Ładowanie Wydarzenia

← Wróc do Wydarzenia

Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej

Styczeń 2019

Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii – 19.01.2019 – Warszawa

Styczeń 19, 2019 @ 09:30 - 18:00
AS Bud, ul. Al. Jerozolimskie 81
Warszawa,MazowieckiePolska
+ Google Map

Szkolenie zaawansowane z dietoterapii i żywienia klinicznego w onkologii. REJESTRACJA I SZCZEGÓŁY >>> PSST! SPECJALNIE DLA PIERWSZYCH 50 CZYTELNIKÓW DIETETYCY.ORG.PL - RABAT 10% NA SZKOLENIA CENTRUM SZKOLEŃ DIETETYKI KLINICZNEJ. UŻYJ DO KOŃCA STYCZNIA KODU RABATOWEGO "DIETETYCY10" Plan szkolenia: 1. Niedożywienie u pacjenta leczonego onkologicznie. 2. Dieta w trakcie leczenia onkologicznego. 3. Planowanie diety w wybranych chorobach nowotworowych. 4. Działania niepożądane leczenia onkologicznego. 5. Żywienie kliniczne w onkologii. 6. Zastosowanie gotowych diet przemysłowych do podaży doustnej w onkologii. 7. Omówienie przypadków. Atutem szkolenia jest mała grupa…

Dowiedz się więcej »

Rola dietetyka w szpitalnym zespole żywieniowym – 19.01.2019 – Warszawa

Styczeń 19, 2019 @ 09:30 - 18:00
AS Bud, ul. Al. Jerozolimskie 81
Warszawa,MazowieckiePolska
+ Google Map

Szkolenie obejmuje zakres działań dietetyka z szpitalnym zespole żywieniowym, udział w planowaniu żywienia do i pozajelitowego. W sposób praktyczny przygotuje do leczenia żywieniowego pacjentów żywionych przez sztuczny dostęp. Ponadto uczestnikom zostaną przedstawione wymagania NFZ do rozliczenia żywienia. REJESTRACJA I SZCZEGÓŁY >>> PSST! SPECJALNIE DLA PIERWSZYCH 50 CZYTELNIKÓW DIETETYCY.ORG.PL - RABAT 10% NA SZKOLENIA CENTRUM SZKOLEŃ DIETETYKI KLINICZNEJ. UŻYJ DO KOŃCA STYCZNIA KODU RABATOWEGO "DIETETYCY10" Plan szkolenia: 1. Zapoznanie z podstawowymi definicjami: zespół żywieniowy i  jego skład, leczenie żywieniowe, żywienie dojelitowe, żywienie pozajelitowe. 2. Różne struktury…

Dowiedz się więcej »

Znaczenie żywienia w kontekście płodności – 26.01.2019 – Katowice

Styczeń 26, 2019 @ 09:30 - 17:00
Europrofes Katowice, ul. Stawowa 10
Katowice,ŚląskiePolska
+ Google Map

Istnieje coraz więcej dowodów wskazujących na to, że masa ciała, ilość tkanki tłuszczowej w organizmie i jej rozmieszczenie wpływają na skuteczność powodzenia działań prokreacyjnych par. Celem szkolenia jest omówienie podstawowych zależności między masą ciała, ilością i rozmieszczeniem tkanki tłuszczowej a szansą na powodzenie działań prokreacyjnych. Ponadto przedstawiony i poddany analizie zostanie wpływ różnych grup produktów spożywczych na możliwość uzyskania ciąży. REJESTRACJA I SZCZEGÓŁY >>> PSST! SPECJALNIE DLA PIERWSZYCH 50 CZYTELNIKÓW DIETETYCY.ORG.PL - RABAT 10% NA SZKOLENIA CENTRUM SZKOLEŃ DIETETYKI KLINICZNEJ. UŻYJ DO KOŃCA STYCZNIA KODU…

Dowiedz się więcej »

Rola diety w schorzeniach tarczycy – 26.01.2019 – Katowice

Styczeń 26, 2019 @ 09:30 - 18:00
Europrofes Katowice, ul. Stawowa 10
Katowice,ŚląskiePolska
+ Google Map

Od kiedy otyłość stała się pandemią, duży nacisk kładzie się na szukanie przyczyn jej powstawania. Wiele badań nad otyłością poświęca uwagę tarczycy, ponieważ gruczoł ten w bardzo dużej mierze odpowiada za wydatek energetyczny organizmu - w tym termogenezę, bierze również udział w metabolizmie glukozy i lipidów. Hormony tarczycy wykazują działanie wielokierunkowe i zróżnicowane na organizm człowieka mając przy tym szerokie spektrum działania wywierają wpływ na większość tkanek. Szkolenie ma na celu przybliżenie słuchaczowi wpływu funkcjonowania tarczycy na masę ciała oraz możliwości interwencji żywieniowych w chorobach gruczołu…

Dowiedz się więcej »

