Pierwsza w Polsce konferencja dla dietetyków w formule Questions&Answers
Konkurs dla czytelników
Dzięki uprzejmości organizatorów na czytelników dietetycy.org.pl czeka 10 wejściówek na wydarzenie! Aby otrzymać jedną z nich, należy do 19 sierpnia odpowiedzieć w jednym zdaniu na pytanie „na którą część programu konferencji czekasz najbardziej i dlaczego„? Odpowiedzi przesyłamy na adres redakcja@dietetycy.org.pl. Najlepsze odpowiedzi zostaną nagrodzone, zaś zwycięzcy do końca tygodnia poinformowani mailowo!
#PatronatMedialny
O wydarzeniu
Już 27 września 2025 roku w Warszawie odbędzie się wyjątkowe wydarzenie dla specjalistów zajmujących się zdrowiem i dietetyką – Konferencja Food Forum Questions&Answers „Jak prawidłowe odżywianie może wydłużyć i polepszyć jakość życia Twoich pacjentów?”. To pierwsza w Polsce edycja konferencji w nowej formule, która łączy merytoryczne wykłady z interaktywnym dialogiem uczestników z prelegentami. Program wydarzenia został starannie opracowany z myślą o dietetykach oraz wszystkich profesjonalistach zainteresowanych nowoczesnym podejściem do żywienia, homeostazy organizmu oraz osi jelitowo-mózgowej.
Tegoroczna konferencja nie ogranicza się jedynie do pasywnego słuchania wykładów. Wybrane wystąpienia merytoryczne zakończą się 20-minutową sesją pytań i odpowiedzi, podczas której uczestnicy będą mogli uzyskać praktyczne wskazówki od ekspertów oraz rozwiać wątpliwości dotyczące omawianych zagadnień.
Wśród prelegentów znaleźli się uznani eksperci, których doświadczenie i osiągnięcia gwarantują wysoki poziom merytoryczny konferencji. Uczestnicy będą mogli wysłuchać wykładów m.in. prof. dr hab. n. med. Barbary Skrzydło-Radomańskiej, dr n. chem. Alicji Śliwowskiej, dr n. med. i n. o zdr. Joanny Róg, mgr inż. Karoliny Czyżowskiej oraz prof. dr hab. n. med. Tomasza Banasiewicza . Wśród tematów poruszonych podczas konferencji znajdą się zagadnienia dotyczące wpływu diety i suplementacji na zdrowie psychiczne, rolę probiotykoterapii w przewlekłym stanie zapalnym, interakcję osi jelita-mózg w kontekście kondycji włosów i skóry głowy, dietoterapię w ADHD u dorosłych oraz dietoterapię mitochondrialną. Nie zabraknie również omówienia znaczenia kwasów Omega-3 w profilaktyce chorób układu krążenia oraz roli polifenoli i sirtuin w wspieraniu organizmu w stanach przewlekłego zapalenia.
Konferencja łączy wysoką wartość edukacyjną z praktycznym zastosowaniem zdobytej wiedzy. Uczestnicy otrzymają możliwość nie tylko poznania najnowszych badań i zaleceń dietetycznych, ale również narzędzi, które mogą bezpośrednio wdrożyć w swojej pracy z pacjentami. W programie przewidziano zarówno wykłady, jak i praktyczne warsztaty, które pozwolą zgłębić tematy związane z protokołami żywieniowymi w nutripsychiatrii, dietą ketogeniczną w zaburzeniach psychicznych czy dietą o niskim indeksie glikemicznym w terapii zaburzeń lękowych.
Udział w Food Forum to niepowtarzalna okazja, by zdobyć wiedzę od ekspertów w dziedzinie dietetyki i medycyny, wymienić doświadczenia z innymi specjalistami oraz wzbogacić swoją praktykę zawodową o najnowsze i sprawdzone metody dietoterapii, suplementacji i probiotykoterapii. To wydarzenie dla tych, którzy chcą nie tylko podnosić swoje kompetencje, ale przede wszystkim wprowadzać realne zmiany w jakości życia swoich pacjentów i podnosić standardy pracy w branży zdrowia i żywienia.
Szczegóły i rejestracja
Więcej informacji na temat programu, prelegentów i rejestracji dostępne jest na stronie konferencji www.fmp.pl/KonferencjaFoodForum2025







