Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

  • To event minęło.

Dietoterapia w praktyce, poziom III

Marzec 3, 2018 @ 10:00 - Marzec 4, 2018 @ 17:00

➡ Dietoterapia w praktyce, poziom III ⬅

CZEGO MOŻESZ SIĘ SPODZIEWAĆ PO SZKOLENIU?

Dietetyka kliniczna w szerokim ujęciu. Szkolenie skierowane jest do wszystkich, którzy współpracują z klientami w zakresie pomocy dietetycznej lub trenerskiej. Uczestnicy dowiedzą się, jakie badania warto wykonywać przed projektowaniem diety. Nauczymy się odczytywać wyniki badań laboratoryjnych krwi, kału i moczu. Często niepowodzenia w kształtowaniu sylwetki czy trudności związane z regeneracją organizmu wynikają z przypadłości zdrowotnych. Ich umiejętne diagnozowanie, w oparciu o skuteczną interpretację badań, to podstawa w tworzeniu systemu żywieniowego dla konkretnych pacjentów. Na szkoleniu zapoznamy się również z dietami, które polecane są w przypadku różnych dolegliwości zdrowotnych: Paleo, AIP, GAPS, SCD. Zaznajomimy się ze specyfiką najczęściej spotykanych schorzeń oraz rozwiązań stosowanych w danych sytuacjach. Dowiemy się jak radzić sobie m.in. z: autoimmunologią, dolegliwościami ze strony układu pokarmowego czy problemami z płodnością. Na ostatnim etapie szkolenia skupimy się na układaniu diet pod konkretne jednostki i zespoły chorobowe.

PROWADZĄCY:

Paulina Ihnatowicz – Współzałożycielka gabinetu medycyny żywienia Medfood. Wykwalifikowany dietetyk kliniczny i sportowy (Collegium Medicum na UMK Bydgoszcz) z dużą wiedzą i doświadczeniem zawodowym. Ukończyła również studia z zakresu zdrowia publicznego. Autorka artykułów w Body Challenge i Food Forum. Nieustannie bierze udział w licznych szkoleniach i konferencjach, by być na bieżąco z najnowszą wiedzą z zakresu zdrowia i żywienia.

Emilia Ptak-Kasica – Dyplomowany dietetyk z zakresu żywienia klinicznie chorych oraz sportowców (Collegium Medicum na UMK Bydgoszcz). Współzałożycielka gabinetu medycyny żywienia Medfood. Uczestniczka wiele szkoleń z zakresu dietetyki klinicznej, sportowej, psychologii, dietcoachingu, stale podnosząca swoje kwalifikacje. Śledzi na bieżąco nowe badania naukowe oraz literaturę branżową. Uważa, że kluczem do zachowania zdrowia jest zarówno dobrze dobrana dieta, jak również poczucie własnej wartości i motywacja do działania.

Więcej szczegółów na temat szkolenia oraz formularz rejestracyjny znajdziesz pod linkiem ➡ https://goo.gl/wyUD2P

Dokładny plan szkolenia ➡ https://goo.gl/3Hhxy4

Zostaw swoją opinię:

Szczegóły

Start:
Marzec 3, 2018 @ 10:00
Koniec:
Marzec 4, 2018 @ 17:00
Wydarzenie Category:
Strona internetowa:
https://www.facebook.com/events/1513632152058794

Miejsce

Warsaw
Warsaw,Poland+ Google Map