Miodowy Kłos – Jagoda Malina

“Handmade in Poland”

Baton Miodowy Kłos to wyjątkowa kompozycja pełnowartościowych ziaren zbóż oraz naturalnych owoców połączonych złocistym miodem i mlekiem.

Ze słodkimi batonami tak już jest, że ciężko na półce supermarketu znaleźć coś – co zaspokoi chęć na słodką, sycącą, dającą szybką i radosną energię – a jednocześnie nie będzie jedzeniem z cyklu “gorszy niż fast food”.

Na szczęście polscy producenci pod tym względem mają swoje alternatywy dla koncernowych przekąsek. W propozycji “Miodowy Kłos” czekolada jest zastąpiona prawdziwym miodem, którego mamy tutaj aż 12,5%. Ta przekąska to jednak głównie mleko i płatki owsiane. Chociaż całość jest słodka i sycąca to trzeba przyznać, że składniki są tutaj na medal.

Oczywiście nie może wciąż kandydować do włączenia do codziennej, racjonalnej diety – ale na pewno idealnie pasuje do plecaka turysty. Jedyna wada – zamożnego turysty, bo cena niestety kilkukrotnie wyższa niż śmieciowych batonów z supermarketu.

Więcej produktów na:

Dietetyk w supermarkecie

Analiza etykiety produktu:

Kliknij na składnik, aby dowiedzieć się o nim więcej:

🔍 Mleko
🔍 Płatki owsiane
🔍 Miód (12,5%)
🔍 Sezam
🔍 Ryż prażony
🔍 Jagody
🔍 Maliny

Kalorie:

100 gram produktu zawiera:

354 kcal / 17,7% GDA*

*dla zapotrzebowania 2000 kcal dziennie

Ocena produktu DIETETYCY.ORG.PL

na podstawie głosów użytkowników

Miodowy Kłos - Jagoda Malina

Miodowy Kłos - Jagoda Malina
6.2333333333333

Składniki odżywcze

8/10

    Naturalne składniki

    8/10

      Przystępność cenowa

      4/10
        • Mleko
        • Płatki owsiane
        • Miód 12,5%
        • Sezam
        • Ryż prażony
        • Jagody
        • Maliny
        • Wartość energetyczna: 354 kcal
        • Tłuszcze: 9g
        • Tłuszcze nasycone: 3g
        • Węglowodany: 61g
        • Cukry: 21g
        • Białko: 10g
        • Sól: 0,0g

        Zostaw swoją opinię:

        • ocena oparta o algorytm DIETETYCYSCORE®

          *Składniki odżywcze oceniamy według jakości składu i pozycji składnika na liście
          *Naturalność oceniamy przez stopień przetworzenia składników
          *Cenę oceniamy jako stosunek wobec najtańszej opcji na rynku (10)
          *Smaku jako kwestii subiektywnej nie oceniamy

        Loading...
        Udostępnienia