Lubella Spaghetti nr 4

Makaron spaghetti

Spaghetti nr 4 to jedna z propozycji makaronów od popularnej lubelskiej marki Lubella. Zaletą produktu jest krótki, klarowny skład – jest to tylko mąka pszenna z wodą oraz fortyfikowana witaminą A.

Produkt może stanowić ciekawą propozycję dla osób lubiących makarony z tradycyjnej mąki pszennej, charakteryzującej się wysoką sprężystością (nie pełnoziarnistych – które choć zalecane od strony dietetycznej nie każdemu przypadają do gustu). Forma tradycyjnego spaghetti sprawia, że nadaje się do przygotowania włoskich potraw.

Poniżej znajdziecie szczegóły na temat poszczególnych składników i wartości odżywczych makaronu.

Czas gotowania: 7-10 minut

Przechowywanie: w suchym i chłodnym miejscu

Więcej produktów na:

Dietetyk w supermarkecie

Analiza etykiety produktu:

Kliknij na składnik, aby dowiedzieć się o nim więcej:

🔍 Mąka makaronowa pszenna
🔍 Woda
🔍 Witamina A (substancja wzbogacająca)

Kalorie:

100 gram produktu zawiera:

351 kcal / 17,6% GDA*

*dla zapotrzebowania 2000 kcal dziennie

Ocena produktu DIETETYCY.ORG.PL

na podstawie głosów użytkowników

Lubella Spaghetti nr 4

Lubella Spaghetti nr 4
8.1

Składniki odżywcze

7.5 /10

Naturalne składniki

7.5 /10

Przystępność cenowa

9.2 /10

  • Mąka makaronowa pszenna
  • Woda
  • Witamina A (subst. wzgogacająca)

  • Wartość energetyczna: 354 kcal
  • Tłuszcze: 1,4 g
  • Tłuszcze nasycone: 0,4 g
  • Węglowodany: 70 g
  • Cukry: 4,2 g
  • Białka: 13 g
  • Błonnik: 3 g
  • Sól: 0,03 g

Zostaw swoją opinię:

Loading...