszukiwanie błędów Układanie jadłospisu CENNIK SZKOLENIA…

Dowiedz się więcej »

Probiotyki i nietolerancje pokarmowe w praktyce – 3.12.2016 – Warszawa

Grudzień 3, 2016 @ 10:00 - 16:00

Pierwszy poziom szkolenia będzie jednodniową prezentacją zawierającą podstawowe i czysto praktyczne informacje dotyczące funkcjonowania jelit i zachowania zdrowia dzięki odpowiedniej diagnostyce, probiotykoterapii i diecie.

Dowiedz się więcej »

Żywienie osób aktywnych – 3.12.2016 – Lublin

Grudzień 3, 2016 @ 10:00 - 17:00

Kurs skierowany jest do wszystkich zainteresowanych tematyką żywienia w kontekście wysiłku fizycznego, a w szczególności trenerów, instruktorów, dietetyków.

Dowiedz się więcej »

Analiza badań laboratoryjnych, przewlekły stan zapalny, dieta przeciwzapalna – 3.12.2016 – Kraków

Grudzień 3, 2016 @ 11:30 - 14:30
A4Academy, ul. Zwierzyniecka 14/4
Kraków, Małopolskie 31-102 Polska
+ Google Map

A4Academy zaprasza na specjalistyczne szkolenie: Analiza badań laboratoryjnych, przewlekły stan zapalny, dieta przeciwzapalna!

Dowiedz się więcej »

Szkolenie : praca z małym pacjentem w gabinecie dietetyka – 10.12.2016 – Kraków

Grudzień 10, 2016 @ 09:00 - 16:00

Prowadzący: Joanna Biała Warsztat skierowany jest do dietetyków, żywieniowców oraz psychodietetyków, zarówno tych studiujących jak i praktykujących. Dla osób, które chcą poszerzyć swoją wiedzę w zakresie pracy z dziećmi, przy wykorzystaniu technik zaczerpniętych z psychodietetyki i coachingu. Szczegóły: https://www.facebook.com/events/1966318756928502/

Dowiedz się więcej »

Dietetyka Sportowa – Żywienie i suplementacja w sportach wytrzymałościowych – 10.12.2016 – Warszawa

Grudzień 10, 2016 @ 10:00 - 17:00
Centrum Szkoleniowe Adgar Fit Ochota, ul. al. Jerozolimskie 181 B
Warszawa, Polska
+ Google Map

10 grudnia 2016 Dietetyka Sportowa – Żywienie i suplementacja w sportach wytrzymałościowych

Dowiedz się więcej »

Żywienie i suplementacja w sportach wytrzymałościowych – 10.12.2016 – Warszawa

Grudzień 10, 2016 @ 10:00 - 17:00
Centrum Szkoleniowe Adgar Fit Ochota, ul. al. Jerozolimskie 181 B
Warszawa, Polska
+ Google Map

10 grudnia 2016 Kurs przeznaczony jest dla osób chcących podnieść swoje kwalifikacje w zakresie żywienia sportowców ze szczególnym uwzględnieniem sportów wytrzymałościowych tj. biegi długodystansowe, kolarstwo oraz triathlon.

Dowiedz się więcej »

Jak zapewnić pacjentom najwyższy standard usług – 10.12.2016 – Wrocław

Grudzień 10, 2016 @ 10:00 - 16:00
Ruska 43/44, ul. Ruska 43/44
Wrocław, Dolnośląskie Polska
+ Google Map

PLAN SZKOLENIA Część I – wykład Pierwsza wizyta pacjenta Techniki zbierania kompletnego wywiadu lekarskiego i żywieniowego Analiza składu ciała: przedstawienie sprzętu, przeciwwskazania do badania, co wpływa na pomiar, zrozumiałe omówienie wyników dla pacjenta Pomiary antropometryczne – techniki w zależności od standu zdrowia pacjenta (m.in. po amputacjach, uszkodzeniach rdzenia kręgowego) Analiza dzienniczka żywieniowego pacjenta Wizyta kontrolna Budowanie relacji z pacjentem Techniki pracy z dziećmi Najczęstsze pytania pacjentów Przegląd rynkowy popularnych suplementów diety Praktyczne aspekty tworzenia jadłospisu dla pacjenta Marketing usług dietetycznych…

