8 szkoleń Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej

Avatar photo
csdk

csdk

Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej przygotowało na jesień bardzo bogatą ofertę szkoleniową. Do końca roku macie możliwość zgłosić się na aż osiem różnych szkoleń (i więcej w nowym roku) w kilku większych miastach Polski.

Każdy dietetyk znajdzie interesujące zagadnienia. Szkolenia te wyróżnia na plus dbałość o wiedzę opartą o Evidence-Based Medicine, duża ilość przydatnych materiałów i profesjonalni wykładowcy.

Szkolenia kończą się przekazaniem imiennego certyfikatu. Dla studentów i doktorantów zniżki.

UWAGA! SPECJALNIE DLA UŻYTKOWNIKÓW DIETETYCY.ORG.PL RABAT – PRZY ZGŁOSZENIU WPISZ KOD RABATOWY „DIETETYCY” I ZYSKAJ 10% RABATU NA SZKOLENIE!

1. Praktyczna dietoterapia cukrzycy typu I i II. Część pierwsza

W jaki sposób prowadzić dietoterapię cukrzycy opowie Mariola Klocek. Szkolenie przeprowadzi uczestników przez poszczególne metody leczenia, da głębszą wiedzę na temat codziennego życia osoby chorej na cukrzycę i przedstawi zalecenia żywieniowe w tej jednostce chorobowej. Co ważne – szkolenie zawiera także praktyczną część układania diet w różnych typach cukrzycy (w tym cukrzycy ciążowej) oraz omówienie przypadków.

Więcej informacji i rejestracja:

2. Warsztat doskonalący psychologia w dietetyce

Szkolenie jest prowadzone przez psychologa Karolinę Łopatę. Warsztat doskonalący skupia się na konkretnych metodach i technikach psychologicznych, ułatwiających pracę z pacjentem. Pojawią się w nim między innymi elementy mindfullness, temat zajęć grupowych z pacjentami, dialog motywujący, racjonalna terapia zachowania i wiele więcej.

Więcej informacji i rejestracja:

3.Diagnostyka laboratoryjna w pracy dietetyka

Praktyczna wiedza dotycząca tego w jaki sposób interpretować wyniki laboratoryjne to dla współczesnego dietetyka obowiązkowy know-how. W szkoleniu tym przekaże tę wiedzę Wam dietetyk i diagnosta laboratoryjny Anna Nieradzik. Plan szkolenia obejmuje ważniejsze badania z którymi można się spotkać w trakcie pracy z pacjentem.

Więcej informacji i rejestracja:

4. Znaczenie żywienia w kontekście płodności

Szkolenie prowadzone jest przez dietetyka i nauczyciela akademickiego dr Sandrę Kryskę. W trakcie tego szkolenia dowiecie się na temat zależności między żywieniem, masą ciała, tkanką tłuszczową a szansami na skuteczność działań prokreacyjnych. Co ważne w kontekście diety osób planujących ciążę, zostaną omówione poszczególne grupy produktów spożywczych.

Więcej informacji i rejestracja:

5. Rola diety w schorzeniach tarczycy

To jedno ze schorzeń z którymi w ostatnim czasie do poradni dietetycznych zgłasza się wielu pacjentów. Wiedzę na ten ważny temat przekaże dr Aneta Koszowska. Szkolenie przeznaczone dla osób już znających podstawy żywienia człowieka skupia się przedstawieniu nie tylko zależności między funkcjonowaniem tarczycy i masą ciała ale także możliwości interwencji żywieniowych w chorobach gruczołu tarczowego.

Więcej informacji i rejestracja:

6. Żywienie pacjentów po zabiegach bariatrycznych

W związku z wejściem od początku 2017 roku systemu refundacji zabiegów bariatrycznych dla chorych na otyłość olbrzymią jak nigdy wcześniej istotna stała się dogłębna wiedza na temat wsparcia żywieniowego osób, które się mu poddały. Podczas szkolenia dr inż. Agata Gaździńska przybliży tematykę samej operacji, jak też przedstawi zasady i zalecenia żywieniowe po zabiegach bariatrycznych, rolę suplementacji, powszechne problemy, analizę przypadków.

Zobacz również
mikrobiota

Więcej informacji i rejestracja:

7. Alergia pokarmowa w praktyce dietetyka

Alergie pokarmowe to czynnik, który każdy dietetyk powinien znać na wylot, aby pomagać i nie szkodzić pacjentom. Szkolenie poprowadzi lekarz, zajmujący się zawodowo i naukowo tematyką alergii pokarmowych – Natalia Ukleja-Sokołowska. Dowiecie się więcej na temat alergenów pokarmowych, alergii krzyżowych, diagnostyki, objawów. W szkoleniu zawarte są także konkretne przykłady.

Więcej informacji i rejestracja:

8. Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii

Odpowiednie żywienie osób ze zdiagnozowanymi chorobami nowotworowymi to obszar z którym wiąże się duże nadzieje. Szkolenie w tym zakresie poprowadzi dr Anna Rogulska, która przeprowadzi uczestników przez aspekty leczenia onkologicznego takie jak niedożywienie, czynniki niepożądane oraz kwestię diety w wybranych typach chorób nowotworowych – również kliniczną. Podczas szkolenia omówione także zostaną konkretne przypadki.

Więcej informacji i rejestracja: 

I NA KONIEC: KONFERENCJA!

Przypominamy, że na 21 października przygotowany jest także prawdziwy hit jesieni – Śląska Konferencja Dietetyki Klinicznej. Portal dietetycy.org.pl objął patronat medialny i tym milej jest nam zaprosić w imieniu organizatorów na to wydarzenie. Nie może Was tam zabraknąć!

Co jeszcze?

W nowym roku zaś czekają kolejne szkolenia  – w tym między innymi – „Postępowanie dietetyczne w niedożywieniu” oraz „Psychologia w dietetyce”. Do zobaczenia podczas szkoleń!