Ładowanie Wydarzenia
Szukaj Wydarzenia

Event Views Navigation

Minione Wydarzenia

Wydarzenia List Navigation

Styczeń 2017

Dlaczego nie mogę schudnąć? – Katowice – 21.01.2017

Styczeń 21, 2017 @ 10:00 - 15:00

Forma: Wykład w godzinach 10:00-15:00 Prowadzący: Iwona Wierzbicka

Dowiedz się więcej »

Dietoterapia “życie z pompą” – Poznań – 21.01.2017

Styczeń 21, 2017 @ 10:00 - 16:00

Szkolenie dla dietetyków, studentów, żywieniowców, trenerów personalnych, osób z cukrzycą typu 1 i kobiet z cukrzycą ciążową w wywiadzie.

Dowiedz się więcej »

Żywienie dzieci (od noworodka do nastolatka) – Wrocław – 22.01.2017

Styczeń 22, 2017
Hotel Europejski Silfor, Piłsudskiego 88
Wrocław, Dolnośląskie 50-017 Polska
+ Google Map

Prawidłowe nawyki żywieniowe ukształtowane we wczesnym dzieciństwie mają olbrzymi wpływ na późniejsze zdrowie naszych pociech. Należy uzmysłowić sobie podstawową zasadę – To dziecko decyduje ILE zje, ale to właśnie rodzic powinien decydować CO ono zje.

Dowiedz się więcej »

Dieta w chorobie nowotworowej – Łódź – 22.01.2017

Styczeń 22, 2017

Program szkolenia 1. Zalecenia żywnościowe w chorobie nowotworowej 2. Skutki terapii onkologicznych 3. Diety alternatywne stosowane w chorobie nowotworowej 4. Mity związane z żywieniem pacjenta onkologicznego 5. Produkty rekomendowane w żywieniu pacjenta onkologicznego 6. Alkohol w chorobie nowotworowej 7. Suplementacja witaminami 8. Dostosowanie diety do terapii onkologicznej Czas trwania szkolenia : 10.00-15.00 Koszt szkolenia wynosi 180 zł/osoba Termin i miejsce szkolenia: - 21.01.2017 Wrocław (rejestracja na szkolenie trwa do dnia 19.01.2017) - 22. 01.2017 Łódź (rejestracja na szkolenie trwa do…

Dowiedz się więcej »

Praca z małym pacjentem w gabinecie dietetyka – 22.01.2017 – Kraków

Styczeń 22, 2017

Fitoterapia wybranych schorzeń układu pokarmowego – Katowice – 22.01.2017

Styczeń 22, 2017 @ 10:00 - 15:00
Jordana 18, ul. Jordana 18
Katowice, Śląskie Polska
+ Google Map

Prowadzi: mgr farm. Elżbieta Kubina Plan szkolenia: Omówienie różnic pomiędzy produktem leczniczym oraz suplementem diety. Czym są roślinne produkty lecznicze i surowce roślinne. Fitoterapia wybranych zaburzeń trawiennych. Zioła pobudzające czynność żołądka i wydzielanie soków trawiennych. Surowce przeciwzapalne. Surowce przeciwwrzodowe. Surowce o działaniu wiatropędnym. Surowce o działaniu przeciwbiegunkowym. Surowce przeczyszczające. Fitoterapia wybranych zaburzeń metabolicznych. Interakcje leków z żywnością. Część warsztatow CENNIK SZKOLENIA Studenci do 26 roku życia: 200 zł Doktoranci do 35 roku życia: 230 zł Pozostali: 250 zł Zarejestruj się…

Dowiedz się więcej »

Wege mama i dziecko – 25.01.2017 – Warszawa

Styczeń 25, 2017 @ 17:30 - 20:30
Znajomi Znajomych, ul. Wilcza 58a
Warszawa, Mazowieckie 00-679 Polska
+ Google Map

Warsztat skierowany jest do kobiet planujących ciążę, kobiet w ciąży oraz mam karmiących, które chciałyby zdrowo odżywiać zarówno siebie jak i swoje dziecko, będąc na diecie roślinnej.