Dowiedz się więcej »

Dietoterapia w praktyce, poziom II – 10.12.2016 – Warszawa

Grudzień 10, 2016 @ 10:00 - 16:00
Eurocentrum Office Complex, Al. Jerozolimskie 134
Warszawa, Mazowieckie 02-305 Polska
+ Google Map

➡ Dietoterapia w praktyce, poziom II ⬅ Miejsce: Eurocentrum Aleje Jerozolimskie 134 Sala konferencyjna na I piętrze

Dowiedz się więcej »

Kursy dietetyki klinicznej – 10.12.2016 – Katowice

Grudzień 10, 2016 @ 10:00 - 16:00

Kursy dla dietetyków, studentów dietetyki i pacjentów z chorobami tarczycy, insulinoopornością i zespołem PCOS

Dowiedz się więcej »

Chemoprewencja i żywienie w trakcie terapii onkologicznej – 10.12.2016 – Kraków

Grudzień 10, 2016 @ 13:00 - 19:00

ORGANIZATOR: Nutricenter Trener: dr Joanna Chłopicka Szkolenie obejmuje następujące tematy: TEMATYKA: etiopatogeneza rozwoju nowotworów omówienie pojęcia i rodzajów chemoprewencji omówienie czynników chemoprewencyjnych możliwe mechanizmy profilaktyki przeciwnowotworowej założenia diet w profilaktyce przeciwnowotworowej  sposoby oceny stopnia odżywienia pacjentów z chorobą nowotworową  omówienie zaleceń żywieniowych dla chorych onkologicznych omówienie założeń diety w czasie radioterapii i chemoterapii omówienie problemu żywienia immunomodulującego u chorych z nowotworami przegląd, omówienie składu nutridrinków mających zastosowanie w leczeniu żywieniowym dla pacjentów onkologicznych CENA: 350zł uczestnicy/300zł uczestnik-student ZAREJESTRUJ SIĘ NA…

Dowiedz się więcej »

Antyoksydanty pokarmowe a korzyści zdrowotne

Grudzień 14, 2016 @ 17:15 - 19:00
SGGW / Budynek 32 / Aula II, ul. Nowoursynowska 159c
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie zaprasza na wykład dla szerokiej publiczności w ramach Wszechnicy Żywieniowej! Najbliższa prelekcja odbędzie się 14 grudnia 2016 r. o godzinie 17:15 i jak zwykle będzie również transmitowana online pod adresem https://connect.sggw.pl/wz. Prelekcję poprowadzi dr hab. Jadwiga Hamułka, prof. SGGW oraz dr hab. Agata Wawrzyniak. Temat prelekcji to "Antyoksydanty pokarmowe a korzyści zdrowotne". Dla osób, które będą we środę w Warszawie - wstęp wolny. Adres: SGGW Warszawa ul. Nowoursynowska 159C Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek, nr 32)…

Dowiedz się więcej »

Bezpłatne szkolenie charytatywne z dietetyki – 16.12.2016 – Wrocław

Grudzień 16, 2016 @ 17:00 - 19:30
trzebnicka 42, ul. Trzebnicka 42
Wrocław, Dolnośląskie 50-231 Polska
+ Google Map

Data: 16.12.2016 Miejsce : Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych we Wrocławiu Trzebnicka 42 50-230 Wrocław godz. 17.00-19.30 (Prosimy o przybycie kilka minut wcześniej) Liczba miejsc 90.

Dowiedz się więcej »

Optymalizacja żywienia i suplementacji w sportach sylwetkowych – 17.12.2016 – Warszawa

Grudzień 17, 2016 @ 10:00 - 16:00

PROWADZĄCY: Marek Fischer

Dowiedz się więcej »

Dietoterapia w cukrzycy typu 1 i cukrzycy ciążowej – 17.12.2016 – Gdynia

Grudzień 17, 2016 @ 10:00 - 16:00

GDYNIA Kurs dla dietetyków, studentów, osób z cukrzycą typu 1 i kobiet z cukrzycą ciążową w wywiadzie. Przed nami intensywna nauka wymienników, dobierania dawek insuliny w terapii FIT i OPI.

