Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

  • To event minęło.

Żywienie w chorobach nerek – Warszawa

Maj 11, 2019 @ 10:00 - 17:00

Prowadząca

mgr Paulina Gryz-Ryczywolska – dietetyk kliniczny. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Wieloletni pracownik Oddziału Klinicznego Nefrologii i Pediatrii z pododdziałem Stacji Dializ Samodzielnego Publicznego Dziecięcego Szpitala Klinicznego w Warszawie.Współautor skryptu Nefrologia Dziecięca dla studentów Wydziału Lekarskiego WUM.

Plan Szkolenia

godzina 10 – 17

Ewolucja podejścia na diety u pacjenta z Przewlekłą Chorobą Nerek. Zmiany w zaleceniach żywieniowych pacjentów dorosłych i dzieci.
Rola stanu odżywienia w prognozie przeżycia pacjenta.
Niemowlę z PChN. Omówienie zaleceń i dostępnych mieszanek i suplementów na przykładzie analizy pacjenta.
Zalecenia żywieniowy i prowadzenie pacjenta pediatrycznego w różnym stadium niewydolności nerek. Studium przypadku.
Złożoność postępowania dietetycznego u pacjenta wtórnie występującą niewydolnością nerek.
Niespecyficzne problemy żywieniowe pacjentów z przewlekłą chorobą nerek. Studium przypadku pacjenta z zespołem utraty sodu.
Różnice w zaleceniach żywieniowych ze względu na rodzaj leczenia nerkozastępczego. Omówienie przypadku pacjenta leczonego dializą otrzewnową i hemodializą.
Dieta po przeszczepie nerki. Wpływ diety na funkcjonowanie grafu i rekonwalescencje pacjenta.
Zalecenia żywieniowe w zespole nerczycowym. Studium przypadku pacjenta z idiopatycznym zespołem nerczycowym.
Omówienie zaleceń i studium przypadku pacjenta z wtórnych zespołem nerczycowym w przebiegu choroby podstawowej. Trudności w realizacji złożonych zaleceń żywieniowych.
Kamica układu moczowego jako rosnący problem społeczny. Omówienie zaleceń w profilaktyce kamicy. Żywienie jako część leczenia najczęściej występującego rodzaju kamicy. Studium przypadku.
Rola witaminy D w chorobach nerek. Kiedy i jaką suplementacje stosować.
——————————————————————————————-

Cennik

Studenci 175 zł
Osoby niestudiujące 225 zł

Zgłoszenie

Zgłoszenie należy wyslac na adres
kursy@protonmail.com, w temacie wpisac nazwe szkolenia i miasto a w treści imie i nazwisko oraz uczelnie.

Zobacz również

————————————————————————————–

W cenie kawa, herbata, owoce przez cały dzien trwania szkolenia, materiały szkoleniowe,imienny certyfikat a przede wszytskim maksimum przydatnej wiedzy od najlepszych specjalistów.

Szczegóły

Data:
Maj 11, 2019
Czas:
10:00 - 17:00
Wydarzenie Category:
Strona internetowa:
https://www.facebook.com/events/306506673380977/

Inny

Czy szkolenie kończy się certyfikatem?
Tak
Osoby prowadzące szkolenie
Prowadząca mgr Paulina Gryz-Ryczywolska