Konferencja (6.03.2015, Warszawa) Warzywa, owoce i soki w prewencji przewlekłych chorób niezakaźnych

Konferencja Instytutu Żywności i Żywienia odbędzie się 6. marca 2015 r. (piątek), w placówce IŻŻ w Warszawie (ul. Powsińska 61/63), w sali nr. 7.

Konferencja należy do cyklu: „Żywność i żywienie w prewencji i leczeniu chorób”.

Program konferencji:

  • Znaczenie warzyw i owoców w prewencji nowotworów
  • Warzywa i owoce w profilaktyce chorób układu krążenia
  • Prozdrowotne właściwości warzyw, owoców, soków i ich miejsce w zbilansowanej diecie
  • Rola Programu „Owoce w szkole” w zmianie nawyków żywieniowych dzieci w wieku szkolnym
  • Wartość odżywcza warzyw, owoców, soków i ich spożycie w Polsce
  • Czy regulacje prawne mogą pomóc w spożyciu warzyw i owoców?
  • Soki i ich wartości odżywcze i zdrowotne w świetle badań naukowych
  • Mętne soki jabłkowe i smoothie – jakość i składniki odżywcze
  • Kampanie promocyjno-informacyjne „5 porcji warzyw, owoców lub soku”

Zgłoszenia i płatność za konferencję do 2 marca na > stronie organizatora <

Zostaw swoją opinię:

O autorze

Kontakt: redakcja@dietetycy.org.pl

Loading...
Udostępnienia