Dowiedz się więcej »

II Narodowy Kongres Żywieniowy – 27.01.2017 – Warszawa

Styczeń 27, 2017
PGE Narodowy, Al. Ks. J. Poniatowskiego 1
Warszawa, Mazowieckie 02-903 Polska
+ Google Map

II Narodowy Kongres Żywieniowy będzie poświęcony nowotworom Jak można zmniejszyć zachorowalność na nowotwory złośliwe w Polsce ─ w oparciu o aktualną wiedzę naukową z obszaru medycyny, biochemii i dietetyki? Odpowiedź na to pytanie będzie można uzyskać już 27 stycznia 2017 r. w Warszawie podczas II Narodowego Kongresu Żywieniowego na PGE Narodowym. W programie kongresu, organizowanego przez Instytut Żywności i Żywienia (IŻŻ), przewidzianych jest kilkanaście wykładów poruszających różne aspekty żywieniowego zapobiegania i leczenia chorób nowotworowych oraz żywieniowych czynników ryzyka. Wykładowcami będą…

Dowiedz się więcej »

Kurs dietetyki sportowej – 28.01.2017 – Warszawa

Styczeń 28, 2017 - Styczeń 29, 2017
Dietetyka Sportowa, Aleja Jana Chrystiana Szucha 8
Warszawa, Mazowieckie 00-580 Polska
+ Google Map

Dwudniowy kurs dietetyki sportowej objęty patronatem Polskiego Towarzystwa Dietetyki Sportowej.

Dowiedz się więcej »

Immunodiagnostyka nadwrażliwości pokarmowej – 28.01.2017 – Wrocław

Styczeń 28, 2017
Novotel Wrocław City, Wyścigowa 35
Wrocław, Dolnośląskie 53-011 Polska
+ Google Map

ORGANIZATOR: CAMBRIDGE DIAGNOSTICS   Szkolenie z zakresu „Immunodiagnostykanadwrażliwości pokarmowej i praktyczne zastosowanie testów diagnostycznych” Uczestnicy szkolenia będą mieli okazję zapoznać się ze zjawiskiem nietolerancji pokarmowej, immunodiagnostyką i wskazówkami żywieniowymi w oparciu o wynik badania pokarmowo-specyficznych IgG. Celem szkolenia jest zapoznanie z teoretyczną wiedzą z zakresu immunologii, patomechanizmem i objawami nietolerancji pokarmowej oraz obecnymi możliwościami diagnostycznymi i algorytmem postępowania żywieniowego. Tematyka teoretycznej części szkolenia obejmuje podstawowe informacje o budowie i funkcjonowaniu układu odpornościowego, najnowszą wiedzę z zakresu nadwrażliwości pokarmowej ze szczególnym…

Dowiedz się więcej »

Trener sylwetki – Lublin – 28.01.2017

Styczeń 28, 2017 - Styczeń 29, 2017

Rola diety w schorzeniach tarczycy – 28.01.2017 – Warszawa

Styczeń 28, 2017
Centrum Szkoleniowe “Pankiewicza”, ul. Jana Pankiewicza 3
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

Psychologia w dietetyce – 28.01.2017 – Łódź

Styczeń 28, 2017
AP Edukacja Łódź, ul. PIOTRKOWSKA 173
Łódź, Polska
+ Google Map

Praktyczna dietoterapia cukrzycy typu I i II. Część pierwsza – 28.01.2017 – Katowice

Styczeń 28, 2017
Europrofes Katowice, ul. Stawowa 10
Katowice, Śląskie Polska
+ Google Map

Praca z trudnym pacjentem – 28.01.2017 – Warszawa

Styczeń 28, 2017 @ 09:00 - 16:00

To praktyczny warsztat, którego celem jest poszerzenie wiedzy i rozwijanie umiejętności uczestników w zakresie pracy z trudnymi pacjentami będącymi w trakcie dietoterapii.

Dowiedz się więcej »

Wegańskie, zbilansowane menu na cały dzień – 28.01.2017 – Warszawa

Styczeń 28, 2017 @ 10:00 - 14:00
Studio Kulinarne Małe Przyjemności, ul. Dzielna 15
Warszawa, Mazowieckie 01-029 Polska
+ Google Map

Warsztat trwa 4 godziny, podczas których sami przygotujecie zestaw potraw na cały dzień.