Dowiedz się więcej »

Medykamenty w służbie sportowcom – Lublin – 27.01.2017

Grudzień 27, 2016 @ 08:00 - 17:00

Już 27 stycznia 2017r. przy ul. Peowiaków 6 (dawne kino Wyzwolenie) w godz. 15.00 -21.00 odbędzie się nowatorskie seminarium „ Medykamenty w służbie sportowcom”. Seminarium - trzystopniowe.

Dowiedz się więcej »
Styczeń 2017

Problemy żołądkowo-jelitowe okiem dietetyka – Online – 4.01.2017

Styczeń 4, 2017 @ 19:00 - 20:20

Program webinaru: Najczęstsze problemy żołądkowo-jelitowe Czynniki wywołujące dyskomfort żołądkowo-jelitowy Przykładowe rozwiązania żywieniowe mogące poprawić komfort treningu Dieta low-FODMAP, przepuszczalność jelit, nietolerancje pokarmowe

Dowiedz się więcej »

Żywienie w okresie potreningowym – Online – 5.01.2017

Styczeń 5, 2017 @ 19:00 - 20:20

Program webinaru: Optymalna podaż białka w okresie powysiłkowym Węglowodany i ich efekt antykataboliczny Węglowodany a proces odbudowy glikogenu mięśniowego: Ilość węglowodanów a proces odbudowy glikogenu mięśniowego Rodzaj węglowodanów (formy płynne vs formy stałe, indeks glikemiczny) a proces odbudowy glikogenu mięśniowego Częstotliwość podaży węglowodanów a proces odbudowy glikogenu mięśniowego Substancje wspomagające proces resyntezy glikogenu mięśniowego (kofeina, kreatyna, kozieradka, CLA)

Dowiedz się więcej »

IIFYM, czyli elastyczne podejście do diety – Katowice – 7.01.2017

Styczeń 7, 2017 @ 11:30 - 17:00

Suplementacja w kształtowaniu sylwetki – 8.01.2017 – Katowice

Styczeń 8, 2017 @ 11:30 - 17:00

Szkolenie poprowadzi: Tadeusz Sowiński

Dowiedz się więcej »

Zawód dietetyk – praktyczne aspekty – 10.01.2017- Kraków

Styczeń 10, 2017 @ 20:00 - 21:00
Poradnia Dietetyczna Joanna, Rynek Główny 43/6
Kraków, Małopolskie 31-013 Polska
+ Google Map

Specjalnie dla studentów dietetyki! Praktyczne warsztaty, na których powiemy o tym jak pracować z pacjentem, jak tworzyć jadłospisy itp.

Dowiedz się więcej »

Dieta i jelita – Online – 11.01.2017

Styczeń 11, 2017

Spotkanie odbędzie się ONLINE

Dowiedz się więcej »

Dietetyka i suplementacja, poziom I – 12.01.2017 – Warszawa

Styczeń 12, 2017 - Styczeń 13, 2017

Dietetyka i suplementacja, poziom I, Warszawa 12-13 stycznia 2017 PROWADZĄCY: Jakub Mauricz

Dowiedz się więcej »

Dietetyka i suplementacja poziom I – 12.01.2017 – Warszawa

Styczeń 12, 2017 @ 10:00 - Styczeń 13, 2017 @ 17:00
Eurocentrum Office Complex, Al. Jerozolimskie 134
Warszawa, Mazowieckie 02-305 Polska
+ Google Map

➡ SZKOLENIE Z DIETETYKI I SUPLEMENTACJI POZIOM I ⬅ Miejsce: Warszawa Eurocentrum Aleje Jerozolimskie 134 sala na 1 piętrze Data: 12-13 stycznia, 10:00 – 17:00

Dowiedz się więcej »

Bariera krew-mózg-jelito. Implikacje diagnostyczno-terapeutyczne – ONLINE – 13.01.2017

Styczeń 13, 2017

Webinar odbędzie się 13 stycznia 2017 o godzinie 19:00 Prowadzący: Dr n. med. Wojciech Marlicz Liczba miejsc jest ograniczona!

