Certyfikowane szkolenia online – Instytut Edukacji Żywieniowej

Wielu dietetyków, który skończyli studia i założyli własne poradnie stara się budować markę własną w oparciu o rzetelną, merytoryczną wiedzę a także nabyte doświadczenie zawodowe. Profesjonaliści znają wartość swojej wiedzy i po zakończeniu studiów chcą być na bieżąco z najnowszymi doniesieniami naukowymi w swojej dziedzinie. Dlatego też tak dużym zainteresowaniem cieszą się konferencje branżowe, kursy i szkolenia – w tym również prowadzone przez Internet.

Wielu dietetyków czynnie uczestniczy w coraz liczniej organizowanych kursach doszkalających, których oferta edukacyjna szybko się poszerza i obejmuje coraz więcej miast. Ma to znaczenie czysto praktyczne, gdyż ułatwia możliwość udziału w takich kursach i nie wiąże się z często uciążliwym dojazdem.

Organizatorzy cyklu szkoleń Instytutu Edukacji Żywieniowej, który ruszyła w marcu tego roku, poszli o krok dalej w celu ułatwienia dostępu do wysokiej klasy wykładów i materiałów szkoleniowych skierowanych do dietetyków. W dobie cyfryzacji i szerokiego dostępu do Internetu rosną na znaczeniu szkolenia, audycje, kursy i webinary dostępne online. Forma zdalna jest niezwykle wygodna, ponieważ to słuchacz decyduje o tym czego chce się dowiedzieć, w jakiej formie i najważniejsze jest to, że sam wyznacza dogodny dla siebie czas nauki.

Dostęp online jest jedną z najwygodniejszych form samokształcenia – pozwala na dużą elastyczność czasową, co bardzo istotne dla czynnych zawodowo osób, jak i mam na urlopach wychowawczych, chcących być na bieżąco ze swoją branżą zawodową, która dynamicznie się rozwija. Jedynym mankamentem nauki przez Internet może być słaba własna motywacja i/lub  trudności w wyborem wartościowych i sprawdzonych treści dydaktycznych. Z motywacją musicie sobie poradzić niestety sami, co do doboru treści damy Wam wskazówkę.

Cykl 10 webinarów

Na platformie znanego programu dietetycznego Kcalmar.com pojawiła się nowa zakładka dotycząca szkoleń. W zakładce tej dostępny jest cykl webinarów stworzony wspólnie z Instytutem Edukacji Żywieniowej. Twórcy programu zaprosili do współpracy znanych specjalistów z branży, posiadających duże doświadczenie zawodowe i wieloletnią praktykę – dlatego też warto jest posłuchać wykładów praktyków tak samo jak uczelnianych teoretyków. Dietetycy chcący specjalizować się w konkretnej dziedzinie żywienia  bądź dietoterapii stosowanej w określonej jednostce chorobowej mogą wybrać pojedyncze szkolenie prowadzone przez wybranego specjalistę. Osoby chcące zainspirować się doświadczeniem kilku bądź wszystkich specjalistów zaproszonych do webinarów, mogą zakupić szkolenia w pakiecie z dodatkową zniżką, otrzymując dostęp do ich treści na co najmniej rok. Dietetycy, którzy zdecydują się wybierać cały certyfikowany kurs, zakończony egzaminem otrzymają dyplom potwierdzający uczestnictwo oraz zdobytą wiedzę. Organizator kursów wyszedł naprzeciw dietetykom umożliwiając opłatę za kurs w dogodnych ratach.

Co otrzymujemy w ramach wybranego webinaru?

Materiały dostępne po zakupieniu programu są obszerne ale podane w jasny, przejrzysty sposób. Pierwszą informacją jest krótki opis tematu, szczegółowa agenda oraz opisy co najmniej 2 przypadków pacjentów z szerokim omówieniem. Dostępny jest oczywiście materiał video (prelekcja wraz z prezentacją kursu „Diagnostyka laboratoryjna i dietoterapia chorób o podłożu autoimmunizacyjnym – studium przypadku” prowadzona przez panią Monikę Gackowską to blisko 2,5 godziny szczegółowego wykładu!). Z uwagi, że jest to wersja online możemy obejrzeć ją dowolną liczbę razy, sprawdzić wszelkie niejasności, o ile takie się pojawią, nawet w trakcie trwania wykładu bez obawy że coś nam umknie. Instytut Edukacji Żywieniowej zadbał także o dostępność całkowitej treści prezentacji, którą możemy w razie potrzeby wydrukować i nanieść na niej dodatkowe notatki.

Atrakcyjnym dodatkiem dla słuchacza jest możliwość wydrukowania certyfikatu udziału w pojedynczym kursie.

Dla osób, które zdecydują się na uczestnictwo w wykładzie online na żywo organizator przygotował dodatkowe ułatwienie: a mianowicie możliwość zadawania pytań głosowych prowadzącemu w czasie rzeczywistym. To zupełna nowość w tego typu szkoleniach, gdyż do tej pory najczęściej publiczność oglądająca transmisję online mogła zadawać pytania prelegentom jedynie za pośrednictwem czatu. Dlatego warto wypróbować tę opcję już w najbliższy poniedziałek 24 kwietnia o godzinie 20:00 kiedy to zostanie wygłoszony wykład pani Hanny Stolińskiej-Fiedorowicz  dotyczący Zastosowania diet wegetariańskich w chorobach autoimmunologicznych i innych zaburzeniach zdrowotnych – studium przypadku

Dowiedz się więcej na:

https://kcalmar.com/dietetyk/szkolenia/

Zostaw swoją opinię:

O autorze

Kontakt: redakcja@dietetycy.org.pl

Loading...
Udostępnienia