Żywienie w chorobach tarczycy – szkolenie

Osoba prowadząca: mgr Jadwiga Kryczyk-Kozioł, Zakład Bromtologii, Collegium Medicum UJ

Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymają imienny certyfikat ukończenia szkolenia z nadanym numer wpisu do RIS .

W związku ze zwiększoną zapadalnością na choroby tarczycy, których leczenie ma ścisły związek z dietą, oferujemy Państwu możliwość pogłębienia wiedzy na temat postępowania dietetycznego w schorzeniach tego gruczołu.Szkolenie obejmuje następujące tematy:

TEMATYKA:

  • etiopatogenezę chorób tarczycy,
  • omówienie regulacji hormonalnej,
  • dieta w niedoczynności tarczycy,
  • dieta w nadczynności tarczycy,
  • dieta w autoimmunologicznych schorzeniach tarczycy,
  • dieta w wolach tarczycy,
  • dieta w nowotworach gruczołu tarczycy.

Szkolenie prowadzone jest w formie wykładowej i ćwiczeniowej.

Więcej szczegółów i możliwość zapisu na stronie organizatora



Dodaj komentarz