Dowiedz się więcej »

Rola dietetyka w żywieniu zbiorowym – Kraków – 28.01.2017

Styczeń 28, 2017 @ 10:00 - 15:00

  Prowadzi: mgr Anna Przepiórkowska Na szkoleniu zostaną omówione zasady żywienia w szpitalach, placówkach opiekuńczo - wychowawczych oraz edukacyjnych. W części wykładowej poruszone zostaną kwestie takie, jak: Sytuacja prawna Znaczenie prawidłowego odżywiana w procesie leczenia Doniesienia naukowe dotyczące żywienia chorych w szpitalu Ocena stanu odżywienia pacjentów Zasady prawidłowego żywienia Normy Metody obliczania zapotrzebowania Diety lecznicze stosowane w żywieniu zbiorowym Programy komputerowe wykorzystywane w żywieniu zbiorowym Edukacja pacjentów W części praktycznej: Analiza przykładowych jadłospisów, wyszukiwanie błędów Układanie jadłospisu CENNIK SZKOLENIA  …

Dowiedz się więcej »

Interpretacje Badań Laboratoryjnych cz III i IV – Wrocław – 29.01.2017

Styczeń 29, 2017
Centrum Konferencyjne WPP, ul. Fabryczna 10
Wrocław, 53-609 Polska
+ Google Map

Szkolenie dotyczyć będzie części: III - Zalecenia diagnostyczno – żywieniowe w chorobie Hashimoto i niedoczynności tarczycy. IV - Zalecenia diagnostyczno – żywieniowe w nadczynności tarczycy/chorobie Gravesa – Basedowa.

Dowiedz się więcej »

Dieta w chorobie nowotworowej – Gdańsk – 29.01.2017

Styczeń 29, 2017

Program szkolenia 1. Zalecenia żywnościowe w chorobie nowotworowej 2. Skutki terapii onkologicznych 3. Diety alternatywne stosowane w chorobie nowotworowej 4. Mity związane z żywieniem pacjenta onkologicznego 5. Produkty rekomendowane w żywieniu pacjenta onkologicznego 6. Alkohol w chorobie nowotworowej 7. Suplementacja witaminami 8. Dostosowanie diety do terapii onkologicznej Czas trwania szkolenia : 10.00-15.00 Koszt szkolenia wynosi 180 zł/osoba Termin i miejsce szkolenia: - 21.01.2017 Wrocław (rejestracja na szkolenie trwa do dnia 19.01.2017) - 22. 01.2017 Łódź (rejestracja na szkolenie trwa do…

Dowiedz się więcej »

Warsztaty Dieta wegańska w praktyce – 25.02.2017 – Warszawa

Styczeń 29, 2017 @ 08:00 - 17:00
Zdrowy Styl, Fantazyjna 24
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

Warsztaty z diety wegańskiej, prowadzone przez dietetyka.

Dowiedz się więcej »

Squat trening i żywienie okołotreningowe – 31.01.2017 – Warszawa

Styczeń 31, 2017
Campus Warsaw, ul. Ząbkowska 27/31
Warszawa, Polska
+ Google Map

Druga edycja WARSZATÓW KEEP ACTIV. Tym razem tematem spotkania będzie przysiad i żywienie okołotreningowe.  

Dowiedz się więcej »
Luty 2017

Żywienie i suplementacja, a kontuzje w sporcie – Online – 1.02.2017

Luty 1, 2017 @ 19:00 - 20:30

  Jakie czynniki żywieniowe wpływają na zmniejszanie stanu zapalnego Jak jest podaż makroskładników oraz energii w okresie kontuzji Skuteczność suplementów dostępnych dla sportowców, ukierunkowanych na regenerację aparatu kostno-stawowego Zalecenia dla osób w okresie rehabilitacji (uraz stawu kolanowego) W jaki sposób za pomocą żywienia wpływać na zmniejszenie bólu  

Dowiedz się więcej »

BCAA – zbędny suplement w diecie sportowca? – Online – 2.02.2017

Luty 2, 2017 @ 19:00 - 20:30

Program webinaru: Podstawowe informacje o BCAA BCAA: preparat antykataboliczny? Czy warto suplementować BCAA w trakcie trwania wysiłku fizycznego? BCAA a zmęczenie pochodzące z ośrodkowego układu nerwowego Zbędny suplement w diecie sportowca: werdykt.