Dowiedz się więcej »

Psycho dla dietetyka – Kurs Online – od 13.01.2017

Styczeń 13, 2017

Prowadząca: Anna Piotrowska

Dowiedz się więcej »

Pierwsze kroki dietetyka – 14.01.2017 – Poznań

Styczeń 14, 2017 @ 10:00 - 18:00

Pierwsze kroki dietetyka, czyli jak otworzyć i prowadzić własny gabinet?

Dowiedz się więcej »

Choroby autoimmunizacyjne w praktyce Dietetyka – Poziom I – Warszawa – 14.01.2017

Styczeń 14, 2017 @ 10:00 - Styczeń 15, 2017 @ 15:00
Golden Floor, al. Jerozolimskie 123A -15 piętro
Warszawa, Mazowieckie 02-017 Polska
+ Google Map

I poziom szkolenia "Choroby autoimmunizacyjne" Szkolenie skierowane jest przede wszystkim do dietetyków, studentów dietetyki i kierunków pokrewnych, specjalistów żywieniowych i osób zajmujących się szeroko pojętym doradztwem zdrowotnym i żywieniowym oraz do wszystkich zainteresowanych leczeniem kompleksowym chorób autoimmunizacyjnych.

Dowiedz się więcej »

Głową w Otyłość Warsztat dla Kobiet – Warszawa – 14.01.2017

Styczeń 14, 2017 @ 10:00 - 14:00
Inspiration Space, Kurpińskiego 55b
Warszawa, Mazowieckie 02-733 Polska
+ Google Map

Warsztat przygotowany dla kobiet, które stosują diety bez efektu lub z efektem jojo.

Dowiedz się więcej »

Żywienie, kobieta a sport – 15.01.2017 – Warszawa

Styczeń 15, 2017 @ 10:00 - 17:00
szucha 8, Szucha 8
Warszawa, Mazowieckie 00-580 Polska
+ Google Map

Szkolenie przeznaczone jest dla wszystkich osób współpracujących z kobietami aktywnymi fizycznie. Do udziału w szkoleniu zapraszamy także same zawodniczki czy też kobiety, które na co dzień starają się być po prostu aktywne fizycznie.

Dowiedz się więcej »

Interpretacje Badań Laboratoryjnych cz. V i VI – Gdańsk – 15.01.2017

Styczeń 15, 2017 @ 10:00 - 18:00
GCH Manhattan, ul. Grunwaldzka 82
Gdańsk, Pomorskie 80-244 Polska
+ Google Map

Szkolenie dotyczyć będzie poziomów: cz.V i VI - Diagnostyka, metodyka leczenia i zalecenia żywieniowe w cukrzycy typu I i II

Dowiedz się więcej »

Dieta i cera – Online – 18.01.2017

Styczeń 18, 2017

Spotkanie odbędzie się ONLINE

Dowiedz się więcej »

Czy cholesterol jest dobry? – 18.01.2017 – Online / Warszawa

Styczeń 18, 2017 @ 17:15 - 19:00
SGGW / Budynek 32 / Aula II, ul. Nowoursynowska 159c
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie zaprasza na wykład dla szerokiej publiczności w ramach Wszechnicy Żywieniowej! Najbliższa prelekcja odbędzie się 18 stycznia 2017 r. o godzinie 17:15 i jak zwykle będzie również transmitowana online pod adresem https://connect.sggw.pl/wz. Prelekcję poprowadzi dr n. med. Ewa Wieniawska-Szewczyk. Temat prelekcji to "Czy cholesterol jest dobry?". Dla osób, które będą we środę w Warszawie - wstęp wolny. Adres: SGGW Warszawa ul. Nowoursynowska 159C Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek, nr 32) Aula II

