fbpx

Kakao – ziarna kruszone surowe – Bio Planet

SUPERFOOD

Kakao spożywane w postaci naturalnej to smak, który wzbogaci wiele świetnych deserów, wyrobów. Naturalne kakao to smak gorzki, tłusty – jednak dietetycy wiedzą doskonale, że prozdrowotne właściwości kakao i czekolad z dużą jego zawartością mają solidne podstawy w badaniach naukowych. I tak pisaliśmy już, że poprawia wyniki sportowe, że wspiera sprawność umysłu, przydaje się w ciąży, jest dobra dla sercaprzeciwdziała nowotworom – chociaż niekoniecznie jest dobra na odchudzanie.

Jeśli szukacie naturalnego kakao – wybór Bio Planet jest celny. Ziarna pochodzą z Peru, przetwarza się je w niskich temperaturach (tzw. mielenie kriogeniczne, czyli w temperaturze minus kilkudziesięciu stopni Celsjusza), aby zachowały jak najwięcej swoich prozdrowotnych właściwości. Może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne, orzechy, soję i sezam.

Oczywiście należy pamiętać, że z uwagi na swoją wysoką kaloryczność, dużą zawartość tłuszczów nasyconych to przyjemność, która należy dawkować – jednak z uwagi, że głównym zastosowaniem produktu jest raczej dekoracja niż bezpośrednia konsumpcja – nie powinno być to wyzwaniem :)

Więcej produktów na:

Dietetyk w supermarkecie

Analiza etykiety produktu:

Kliknij na składnik, aby dowiedzieć się o nim więcej:

🔍 Kakao (ziarna kruszone surowe 100% – certyfikowane, ekologiczne)

Kalorie:

100 gram produktu zawiera:

678 kcal / 33,9% GDA*

*dla zapotrzebowania 2000 kcal dziennie

Ocena produktu DIETETYCY.ORG.PL

na podstawie głosów użytkowników

Kakao - ziarna kruszone surowe - Bio Planet

9.4

Składniki odżywcze

10.0/10

Naturalne składniki

10.0/10

Przystępność cenowa

8.2/10

  • Tłuszcze: 52g
  • Tłuszcze nasycone: 30g
  • Węglowodany: 29g
  • Cukry: 1,5g
  • Błonnik: 23g
  • Białko: 12g
  • Sól: 0,15g
  • Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję

  • Kakao ziarna kruszone surowe 100%

Zostaw swoją opinię:

Yes No