Dowiedz się więcej »

Celowana probiotykoterapia Lactibiane w praktyce dietetyka – 4.02.2017 – Kraków

Luty 4, 2017
Hotel Kazimierz II, ul. Starowiślna 60
Kraków, Polska
+ Google Map

O szkoleniu Zaburzenia równowagi ekosystemu jelitowego prowadzą do wielu problemów nie tylko na poziomie trawiennym czy odpornościowym, ale także na poziomie całego organizmu. Właściwa diagnoza i postępowanie dietetyczne może w znaczący sposób wpłynąć na poprawę stanu zdrowia. Podczas szkolenia szeroko omówione zostaną zagadnienie dysbiozy jelitowej, wykorzystanie probiotyków w terapii alergii, zaburzeń odporności oraz problemów jelitowych oraz postępowanie dietetyczne w tym przypadku. Dla kogo? Warsztaty są skierowane w sposób szczególny do dietetyków i lekarzy, ale także do wszystkich innych specjalistów z…

Dowiedz się więcej »

Indywidualne poradnictwo żywieniowe – 4.02.2017 – Kraków

Luty 4, 2017

PLAN SZKOLENIA   Część I – wykład Pierwsza wizyta pacjenta Techniki zbierania kompletnego wywiadu lekarskiego i żywieniowego Analiza składu ciała: przedstawienie sprzętu, przeciwwskazania do badania, co wpływa na pomiar, zrozumiałe omówienie wyników dla pacjenta Pomiary antropometryczne – techniki w zależności od standu zdrowia pacjenta (m.in. po amputacjach, uszkodzeniach rdzenia kręgowego) Analiza dzienniczka żywieniowego pacjenta Wizyta kontrolna Budowanie relacji z pacjentem Techniki pracy z dziećmi Najczęstsze pytania pacjentów Przegląd rynkowy popularnych suplementów diety Praktyczne aspekty tworzenia jadłospisu dla pacjenta Marketing usług…

Dowiedz się więcej »

Rola diety w schorzeniach tarczycy – 4.02.2017 – Wrocław

Luty 4, 2017
Europrofes Wrocław, ul. Rynek 35
Wrocław, Polska
+ Google Map

Metodyka treningu, poziom II – 4.02.2017 – Warszawa

Luty 4, 2017 @ 10:00 - Luty 5, 2017 @ 16:00

PROWADZĄCY: Maciej Bielski - Absolwent AWFiS Gdańsk

Dowiedz się więcej »

Żywienie w trakcie i po radioterapii – 5.02.2017 – Wrocław

Luty 5, 2017 @ 10:00 - 14:00

Rola dietetyka w żywieniu zbiorowym – 11.02.2017- Poznań

Luty 11, 2017

PLAN SZKOLENIA Na szkoleniu zostaną omówione zasady żywienia w szpitalach, placówkach opiekuńczo - wychowawczych oraz edukacyjnych. W części wykładowej poruszone zostaną kwestie takie, jak: Sytuacja prawna Znaczenie prawidłowego odżywiana w procesie leczenia Doniesienia naukowe dotyczące żywienia chorych w szpitalu Ocena stanu odżywienia pacjentów Zasady prawidłowego żywienia Normy Metody obliczania zapotrzebowania Diety lecznicze stosowane w żywieniu zbiorowym Programy komputerowe wykorzystywane w żywieniu zbiorowym Edukacja pacjentów W części praktycznej: Analiza przykładowych jadłospisów, wyszukiwanie błędów Układanie jadłospisu TERMIN SZKOLENIA   Data: 11 luty…

Dowiedz się więcej »

Diagnostyka laboratoryjna w pracy dietetyka. Część pierwsza – 11.02.2017 – Katowice

Luty 11, 2017
Europrofes Katowice, ul. Stawowa 10
Katowice, Śląskie Polska
+ Google Map

Dietetyka Kliniczna Szkolenie Kurs Warsztaty Case study – 11.02.2017 – Gdynia

Luty 11, 2017

Szkolenie dla dietetyków, studentów dietetyki, żywieniowców i trenerów personalnych.

