Sekret Mnicha – Ser Brie Naturalny

Brie – Sekret Mnicha – Naturalny

Brie wytwarzane jest z krowiego mleka. Jest to francuski ser podpuszczkowy. Sekret mnicha proponuje swój ser brie odziany w szatę tradycyjną (naturalny) co jeszcze podkreśla charakterystyczny mnich z tą tradycyjnością kojarzony – jak zapewnia producent to właśnie księgi klasztorne kryją najlepsze przepisy na pyszne sery. Gdy przeanalizujemy skład faktycznie trzeba przyznać, że w tym względzie mamy do czynienia jak na produkt popularnie dostępny w supermarketach ze składnikami nisko przetworzonymi. Cenowo należy Sekret Mnicha do droższych serów brie dostępnych w supermarketach.

Więcej produktów na:

Dietetyk w supermarkecie

 

Analiza etykiety produktu:

Kliknij na składnik, aby dowiedzieć się o nim więcej:

🔍 Mleko pasteryzowane
🔍 Sól
🔍 Kultury mleczarskie
🔍 Podpuszczka mikrobiologiczna
🔍 Penicillum candidum
🔍 Geotrichum candidum

Kalorie:

100 gram produktu zawiera:

350 kcal / 17,5% GDA*

*dla zapotrzebowania 2000 kcal dziennie

Ocena produktu DIETETYCY.ORG.PL

na podstawie głosów użytkowników

Sekret Mnicha - Ser Brie Naturalny

Sekret Mnicha - Ser Brie Naturalny
5.6

Składniki odżywcze

6/10

    Naturalne składniki

    7/10

      Przystępność cenowa

      4/10

        Smak

        5/10
          • Mleko pasteryzowane
          • Sól
          • Kultury mleczarskie
          • Podpuszczka mikrobiologiczna
          • Pleśń gatunku penicillum candidum i geotrichum candidum
          • Wartość energetyczna: 350 kcal
          • Tłuszcze: 31 g
          • Węglowodany: 0,3 g
          • Białko: 17,5 g


          1 komentarz

          1. Składniki odżywcze

            5.9

            Naturalne składniki

            7.4

            Przystępność cenowa

            4.1

            Smak

            5

            ocena oparta o algorytm DIETETYCYSCORE®

            *Składniki odżywcze oceniamy według jakości składu i pozycji składnika na liście
            *Naturalność oceniamy przez stopień przetworzenia składników
            *Cenę oceniamy jako stosunek wobec najtańszej opcji na rynku (10)
            *Smaku jako kwestii subiektywnej nie oceniamy

          Dodaj komentarz