Edyta Madej

Profil autora dietetycy.org.pl:

Edyta Madej

Absolwentka kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka na Uniwersytecie Rzeszowskim oraz studiów podyplomowych Żywność, Gastronomia i Dietetyka.

Żywienie jest jej pasją odkąd została mamą. Będąc w ciąży zaczęła zgłębiać wpływ odżywiania kobiet na rozwój płodu, a następnie na jakość pokarmu u matek karmiących.

Kultywuje aktywny tryb życia, dlatego pasjonuje ją także żywienie sportowców.

W pracy stawia na indywidualne podejście do pacjenta – jego zdrowie, właściwa kondycja fizyczna i psychiczna organizmu są dla niej priorytetem. W praktyce stosuje zasadę małych kroków, gdyż dzięki nim pacjent jest w stanie osiągnąć największy sukces.

Na bieżąco śledzi dynamiczny rozwój branży, czytając prasę naukową oraz poszerzając swoją wiedzę żywieniową na konferencjach i szkoleniach.

Konstruuje plany żywieniowe na podstawie wnikliwego wywiadu z pacjentem i analizy składu ciała i pomaga wprowadzać je w życie.

Lista artykułów tego autora:

Loading...