Konferencja Instytutu Żywności i Żywienia odbędzie się 6. marca 2015 r. (piątek), w placówce IŻŻ w Warszawie (ul. Powsińska 61/63), w sali nr. 7.
Konferencja należy do cyklu: „Żywność i żywienie w prewencji i leczeniu chorób”.
Program konferencji:
- Znaczenie warzyw i owoców w prewencji nowotworów
- Warzywa i owoce w profilaktyce chorób układu krążenia
- Prozdrowotne właściwości warzyw, owoców, soków i ich miejsce w zbilansowanej diecie
- Rola Programu „Owoce w szkole” w zmianie nawyków żywieniowych dzieci w wieku szkolnym
- Wartość odżywcza warzyw, owoców, soków i ich spożycie w Polsce
- Czy regulacje prawne mogą pomóc w spożyciu warzyw i owoców?
- Soki i ich wartości odżywcze i zdrowotne w świetle badań naukowych
- Mętne soki jabłkowe i smoothie – jakość i składniki odżywcze
- Kampanie promocyjno-informacyjne „5 porcji warzyw, owoców lub soku”
Zgłoszenia i płatność za konferencję do 2 marca na > stronie organizatora <