[03.4 | Wrocław] Wybrane narzędzia coachingowe do wykorzystania przez dietetyka2


  • Participant

    Magdalena Krupa:

    Chińczycy zwykli mawiać, że choroba to okres oczyszczania się. W chińskich szpitalach nie używa się słowa <pacjent> – zastępuje się go słowem <uczeń>. Skoro jesteś chory, to jest to po coś. Jest to czas dla Ciebie, gdy musisz nauczyć się jak zarządzać swoją głową i swoim ciałem, by z niej wyjść. Podążając za powyższym założeniem – specjalista w kontakcie z osobą cierpiącą na zaburzenia jedzenia, nadwagę czy otyłość może przyjąć rolę inspiratora, przewodnika, osoby towarzyszącej. Jedna z zasad programowania neurolingwistyczngo mówi: Jeśli to, co się robi, nie przynosi oczekiwanych rezultatów, należy zmienić swoje zachowanie, aż uzyska się pożądaną reakcję. W jaki sposób dietetyk może podnieść skuteczność swojej pracy, korzystając z narzędzi stosowanych w coachingu? Gdy spojrzysz na swoją rolę głębiej – Twoim polem pracy stanie się umysł klienta. Twoim zadaniem się stanie, aż w końcu Twoim narzędziem stanie się doświadczenie, które pozwolisz zasmakować klientowi. Gdy wejdziesz na poziom wyżej – zaczniesz widzieć więcej, słyszeć więcej, więcej także odczuwać, rezonować z klientem-uczniem, a to da Ci możliwość, do bardziej efektywnego przekazywania mu komunikatów oraz strategii.

    Program:

    Na szkoleniu z elementami warsztatu dowiesz się m.in.:

    1. Jak wykorzystać wybrane narzędzia coachingowe w pracy dietetyka
    2. Jak (współ)pracować z emocjami pacjenta i wspierać go w jego własnej pracy
    3. Jak tworzyć i wdrażać korzystne dla pacjenta strategie
    4. Jak wykorzystywać podświadomość pacjenta – czyli pacjent to znacznie więcej niż nam się wydaje
    5. Jak radzić sobie z blokadami u pacjentów

    odbiorcy: dietetycy, psychodietetycy, studenci dietetyki, psychodietetyki, żywienia człowieka oraz inne osoby zainteresowane

    termin: 03.04.
    godziny: 10:00-17:00
    czas trwania: 6 h + 1 h przerwy
    miejsce: Pasieczna 38, Wrocław

    prowadzący: mgr Magdalena Krupa – coach, trener, założyciel i koordynator Ogólnopolskiego Centrum Zaburzeń Odżywiania
    forma: szkolenie z elementami warsztatu

    pakiet: wydarzenie wchodzi w skład PAKIETU – NIEZBĘDNIK DIETETYKA oraz PAKIETU – COACHING W DIETETYCE

    koszt: 279zł, pakiet 4 szkoleń: 649zł, pakiet 2 szkoleń (coaching): 399zł; płatność przelewem

    zaświadczenie uczestnictwa: TAK
    certyfikat: TAK po uczestnictwie w całym pakiecie oraz sprawdzeniu wiedzy i umiejętności

    Fundacja Europejskie Centrum Wspierania
    Inicjatyw Społecznych
    im. Prof. Kazimierza Twardowskiego
    ul. Skryta 8/9
    60-779 Poznań

    konto bankowe: 46 1240 6625 1111 0010 3564 3857

    zapisy: wypełnij formularz zgłoszeniowy (warunkiem potwierdzenia rezerwacji jest dokonanie zapłaty na 7 dni przed wydarzeniem, po tym terminie prosimy o kontakt telefoniczny)
    Link do formularzu: https://docs.google.com/forms/d/1JRgZWLCSL6c-3GwhTqoE6DQyh1yUx1LcYev5lTsik5g/viewform

    osoba do kontaktu: Magdalena Krupa, magda.krupa@fecwis.org, 515 481 545

    LICZBA MIEJSC OGRANICZONA! – decyduje kolejność wpłat

    UWAGA – ZNIŻKI:

    jeśli byłeś już u nas na wydarzeniu – 10%
    jeśli przyprowadzisz ze sobą znajomego – 10%
    jeśli jesteś studentem wrocławskiej uczelni – 10%
    (każdorazowo prosimy o kontakt przed dokonaniem przelewu)

    * Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia maksymalnie na 3 dni przed wyznaczonym terminem. W przypadku odwołania szkolenia z przyczyn organizatora – pieniądze zostaną zwrócone.
    * Prowadzący zastrzega sobie prawo do modyfikacji elementów szkolenia

    http://www.centrumzaburzenodzywiania.pl/wybrane-narzedzia-coachingowe-do-wykorzystania-w-pracy-dietetyka-cz2-niezbednik-dietetyka-cz4

    https://www.facebook.com/events/1030985730300949/

Viewing 1 post (of 1 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Loading...