Dowiedz się więcej »

Probiotyki i nietolerancje pokarmowe, poziom II – 11.02.2017 – Warszawa

Luty 11, 2017 - Luty 12, 2017

NOWA FORMUŁA SZKOLENIA MIKROFLORA JELITOWA I NIETOLERANCJE POKARMOWE II

Dowiedz się więcej »

Dieta a stan skóry – 11.02.2017 – Kraków

Luty 11, 2017 @ 09:00 - 16:00
Św. Filipa 23, Św. Filipa 23
Kraków, Małopolskie Polska
+ Google Map

Szkolenie kierowane jest głównie do kosmetologów, ale również dietetyków. Celem szkolenia jest pokazanie zależności pomiędzy sposobem żywienia i stanem skóry, omówienie wspomagania dietetycznego chorobach skóry takich jak np. łuszczyca, trądzik oraz przekazanie praktycznych wskazówek w zakresie poradnictwa żywieniowego dla pacjentów. PROGRAM 1. Manifestacje skórne niedoborów żywieniowych 2. Dieta w trądziku- przegląd najnowszych prac 3. Wpływ spożywania kolagenu na stan skóry 4. Dieta w atopowym zapaleniu skóry, w łuszczycy i oparzeniach 5. Zastosowanie nutridrinków w stanach chorobowych skóry 6. Wpływ antyoksydantów…

Dowiedz się więcej »

Diagnostyka w gabinecie dietetyka – Poznań – 11.02.2017

Luty 11, 2017 @ 10:00 - 17:00

Plan szkolenia: Hematologia Elektrolity Gospodarka lipidowa Gospodarka węglowodanowa Badanie czynności wątroby Diagnostyka chorób dietozależnych Choroby autoimmunologiczne Choroby tarczycy Alergie i nietolerancje pokarmowe Badanie moczu Badania genetyczne Podstawy diagnostyki obrazowej Szkolenie z zakresu diagnostyki laboratoryjnej wzbogacone o podstawy diagnostyki obrazowej i genetycznej.   TERMIN SZKOLENIA   Data: 11 lutego 2017, godzina 10.00. Adres: Poznań Czas szkolenia: 7h   CENNIK SZKOLENIA   Studenci do 26 roku życia: 200 zł Doktoranci do 35 roku życia: 230 zł Pozostali: 250 zł   ZAREJESTRUJ SIĘ…

Dowiedz się więcej »

Żywienie w trakcie i po radioterapii – 11.02.2017 – Warszawa

Luty 11, 2017 @ 10:00 - 14:00

Dlaczego nie mogę schudnąć? – 11.02.2017 – Warszawa

Luty 11, 2017 @ 10:00 - 15:00

Forma: Wykład w godzinach 10:00-15:00 Prowadzący: Iwona Wierzbicka

Dowiedz się więcej »

Dietetyka Kliniczna Szkolenie Kurs Warsztaty Case study – 12.02.2017 – Gdynia

Luty 12, 2017

Szkolenie dla dietetyków, studentów dietetyki, żywieniowców i trenerów personalnych.  

Dowiedz się więcej »

Warsztaty z bilansowania diet wegetariańskich – Katowice – 12.02.2017

Luty 12, 2017 @ 10:00 - 16:00

Prowadzący: Damian Parol Plan szkolenia: Podział i rodzaje diety wegetariańskich Popularność i trendy w dietach wegeteriańskich Kto i dlaczego wybiera diety roślinne Choroby i przypadłości w których diety wegetariańskie są niewskazane Choroby i przypadłości w których diety wegetariańskie mogą działać profilaktyczni i leczniczo Zagrożenia zdrowotne, którym sprzyjać diety wegetariańskie Białko – źródła i zapotrzebowanie Kwasy tłuszczowe, cholesterol – źródła i zapotrzebowanie Składniki mineralne potencjalnie niedoborowe w dietach wegetariańskich Witaminy potencjalnie niedoborowe w dietach wegetariańskich Wskazana i niezbędna suplementacja Praktyczne aspekty…

