Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

Diagnostyka w praktyce dietetyka – Lublin

Kwiecień 13, 2019 @ 10:00 - 17:00

Zapraszamy na szkolenie z zakresu diagnostyki laboratoryjnej w pracy dietetyka.

Data: 13 kwietnia 2019
Godziny: 10:00 – 17:00

Miejsce szkolenia: Lublin (dokładne miejsce podamy bliżej terminu szkolenia)

Zapewniamy materiały szkoleniowe w formie drukowanej.

Każdy otrzyma imienny certyfikat uczestnictwa

Dla każdego uczestnika mamy rabat 20% na program Dietetykpro oraz poczęstunek i upominek od Primavika.

Dla grup od 5 osób przewidujemy zniżki. Cennik na dole opisu.

Plan szkolenia:

1. Jak się przygotować do badań- co pacjent musi wiedzieć
2. Jakie czynniki mają wpływ na badania laboratoryjne
3. Diagnostyka zaburzeń wodno-elektrolitowych
4. Interpretacja morfologii w aspekcie przyczyn anemii z niedoboru, dodatkowe badania w anemii
5. Rozpoznanie stopnia niedożywienia na podstawie badań laboratoryjnych oraz kryteria klasyfikacji pacjenta w kacheksji
6. Ryzyko chorób serca na podstawie lipidogramu i homocysteiny
7. Badania niezbędne w nadciśnieniu
8. Cukrzycy i insulinooporności- glukoza, insulina, peptyd C, hemoglobina glikowana, OGTT
9. Określanie dziennej dawki białka w zależności od wyniku badań związanych z wydolnością nerek
10. Interpretacja badań ogólnych moczu i dobowej zbiórki moczu
11. Schorzenia wątroby i trzustki
12. Określanie stanu funkcjonowania tarczycy na podstawie badań
13. Prolaktyna, testosteron i kortyzol w aspekcie otyłości
14. Celiakia- rodzaje badań i ich skuteczność w różnych postaciach celiakii
15. Nieceliakalna nietolerancja glutenu
16. Case study- przykładowe wyniki badań i ich interpretacja

Prowadząca: mgr Ewelina Polak

Absolwentka dietetyki klinicznej na Uniwersytecie Medycznym w Lublinie oraz magister inżynier Technologii Żywności na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. Doświadczony dietetyk praktyk specjalizujący się w różnych jednostkach chorobowych. Od 5 lat właścicielka poradni dietetycznej. Chętnie uczestniczy w szkoleniach i konferencjach w celu uaktualniania wiedzy i wprowadzania nowych metod w zakresie żywienia człowieka. Pracownik naukowo-dydaktyczny Uniwersytetu Rzeszowskiego. Autor publikacji naukowych.

Szkolenie przewidziane jest na 7 godzin zegarowych, w tym:
– dwie przerwy 15 min
– jedna przerwa 30 min

Organizator zapewnia drobny poczęstunek w formie owoców, warzyw i ciastek oraz napoje zimne i gorące, a także drobne upominki od naszych partnerów.

Nie zapewniamy ciepłego posiłku.

Przewidziane są również konkursy z nagrodami ufundowanymi przez partnerów.

ZAPISY:

Bilety można kupić na naszej stronie internetowej poprzez wygodne płatności online.

Istnieje również możliwość zgłoszenia poprzez wiadomość email na kontakt@edunutrica.pl wpisując: imię, Nazwisko, nazwa i miejsce szkolenia, wybrany pakiet. W odpowiedzi wyślemy dane do przelewu

CENNIK:

– student/doktorant: 150 zł
– niestudiujący : 170 zł

Dla grup od 5 osób przewidujemy zniżki ustalane indywidualnie.

KONTAKT:
– kontakt@edunutrica.pl
– tel.: 727925557
– przez Facebook

*zakup biletu jest równoznaczny z udzieleniem zgody na przetwarzanie państwa danych osobowych przez EduNutrica.pl w celu przeprowadzania czynności związanych z organizacją szkolenia

Zostaw swoją opinię:

Szczegóły

Data:
Kwiecień 13, 2019
Czas:
10:00 - 17:00
Wydarzenie Category:
Strona internetowa:
https://www.facebook.com/events/2211414362446623/

Organizator

Edunutrica.pl

Other

Czy szkolenie kończy się certyfikatem?
Tak
Osoby prowadzące szkolenie
mgr Ewelina Polak