Dowiedz się więcej »

Kofeina w sporcie – Online – 18.01.2017

Styczeń 18, 2017 @ 19:00 - 20:30

Program webinaru: Mechanizm działania kofeiny Potencjał sportowy kofeiny Jak suplementować kofeinę Różnice genetyczne a skuteczność działania kofeiny Źródła kofeiny w żywności Kofeina a odwodnienie - fakty i mity

Dowiedz się więcej »

Nawodnienie w sporcie – Online – 19.01.2017

Styczeń 19, 2017 @ 19:00 - 20:30

Program: Wpływ odwodnienia na zdolności wysiłkowe Jak monitorować stan nawodnienia wśród sportowców Strategie nawodnienia osób aktywnych fizycznie przed podjęciem aktywności fizycznej Jakie płyny spożywać w trakcie wysiłku fizycznego Agresywne strategie rehydratacji

Dowiedz się więcej »

Dieta w chorobie nowotworowej – Wrocław – 21.01.2017

Styczeń 21, 2017

Program szkolenia 1. Zalecenia żywnościowe w chorobie nowotworowej 2. Skutki terapii onkologicznych 3. Diety alternatywne stosowane w chorobie nowotworowej 4. Mity związane z żywieniem pacjenta onkologicznego 5. Produkty rekomendowane w żywieniu pacjenta onkologicznego 6. Alkohol w chorobie nowotworowej 7. Suplementacja witaminami 8. Dostosowanie diety do terapii onkologicznej Czas trwania szkolenia : 10.00-15.00 Koszt szkolenia wynosi 180 zł/osoba Termin i miejsce szkolenia: - 21.01.2017 Wrocław (rejestracja na szkolenie trwa do dnia 19.01.2017) - 22. 01.2017 Łódź (rejestracja na szkolenie trwa do…

Dowiedz się więcej »

Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii – 21.01.2017 – Katowice

Styczeń 21, 2017
Europrofes Katowice, ul. Stawowa 10
Katowice, Śląskie Polska
+ Google Map

Zasady żywienia chorych po transplantacji narządów – 21.01.2017 – Wrocław

Styczeń 21, 2017
Europrofes Wrocław, ul. Rynek 35
Wrocław, Polska
+ Google Map

Alergia pokarmowa w praktyce dietetyka – 21.01.2017 – Poznań

Styczeń 21, 2017
Sala 29, ul. Święty Marcin 29/8
Poznań, Polska
+ Google Map

Praktyczna interpretacja wyników badań laboratoryjnych w gabinecie dietetyka – Katowice – 21.01.2017

Styczeń 21, 2017 @ 09:00 - 16:00

Prowadzący: Anna Dittfeld Plan szkolenia: Podstawowe badania w gabinecie dietetyka Morfologia krwi obwodowej Układ czerwonokrwinkowy Definicja i podział niedokrwistości Różnicowanie niedokrwistości niedoborowych Układ białokrwinkowy Płytki krwi  Metabolizm barwników żółciowych Różnicowanie żółtaczek Badanie moczu – co wynik może powiedzieć dietetykowi Gospodarka lipidowa Podstawowe parametry gospodarki lipidowej Oznaczanie stężenia homocysteiny i lipoproteiny A Gospodarka węglowodanowa Jak rozpoznać insulinooporność? Jak rozpoznać cukrzycę? Jak kontrolować wyrównanie glikemii Gospodarka wodno-elektrolitowa i jej parametry Diagnostyka laboratoryjna innych chorób dietozależnych: celiakia alergie pokarmowe nietolerancje pokarmowe choroby tarczycy…

Dowiedz się więcej »

Warsztaty kulinarne z ADS – 21.01.2017 – Warszawa

Styczeń 21, 2017 @ 10:00 - 16:00
szucha 8, Szucha 8
Warszawa, Mazowieckie 00-580 Polska
+ Google Map

Warsztaty kierowane są do wszystkich osób zainteresowanych dietetyką oraz aktywnością fizyczną, zarówno profesjonalistów, jak i osób które chcą po prostu zwiększyć swoją świadomość żywieniową, a także zdolności kulinarne. Główną ideą warsztatów jest odpowiedź na pytanie w jaki sposób połączyć koncepcję dietetyki opartej na dowodach naukowych z codzienną praktyką.