Dowiedz się więcej »

O diecie w internecie

Luty 15, 2017 @ 17:15 - 19:00
SGGW / Budynek 32 / Aula II, ul. Nowoursynowska 159c
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie zaprasza na wykład dla szerokiej publiczności w ramach Wszechnicy Żywieniowej! Najbliższa prelekcja odbędzie się 15 lutego 2017 r. o godzinie 17:15 i jak zwykle będzie również transmitowana online pod adresem https://connect.sggw.pl/wz. Prelekcję poprowadzi dr hab. Lucyna Kozłowska. Temat prelekcji to "O diecie w internecie". Dla osób, które będą we środę w Warszawie - wstęp wolny. Adres: SGGW Warszawa ul. Nowoursynowska 159C Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek, nr 32) Aula II

Dowiedz się więcej »

Substancje buforujące w sporcie (beta-alanina, wodorowęglany) – Online – 15.02.2017

Luty 15, 2017 @ 19:00 - 20:30

Program webinaru: Przykłady substancji buforujących/alkalizujących Mechanizm działania Przykładowe schematy suplementacji Dieta a potencjał buforujący Wskazówki praktyczne

Dowiedz się więcej »

Prekursory syntezy tlenku azotu – Online – 16.02.2017

Luty 16, 2017 @ 19:00 - 20:30

Program webinaru: W jakim celu suplementować substancje wpływające na proces syntezy tlenku azotu? Skuteczność i mechanizm działania argininy Skuteczność i mechanizm działania cytruliny Skuteczność i mechanizm działania soku z buraka (azotany) Bezpieczeństwo suplementacji omawianych substancji Praktyczne wskazówki suplementacyjne

Dowiedz się więcej »

Prawo dla dietetyka – ochrona danych osobowych w gabinecie dietetyka – 17.02.2017 – Warszawa

Luty 17, 2017 @ 10:00 - 16:00

Jeśli zatrudniasz pracowników lub prowadzisz listy, zestawienia lub kartoteki klientów, to jesteś zobowiązany do ochrony ich danych osobowych. Gromadzisz, przetwarzasz i udostępniasz dane medyczne, dane wrażliwe swoich klientów-pacjentów. Nieprzestrzeganie tego obowiązku skutkować może karami finansowymi lub odpowiedzialnością karną właściciela, który prowadzi gabinet dietetyka. 1-dniowe szkolenie, realizowane w piątek 17.02.2017r. w godzinach 10:00-16:00 "Prawo da dietetyka - ochrona danych osobowych w gabinecie dietetyka". Prowadząca szkolenie: Aneta Sieradzka Szczegóły w linku poniżej.

Dowiedz się więcej »

Psychologia w dietetyce – warsztat doskonalący – 18.02.2017 – Łódź

Luty 18, 2017
AP Edukacja Łódź, ul. PIOTRKOWSKA 173
Łódź, Polska
+ Google Map

Alergia pokarmowa w praktyce dietetyka – 18.02.2017 – Gdańsk

Luty 18, 2017

Indywidualne poradnictwo żywieniowe – 18.02.2017 – Warszawa

Luty 18, 2017 @ 08:00 - 17:00

PLAN SZKOLENIA Część I – wykład Pierwsza wizyta pacjenta Techniki zbierania kompletnego wywiadu lekarskiego i żywieniowego Analiza składu ciała: przedstawienie sprzętu, przeciwwskazania do badania, co wpływa na pomiar, zrozumiałe omówienie wyników dla pacjenta Pomiary antropometryczne – techniki w zależności od standu zdrowia pacjenta (m.in. po amputacjach, uszkodzeniach rdzenia kręgowego) Analiza dzienniczka żywieniowego pacjenta Wizyta kontrolna Budowanie relacji z pacjentem Techniki pracy z dziećmi Najczęstsze pytania pacjentów Przegląd rynkowy popularnych suplementów diety Praktyczne aspekty tworzenia jadłospisu dla pacjenta Marketing usług dietetycznych…

Dowiedz się więcej »

