[1.04.2016 | ŁÓDŹ] Congressus Dietetica

  • Anonymous dnia #10912

    INFORMACJA OD ORGANIZATORA:

    Już po raz szósty zapraszamy na kolejną edycje Ogólnopolskiej Konferencji Dietetyki Congressus Dietetica. Przez te wszystkie lata Państwa imponująca frekwencja uczyniła z naszego zjazdu wydarzenie skupiające największą w Polsce liczbę specjalistów z zakresu żywienia i żywności.

    Wychodząc naprzeciw Państwa oczekiwaniom, tegoroczny zjazd zostanie poświęcony problematyce żywienia w chorobach autoimmunologicznych, a także tematyce związanej z suplementacją diety. Wiemy również jak ważne jest wspieranie rozwoju działalności naukowej w zakresie dietetyki. W związku z tym jak co roku zapraszamy wszystkich chętnych do prezentacji wyników własnych badań w dwóch poświęconych temu sesjach: ustnej oraz posterowej.

    Państwa udział w VI Ogólnopolskiej Konferencji Dietetyki Congressus Dietetica będzie dla nas nie tylko ogromnym zaszczytem, ale także dowodem, że dietetyka w Polsce rozwija się niezwykle prężnie. Mamy nadzieję, że dobrany zakres tematów spotka się z Państwa uznaniem, a tegoroczna konferencja będzie również kolejną okazją do integracji środowiska dietetyków.

    Do zobaczenia w Łodzi!

    VI OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA DIETETYKI
    Congressus Dietetica

    INFORMACJE ORGANIZATORA
    organizator:
    Polskie Stowarzyszenie Dietetyków
    ul. Wileńska 38, 94-011 Łódź

    termin:
    1-2 kwietnia 2016 r.

    miejsce:
    Centrum Dydaktyczne Uniwersytetu Medycznego w Łodzi
    ul. Pomorska 251
    92-213 Łódź

    liczba uczestników:
    800 osób

    TEMATYKA
    SESJA 1 Choroby autoimunologiczne-wyzwanie współczesnej dietetyki m.in.
    – zastosowanie diet roślinnych w reumatoidalnym zapaleniu stawów;
    – skuteczny model żywienia i suplementacja w łuszczycy i łuszczycowym zapaleniu stawów;
    – suplementacja jodem w przebiegu leczenia dietetycznego choroby Hashimoto;
    – znaczenie diety w leczeniu stwardnienia rozsianego;
    – najnowsze zalecenia w nieswoistych chorobach zapalnych jelit.

    SESJA 2 Zastosowanie suplementów w dietetyce medycznej m.in.
    – bezpieczeństwo stosowania suplementów diety;
    – interakcje suplementów diety z żywnością i lekami;
    – znaczenie selenu w leczeniu choroby Hashimoto;
    – nowe spojrzenie na suplementację witaminą D;
    – zastosowanie kwasów omega-3 w leczeniu depresji;
    – znaczenie i rola fizjologiczna suplementacji magnezu;
    – bezpieczeństwo suplementacji żelaza w chorobach onkologicznych;
    – kliniczne zastosowanie aminokwasów rozgałęzionych BCAA;
    – zastosowanie kreatyny i HMB u pacjentów geriatrycznych w profilaktyce sarkopenii.

    KOSZT UCZESTNICTWA*

    a) płatność do dn. 19.02.2016r.
    – 160,00 zł- studenci oraz członkowie Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków
    – 230,00 zł-pozostale osoby

    b) płatność po dn. 19.02.2016r.:
    – 200,00 zł- studenci i członkowie Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków
    – 270,00 zł- pozostali uczestnicy
    * Wszystkie ceny są cenami brutto i zawierają wliczone 23% podatku VAT

    >>WIĘCEJ INFORMACJI < <

    >>ZAPISY < <

    KONTAKT

    zapisy i faktury
    e-mail: s.ataniel@psdiet.pl

    sesja prac własnych
    e-mail: aantczak@psdiet.pl


    Participant
    Renata T dnia #16317

    Kto jedzie jutro konferencję?

    Ktoś z Warszawy? :)


    Participant
    Fit Paula dnia #16318

    Niestety obowiązki mnie trzymają. W sobotę już lepiej ale na jeden dzień nie było już sensu. Może za rok…


    Participant
    Estera Krawiec dnia #16477

    Hej, poda ktoś opis do tego programu, który prezentowali na konferencji?

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Loading...