Luty 2019

Znaczenie żywienia w kontekście płodności – 9.02.2019 – Warszawa

Luty 9, 2019 @ 09:30 - 17:00
AS Bud, ul. Al. Jerozolimskie 81
Warszawa,MazowieckiePolska
+ Google Map

Istnieje coraz więcej dowodów wskazujących na to, że masa ciała, ilość tkanki tłuszczowej w organizmie i jej rozmieszczenie wpływają na skuteczność powodzenia działań prokreacyjnych par. Celem szkolenia jest omówienie podstawowych zależności między masą ciała, ilością i rozmieszczeniem tkanki tłuszczowej a szansą na powodzenie działań prokreacyjnych. Ponadto przedstawiony i poddany analizie zostanie wpływ różnych grup produktów spożywczych na możliwość uzyskania ciąży. REJESTRACJA I SZCZEGÓŁY >>> PSST! SPECJALNIE DLA PIERWSZYCH 50 CZYTELNIKÓW DIETETYCY.ORG.PL - RABAT 10% NA SZKOLENIA CENTRUM SZKOLEŃ DIETETYKI KLINICZNEJ. UŻYJ DO KOŃCA STYCZNIA KODU…

Dowiedz się więcej »

Alergia pokarmowa w praktyce dietetyka – 9.02.2019 – Warszawa

Luty 9, 2019 @ 09:30 - 16:00
AS Bud, ul. Al. Jerozolimskie 81
Warszawa,MazowieckiePolska
+ Google Map

Szkolenie ma na celu przedstawienie rzetelnej wiedzy na temat nietolerancji pokarmów, ze szczególnym uwzględnieniem alergii pokarmowej. W trakcie szkolenia uczestnicy dowiedzą się, które alergeny są szczególnie niebezpieczne, jak uniknąć alergenów ukrytych w pokarmach oraz które testy alergologiczne mają szczególnie wysoką wartość. Wiedza zdobyta w trakcie szkolenia, umożliwi lepszą współpracę uczestników zarówno z chorymi uczulonymi na pokarmy, jak i z lekarzami. REJESTRACJA I SZCZEGÓŁY >>> PSST! SPECJALNIE DLA PIERWSZYCH 50 CZYTELNIKÓW DIETETYCY.ORG.PL - RABAT 10% NA SZKOLENIA CENTRUM SZKOLEŃ DIETETYKI KLINICZNEJ. UŻYJ DO KOŃCA STYCZNIA KODU…

Dowiedz się więcej »

Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii – 16.02.2019 – Wrocław

Luty 16, 2019 @ 09:30 - 18:00
Europrofes Wrocław, ul. Rynek 35
Wrocław,Polska
+ Google Map

Szkolenie zaawansowane z dietoterapii i żywienia klinicznego w onkologii. REJESTRACJA I SZCZEGÓŁY >>> PSST! SPECJALNIE DLA PIERWSZYCH 50 CZYTELNIKÓW DIETETYCY.ORG.PL - RABAT 10% NA SZKOLENIA CENTRUM SZKOLEŃ DIETETYKI KLINICZNEJ. UŻYJ DO KOŃCA STYCZNIA KODU RABATOWEGO "DIETETYCY10" Plan szkolenia: 1. Niedożywienie u pacjenta leczonego onkologicznie. 2. Dieta w trakcie leczenia onkologicznego. 3. Planowanie diety w wybranych chorobach nowotworowych. 4. Działania niepożądane leczenia onkologicznego. 5. Żywienie kliniczne w onkologii. 6. Zastosowanie gotowych diet przemysłowych do podaży doustnej w onkologii. 7. Omówienie przypadków. Atutem szkolenia jest mała grupa…

Dowiedz się więcej »

Dietetyka w aspekcie żywienia zbiorowego – 16.02.2019 – Katowice

Luty 16, 2019 @ 09:30 - 18:00
Europrofes Katowice, ul. Stawowa 10
Katowice,ŚląskiePolska
+ Google Map

Przedstawimy jak wygląda proces zamawiania towaru, gotowania oraz wydawania posiłków. Dodatkowo uczestnicy poznają aktualne przepisy dotyczące systemu HACCP oraz zarządzania personelem w ośrodkach żywienia zbiorowego. Szkolenie kładzie nacisk na ćwiczenia praktyczne. REJESTRACJA I SZCZEGÓŁY >>> PSST! SPECJALNIE DLA PIERWSZYCH 50 CZYTELNIKÓW DIETETYCY.ORG.PL - RABAT 10% NA SZKOLENIA CENTRUM SZKOLEŃ DIETETYKI KLINICZNEJ. UŻYJ DO KOŃCA STYCZNIA KODU RABATOWEGO "DIETETYCY10" 1. Podstawy żywienia zbiorowego. 2. Organizacja żywienia zbiorowego. 3. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - higiena i bezpieczeństwo posiłków. 4. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu…

Dowiedz się więcej »
+ Export Events

Yes No