Dowiedz się więcej »

Dlaczego nie mogę schudnąć? – Katowice – 21.01.2017

Styczeń 21, 2017 @ 10:00 - 15:00

Forma: Wykład w godzinach 10:00-15:00 Prowadzący: Iwona Wierzbicka

Dowiedz się więcej »

Dietoterapia “życie z pompą” – Poznań – 21.01.2017

Styczeń 21, 2017 @ 10:00 - 16:00

Szkolenie dla dietetyków, studentów, żywieniowców, trenerów personalnych, osób z cukrzycą typu 1 i kobiet z cukrzycą ciążową w wywiadzie.

Dowiedz się więcej »

Żywienie dzieci (od noworodka do nastolatka) – Wrocław – 22.01.2017

Styczeń 22, 2017
Hotel Europejski Silfor, Piłsudskiego 88
Wrocław, Dolnośląskie 50-017 Polska
+ Google Map

Prawidłowe nawyki żywieniowe ukształtowane we wczesnym dzieciństwie mają olbrzymi wpływ na późniejsze zdrowie naszych pociech. Należy uzmysłowić sobie podstawową zasadę – To dziecko decyduje ILE zje, ale to właśnie rodzic powinien decydować CO ono zje.

Dowiedz się więcej »

Dieta w chorobie nowotworowej – Łódź – 22.01.2017

Styczeń 22, 2017

Program szkolenia 1. Zalecenia żywnościowe w chorobie nowotworowej 2. Skutki terapii onkologicznych 3. Diety alternatywne stosowane w chorobie nowotworowej 4. Mity związane z żywieniem pacjenta onkologicznego 5. Produkty rekomendowane w żywieniu pacjenta onkologicznego 6. Alkohol w chorobie nowotworowej 7. Suplementacja witaminami 8. Dostosowanie diety do terapii onkologicznej Czas trwania szkolenia : 10.00-15.00 Koszt szkolenia wynosi 180 zł/osoba Termin i miejsce szkolenia: - 21.01.2017 Wrocław (rejestracja na szkolenie trwa do dnia 19.01.2017) - 22. 01.2017 Łódź (rejestracja na szkolenie trwa do…

Dowiedz się więcej »

Praca z małym pacjentem w gabinecie dietetyka – 22.01.2017 – Kraków

Styczeń 22, 2017

Fitoterapia wybranych schorzeń układu pokarmowego – Katowice – 22.01.2017

Styczeń 22, 2017 @ 10:00 - 15:00
Jordana 18, ul. Jordana 18
Katowice, Śląskie Polska
+ Google Map

Prowadzi: mgr farm. Elżbieta Kubina Plan szkolenia: Omówienie różnic pomiędzy produktem leczniczym oraz suplementem diety. Czym są roślinne produkty lecznicze i surowce roślinne. Fitoterapia wybranych zaburzeń trawiennych. Zioła pobudzające czynność żołądka i wydzielanie soków trawiennych. Surowce przeciwzapalne. Surowce przeciwwrzodowe. Surowce o działaniu wiatropędnym. Surowce o działaniu przeciwbiegunkowym. Surowce przeczyszczające. Fitoterapia wybranych zaburzeń metabolicznych. Interakcje leków z żywnością. Część warsztatow CENNIK SZKOLENIA Studenci do 26 roku życia: 200 zł Doktoranci do 35 roku życia: 230 zł Pozostali: 250 zł Zarejestruj się…

Dowiedz się więcej »
+ Eksport Listed Wydarzenia
Polub nasz dedykowany fanpage i otrzymuj informacje o wydarzeniach w Twojej okolicy.

Zgłoś brakujące wydarzenie na adres redakcja@dietetycy.org.pl lub nasz dedykowany fanpage!