Chemoprewencja i żywienie w trakcie terapii onkologicznej – 18.02.2017 – Kraków

Luty 18, 2017 @ 09:00 - 17:00
Św. Filipa 23, Św. Filipa 23
Kraków, Małopolskie Polska
+ Google Map

Chemoprewencja nowotworów to zastosowanie substancji żywieniowych w celu zatrzymania rozwoju lub regresji powstałych komórek nowotworowych, zanim wykształci się zaawansowana postać raka. Związki zawarte w żywności i przyprawach mogą na różnym etapie rozwoju nowotworu, w oparciu o wiele mechanizmów biochemicznych zahamować jego rozwój, a nawet odwrócić proces nowotworowy na bardzo wczesnych etapach. W czasie terapii nowotworów (chemo-i radioterapii) bardzo ważne jest odpowiednie odżywianie się, włączenie lub wyeliminowanie na czas terapii pewnych produktów. Szkolenie obejmuje następujące tematy: TEMATYKA: etiopatogeneza rozwoju nowotworów omówienie…

Dowiedz się więcej »

Optymalizacja żywienia i suplementacji w sportach sylwetkowych – 19.02.2017 – Poznań

Luty 19, 2017

OPTYMALIZACJA ŻYWIENIA I SUPLEMENTACJI W SPORTACH SYLWETKOWYCH MIEJSCE: POZNAŃ PROWADZĄCY: Marek Fischer

Dowiedz się więcej »

Żywienie i suplementacja osób aktywnych fizycznie – 24.02.2017 – Katowice

Luty 24, 2017
GWSH, ul. Harcerzy Września 3
Katowice, Śląskie 40-659 Polska
+ Google Map

,,ŻYWIENIE I SUPLEMENTACJA OSÓB AKTYWNYCH FIZYCZNIE” KONFERENCJA SKIEROWANA JEST DO WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH TEMATYKĄ ŻYWIENIA OSÓB AKTYWNYCH FIZYCZNIE, A W SZCZEGÓLNOŚCI DIETETYKÓW, TRENERÓW I INSTRUKTORÓW. Prowadzący: Fizjoterapeuta Justyna Stefaniak

Dowiedz się więcej »

Hashimoto. Żywienie, diagnostyka, styl życia

Luty 25, 2017 @ 09:45 - 17:00
Lawendowy Dom, ul. Nad Łyną 4
Olsztyn, 10-687 Polska
+ Google Map

25 lutego 2017 w Olsztynie odbędzie się szkolenie poruszające min tematy genezy choroby – przyczyny rozwoju chorób autoimmunologicznych, z uwzględnieniem roli żywności i toksyn. Jakie inne choroby autoimmunologiczne występują i ich najczęściej występujące symptomy? Jakie badania są potrzebne do diagnostyki choroby Hashimoto?

Dowiedz się więcej »

Fitoterapia wybranych schorzeń przewodu pokarmowego oraz interakcje leków z żywnością – 25.02.2017 – Wrocław

Luty 25, 2017 @ 10:00 - 15:00

PLAN SZKOLENIA Prowadzący: mgr farm. Elżbieta Kubina Plan szkolenia: Omówienie różnic pomiędzy produktem leczniczym oraz suplementem diety. Czym są roślinne produkty lecznicze i surowce roślinne. Fitoterapia wybranych zaburzeń trawiennych. Zioła pobudzające czynność żołądka i wydzielanie soków trawiennych. Surowce przeciwzapalne. Surowce przeciwwrzodowe. Surowce o działaniu wiatropędnym. Surowce o działaniu przeciwbiegunkowym. Surowce przeczyszczające. Fitoterapia wybranych zaburzeń metabolicznych. Interakcje leków z żywnością. Część warsztatowa. TERMIN SZKOLENIA   Data: 25 luty 2017, godzina 10.00. Adres: Wrocław Czas szkolenia: 5h   CENNIK SZKOLENIA   Studenci do…

Dowiedz się więcej »
+ Eksport Listed Wydarzenia
Polub nasz dedykowany fanpage i otrzymuj informacje o wydarzeniach w Twojej okolicy.

Zgłoś brakujące wydarzenie na adres redakcja@dietetycy.org.pl lub nasz dedykowany fanpage!