Moc zielonych warzyw

Avatar photo
zielone warzywa

W ciągu ostatnich lat wrosła popularność niektórych suplementów z roślin zielonych. Wszystkie łączy jedna cecha: zawartość barwnika – chlorofilu, który sprawia, że rośliny mają piękną i zieloną barwę.

Mówi się często, że zielony jest „królem kolorów”, który pomaga na wszelkie dolegliwości. Zieleń kojarzy się z przede wszystkim z życiem, harmonią, naturą i bliskim kontaktem z nią. Stanowi kolor uzdrowienia, nadziei i wolności. Barwa ta usuwa z organizmu nadmiar, jak i dobrze uspokaja oraz wzmacnia. Ponadto działa leczniczo na wątrobę, a obecność produktów zielonych w posiłkach ożywia je, odświeża i działa relaksująco.

Właściwości i działanie chlorofilu:

Przeciwzapalne:

  • zapalenie dziąseł
  • zapalenie i owrzodzenie
  • zapalenie stawów
  • zapalenie trzustki

Odnawiające:

  • buduje krew – zwiększa ilość krwi, leczy anemię
  • wspomaga rozwój korzystnej flory bakteryjnej jelit
  • poprawia funkcjonowanie wątroby
  • odnawia tkanki

Oczyszczające:

  • powstrzymuje rozwój bakterii w ranach oraz beztlenowych drożdży i grzybów w układzie pokarmowym
  • usuwa nieprzyjemny oddech i przykry zapach z ciała
  • usuwa pozostałości po lekach i przeciwdziała wszelkim toksynom
  • leczy próchnicę zębów i infekcje dziąseł

Ponadto:

Zobacz również
jelito grube

  • leczy żylaki
  • zwiększa przepływ krwi
  • poprawia wzrok
  • utrzymuje zasadowe pH organizmu, przeciwdziała zakwaszeniu
  • reguluje ciśnienie tętnicze -obniża zapotrzebowanie na insulinę

Liczne badania naukowe wskazują, że jest on w stanie przyczynić się do złagodzenia objawów niemal każdej choroby, a w tym raka!

Należy unikać produktów uzyskiwanych drogą syntezy chemicznej.