Lubella Spaghetti nr 4

Makaron spaghetti

Spaghetti nr 4 to jedna z propozycji makaronów od popularnej lubelskiej marki Lubella. Zaletą produktu jest krótki, klarowny skład – jest to tylko mąka pszenna z wodą oraz fortyfikowana witaminą A.

Produkt może stanowić ciekawą propozycję dla osób lubiących makarony z tradycyjnej mąki pszennej, charakteryzującej się wysoką sprężystością (nie pełnoziarnistych – które choć zalecane od strony dietetycznej nie każdemu przypadają do gustu). Forma tradycyjnego spaghetti sprawia, że nadaje się do przygotowania włoskich potraw.

Poniżej znajdziecie szczegóły na temat poszczególnych składników i wartości odżywczych makaronu.

Czas gotowania: 7-10 minut

Przechowywanie: w suchym i chłodnym miejscu

Więcej produktów na:

Dietetyk w supermarkecie

Analiza etykiety produktu:

Kliknij na składnik, aby dowiedzieć się o nim więcej:

🔍 Mąka makaronowa pszenna
🔍 Woda
🔍 Witamina A (substancja wzbogacająca)

Kalorie:

100 gram produktu zawiera:

351 kcal / 17,6% GDA*

*dla zapotrzebowania 2000 kcal dziennie

Ocena produktu DIETETYCY.ORG.PL

na podstawie głosów użytkowników

Lubella Spaghetti nr 4

Lubella Spaghetti nr 4
5

Składniki odżywcze

5/10

    Naturalne składniki

    5/10

      Przystępność cenowa

      5/10

        Smak

        5/10
          • Mąka makaronowa pszenna
          • Woda
          • Witamina A (subst. wzgogacająca)
          • Wartość energetyczna: 354 kcal
          • Tłuszcze: 1,4 g
          • Tłuszcze nasycone: 0,4 g
          • Węglowodany: 70 g
          • Cukry: 4,2 g
          • Białka: 13 g
          • Błonnik: 3 g
          • Sól: 0,03 g
          • ocena oparta o algorytm DIETETYCYSCORE®

            *Składniki odżywcze oceniamy według jakości składu i pozycji składnika na liście
            *Naturalność oceniamy przez stopień przetworzenia składników
            *Cenę oceniamy jako stosunek wobec najtańszej opcji na rynku (10)
            *Smaku jako kwestii subiektywnej nie oceniamy

          Udostępnień