Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

  • To event minęło.

Wegańskie posiłki na cały dzień

Styczeń 27, 2018 @ 10:00 - 13:45

Jakie są najczęstsze mity dotyczące diety roślinnej?

• Ta dieta jest bardzo droga
• Żeby przygotować wegański posiłek trzeba spędzić kilka godzin w kuchni
• Trzeba skończyć dietetykę, żeby umieć sobie zbilansować taką dietę
• Albo będzie zdrowe, albo smaczne

Wszystkie je obalimy podczas jednego spotkania, dodatkowo zrobimy mnóstwo pysznych potraw, które potem wspólnie zjemy.

Dla kogo jest ten warsztat?
• Zapraszam Cię jeśli planujesz dietę roślinną, ale obawiasz się niedoborów, tego, że w kuchni spędzisz resztę życia, Twoja pensja nie starczy na wszystkie fancy składniki, a Ty stracisz przyjaciół, bo wiadomo będziesz jadł tylko trawę i kamienie.
• Zapraszam też osoby, które są już na diecie roślinnej, ale chciałby więcej łatwości i lekkości w przygotowywaniu posiłków i planowaniu dań na cały tydzień.
• No i w końcu zapraszam wszystkie osoby, które nie z wyboru, a z konieczności np. podyktowanej alergią lub po prostu zdrowiem, muszą wykluczyć z diety różne produkty i nie wiedzą jak odnaleźć się w nowej sytuacji.

Podczas warsztatu oprócz części praktycznej polegającej na przygotowaniu tych wszystkich smakołyków, będziemy mieli okazję porozmawiać o tym co jeść żeby dostarczyć sobie składniki, które mogą być niedoborowe na diecie roślinnej, jak planować pracę w kuchni żeby zajęła jak najmniej czasu, jakie przyprawy będą nam potrzebne, gdzie można je kupić itp.

Przygotujemy:
Opcje śniadaniowe:
• Wegańskie naleśniki z twarożkiem
• Omlet
• Tofucznica
• Pankejki

Obiadowe
• 15 minutowa zupa
• Najszybsze kotleciki świata
• Zimowa sałatka
• Pesto z mnóstwem wartości odżywczych
• Kluski śląskie

Kolacja
• Rozgrzewające danie jednogarnkowe
• Dal, który robi się sam
• Błyskawiczna pasta kanapkowa

Warsztat poprowadzę ja, czyli Alicja Szepietowska, na diecie wegetariańskie od 19 lat, od 9 na diecie wegańskiej. W ciągu ostatnich dwóch lat przeprowadziłam ponad 70 warsztatów, pokazów i szkoleń na temat kuchni roślinnej. Prowadzę blog Alicja w krainie warzyw http://www.alicjawkrainiewarzyw.com gotuję wegańsko dla siebie i na zamówienie. Jestem trenerką, co ułatwia mi budowanie kontaktu z grupą i jej zaangażowania, natomiast do dziś nie umiem wpłynąć na grupę żeby nie podjadała.

Warsztat odbędzie się 27 stycznia 2018 r. (sobota) w godzinach 10.00 – 14.00 w Studio GoCook ul. Witrażowa 124 w Warszawie.

Inwestycja to 250 zł, jeśli już spotkaliśmy się na moim warsztacie, to płacisz 230 zł. Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń

Dane do przelewu
Alicja Szepietowska – warsztaty, szkolenia
Nr konta 72195000012006224888700001
w tytule: 27.01

Jak się zapisać: prześlij zgłoszenie: imię, nazwisko, adres email oraz potwierdzenie przelewu na adres alicjawkrainiewarzyw@gmail.com

Jeśli masz dodatkowe pytania napisz alicjawkrainiewarzyw@gmail.com lub zadzwoń do mnie 506 269 997

Zostaw swoją opinię:

Szczegóły

Data:
Styczeń 27, 2018
Czas:
10:00 - 13:45
Wydarzenie Category:
Strona internetowa:
https://www.facebook.com/events/1537541929659407

Organizatorzy

Alicja w krainie warzyw
Warsztaty kuchni wegańskiej