Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

Diagnostyka w pracy dietetyka. Część druga [ONLINE]

8 sierpnia, 2020 @ 09:30 16:00

Podczas szkolenia uczestnik zdobędzie praktyczną wiedzę dotyczącą interpretacji wyników badań, a także pozna przyczyny oraz objawy najczęstszych chorób, z którymi zgłasza się pacjent do gabinetu dietetyka. Omówione również zostaną zalecenia żywieniowe w wybranych jednostkach chorobowych, dzięki czemu z łatwością będzie można zastosować zdobytą wiedzę w pracy z pacjentem.

Plan szkolenia:

1. Przewód pokarmowy

Przełyk

  • Choroba refluksowa przełyku – objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.

Żołądek

  • Zapalenie błony śluzowej żołądka – objawy, przyczyny, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.

Trzustka

  • Badania wykorzystywane w diagnostyce chorób trzustki.
  • Ostre zapalenie trzustki – objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.
  • Przewlekłe zapalenie trzustki – objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.

Pęcherzyk żółciowy i wątroba

  • Badania wykorzystywane w diagnostyce chorób pęcherzyka żółciowego i wątroby.
  • Kamica pęcherzyka żółciowego – objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.
  • Niealkoholowa stłuszczeniowa choroba wątroby (NAFLD) – objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.
  • Marskość wątroby – objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.

2. Zaburzenia gospodarki węglowodanowej

  • Insulinooporność – objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.
  • Cukrzyca typu I – objawy, diagnostyka.
  • Cukrzyca typu II – objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.
  • Zespół metaboliczny.

3. Nerki

  • Badania wykorzystywane w diagnostyce chorób nerek.

4. Reumatologia

  • Badania wykorzystywane w diagnostyce chorób reumatycznych.

Dna moczanowa – objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.

Osteoporoza – objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.

Szkolenie odbędzie się za pośrednictwem wideotransmisji. Organizator szkolenia utworzy uczestnikowi konto serwisu google.com i przekaże drogą mailową dane do logowania (wraz z instrukcją), za pośrednictwem którego uczestnik będzie mógł wziąć udział w szkoleniu. Konto zostanie usunięte przez organizatora szkolenia bezpośrednio po zakończeniu kursu.

Każdy uczestnik otrzymuje imienny certyfikat.

Plan szkolenia nie przewiduje omówienia szczegółowej dietoterapii schorzeń.

Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia z przyczyn od siebie niezależnych. W takim przypadku organizator dokona zwrotu całości opłaty wniesionej przez uczestnika na podane przez niego konto bankowe.

Termin szkolenia

Dzień:8 sierpnia 2020Godzina:9:30Czas:6,5h

Cennik szkolenia

Studenci

do 26 roku życia

220 zł

Doktoranci

do 30 roku życia

240 zł

Pozostali

260 zł

Wszystkie podane kwoty są cenami brutto.

W przypadku zniżek grupowych prosimy o kontakt mailowy na adres: kontakt@szkoleniadietetyka.pl

Rejestracja

http://www.szkoleniadietetyka.pl/szkolenia/322-diagnostyka-w-pracy-dietetyka-czesc-druga-online

Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej