Pojawiła się 5. edycja Complete Food and Nutrition Guide

Na rynku w USA pojawiła się 5. edycja znanego i nagradzanego poradnika firmowanego przez największą amerykańską organizację żywieniowców, czyli Academy of Nutrition and Dietetics – Complete Food and Nutrition Guide. Pierwsza jego edycja pojawiła się już ponad 20 lat temu i cieszy się niesłabnącą popularnością.

Ten 816-stronicowy poradnik autorstwa dietetyczki Roberty Larson Duyff kierowany jest do masowego odbiorcy i zawiera liczne porady żywieniowe – jak należy się odżywiać w sposób gwarantujący lepsze zdrowie. To co wyróżnia pozycję to kompleksowość i łatwość przekazania wiedzy o żywieniu. Porusza ważne i dyskutowane obecnie tematy takie jak chociażby żywności organicznej, ograniczenia wyrzucanego jedzenia, bakterii, zdrowia jelit, czytania etykiet i wiele więcej.

Nowe wydanie zostało uzupełnione względem poprzedniego nie tylko o nowe, rozbudowane informacje (między innymi – żywienie mężczyzn) lecz również zaktualizowane tak, aby pokrywało się z najnowszymi zaleceniami amerykańskimi – 2015-2020 Dietary Guidelines for Americans.

Pozycja ta dostępna jest na stronie organizacji Eat Right na razie tylko w wersji papierowej – obecnie w cenie 30 dolarów + dostawa (link) /informacja na temat dostawy/

Zostaw swoją opinię:

O autorze

Kontakt: redakcja@dietetycy.org.pl

  • Olga Szczecin

    Dosyć zagmatwana kwestia dostawy do Polski. Jest niby jakiś sklep, który to obsługuje na Europę ale tam akurat tego nie ma.

    Poczekam chyba na ebooka, bo ściąganie z USA zdublowałoby koszt.

Loading...
Udostępnienia