Lubella Spaghetti nr 4

Makaron spaghetti

Spaghetti nr 4 to jedna z propozycji makaronów od popularnej lubelskiej marki Lubella. Zaletą produktu jest krótki, klarowny skład – jest to tylko mąka pszenna z wodą oraz fortyfikowana witaminą A.

Produkt może stanowić ciekawą propozycję dla osób lubiących makarony z tradycyjnej mąki pszennej, charakteryzującej się wysoką sprężystością (nie pełnoziarnistych – które choć zalecane od strony dietetycznej nie każdemu przypadają do gustu). Forma tradycyjnego spaghetti sprawia, że nadaje się do przygotowania włoskich potraw.

Poniżej znajdziecie szczegóły na temat poszczególnych składników i wartości odżywczych makaronu.

Czas gotowania: 7-10 minut

Przechowywanie: w suchym i chłodnym miejscu

Więcej produktów na:

Dietetyk w supermarkecie

Analiza etykiety produktu:

Kliknij na składnik, aby dowiedzieć się o nim więcej:

🔍 Mąka makaronowa pszenna
🔍 Woda
🔍 Witamina A (substancja wzbogacająca)

Kalorie:

100 gram produktu zawiera:

351 kcal / 17,6% GDA*

*dla zapotrzebowania 2000 kcal dziennie

Ocena produktu DIETETYCY.ORG.PL

na podstawie głosów użytkowników

Lubella Spaghetti nr 4

Lubella Spaghetti nr 4
8.0666666666667

Składniki odżywcze

8/10

    Naturalne składniki

    8/10

      Przystępność cenowa

      9/10
        • Mąka makaronowa pszenna
        • Woda
        • Witamina A (subst. wzgogacająca)
        • Wartość energetyczna: 354 kcal
        • Tłuszcze: 1,4 g
        • Tłuszcze nasycone: 0,4 g
        • Węglowodany: 70 g
        • Cukry: 4,2 g
        • Białka: 13 g
        • Błonnik: 3 g
        • Sól: 0,03 g

        Zostaw swoją opinię:

        • ocena oparta o algorytm DIETETYCYSCORE®

          *Składniki odżywcze oceniamy według jakości składu i pozycji składnika na liście
          *Naturalność oceniamy przez stopień przetworzenia składników
          *Cenę oceniamy jako stosunek wobec najtańszej opcji na rynku (10)
          *Smaku jako kwestii subiektywnej nie oceniamy

        Loading...
        Udostępnienia