Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

Diagnostyka w pracy dietetyka. Część druga – Poznań – 4.04.2020

4 kwietnia, 2020 @ 09:30 18:00

Podczas szkolenia uczestnik zdobędzie praktyczną wiedzę dotyczącą interpretacji wyników badań, a także pozna przyczyny oraz objawy najczęstszych chorób, z którymi zgłasza się pacjent do gabinetu dietetyka. Omówione również zostaną zalecenia żywieniowe w wybranych jednostkach chorobowych, dzięki czemu z łatwością będzie można zastosować zdobytą wiedzę w pracy z pacjentem.

Plan szkolenia:

1. Przewód pokarmowy

Przełyk

  • Choroba refluksowa przełyku – objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.

Żołądek

  • Zapalenie błony śluzowej żołądka – objawy, przyczyny, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.

Trzustka

  • Badania wykorzystywane w diagnostyce chorób trzustki.
  • Ostre zapalenie trzustki – objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.
  • Przewlekłe zapalenie trzustki – objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.

Pęcherzyk żółciowy i wątroba

  • Badania wykorzystywane w diagnostyce chorób pęcherzyka żółciowego i wątroby.
  • Kamica pęcherzyka żółciowego – objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.
  • Niealkoholowa stłuszczeniowa choroba wątroby (NAFLD) – objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.
  • Marskość wątroby – objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.

2. Zaburzenia gospodarki węglowodanowej

  • Insulinooporność – objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.
  • Cukrzyca typu I – objawy, diagnostyka.
  • Cukrzyca typu II – objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.
  • Zespół metaboliczny.

3. Nerki

  • Badania wykorzystywane w diagnostyce chorób nerek.

4. Reumatologia

  • Badania wykorzystywane w diagnostyce chorób reumatycznych.

Dna moczanowa – objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.

Osteoporoza – objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.

Każdy uczestnik otrzymuje imienny certyfikat pod koniec szkolenia.

Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia z przyczyn od siebie niezależnych. W takim przypadku organizator dokona zwrotu całości opłaty wniesionej przez uczestnika na podane przez niego konto bankowe.

Termin szkolenia

Dzień:4 kwietnia 2020Godzina:9:30Czas:8h z 15 min. przerwą na poczęstunek

Cennik szkolenia

Studenci

do 26 roku życia

260 zł

Doktoranci

do 30 roku życia

290 zł

Pozostali

320 zł

Wszystkie podane kwoty są cenami brutto. Cena zawiera materiały szkoleniowe oraz poczęstunek.

W przypadku zniżek grupowych prosimy o kontakt mailowy na adres: kontakt@szkoleniadietetyka.pl

Rejestracja:

Rejestracja na stronie: http://www.szkoleniadietetyka.pl/szkolenia/298-diagnostyka-w-pracy-dietetyka-czesc-druga-poznan

Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej

Kochtex

ul. Towarowa 35
Poznań, Wielkopolskie 61-896 Polska
+ Google Map