CERTYFIKOWANA!!! AKADEMIA ZDROWEGO ŻYWIENIA DZIECI


  • Participant
    Małgorzata Talaga-Duma dnia #16651

    28 maja 2016 (sobota), 09:00 – 17:00
    Typ: szkolenie
    Prowadzący: zaproszeni eksperci
    Miejsce: Instytut Psychodietetyki, ul. Leszczyńskiego 4, Wrocław
    Cena: 1450zł całość (III części)

    4 czerwca 2016 (sobota), 09:00 – 15:00
    Typ: szkolenie
    Prowadzący: zaproszeni eksperci
    Miejsce: Instytut Psychodietetyki, ul. Leszczyńskiego 4, Wrocław
    Cena: 1450zł całość (III części)

    2 lipca 2016 (sobota), 09:00 – 15:00
    Typ: szkolenie
    Prowadzący: zaproszeni eksperci
    Miejsce: Instytut Psychodietetyki, ul. Leszczyńskiego 4, Wrocław
    Cena: 1450zł całość (III części)

    Szkolenie z cyklu:

    BĄDŹ SKUTECZNYM SPECJALISTĄ
    Akademia Zdrowego Żywienia Dzieci,to kurs, który ma na celu przekazanie uczestnikom kompleksowej wiedzy na temat kształtowania zdrowych nawyków żywieniowych u dzieci i młodzieży. Uczestnicy zdobędą wiedzę na ten temat zarówno z obszaru dietetyki jak i psychologii a ponadto będą mieli okazję kształtować swoje umiejętności kulinarne w zakresie zdrowego i smacznego gotowania potraw lubianych przez dzieci i młodzież. Kurs składa się z trzech szkoleń: „Dekalog zdrowego żywienia dzieci i młodzieży”; „Zdrowa kuchnia dziecka i nastolatka – szkolenie z elementami warsztatu kulinarnego”; „Psychologiczne aspekty kształtowania zdrowych nawyków żywieniowych u dzieci i młodzieży”

    Istnieje możliwość realizacji tylko jednego szkolenia wchodzącego w skład kursu.

    Opis szkoleń wchodzących w skład Kursu:
    •Dekalog zdrowego żywienia dzieci i młodzieży (16h)
    •Zdrowe gotowanie – ulubione potrawy dzieci i nastolatków (12h)
    •Psychologiczne aspekty kształtowania zdrowych nawyków żywieniowych u dzieci i młodzieży (12h)

    Ceny:

    całość kursu (3x16h): 1450 zł/os
    600 zł/os -szkolenie I: „Dekalog zdrowego żywienia dzieci i młodzieży” i III: „Psychologiczne aspekty kształtowania zdrowych nawyków żywieniowych u dzieci i młodzieży”

    700 zł – szkolenie II w formie warsztatu kulinarnego „Zdrowe gotowanie – ulubione potrawy dzieci i nastolatków”
    • jedno szkolenie dla osób zapisujących się w grupach (min. 2 osoby): I i III: 550 zł/os; II:650 zł/os
    • jedno szkolenie dla studentów i posiadaczy karty stałego klienta: I i III:490 zł/os; II: 590 zł/os

    Materiały i certyfikaty:

    Każdy uczestnik otrzyma komplet materiałów uzupełniających program szkolenia oraz certyfikat potwierdzający udział w szkoleniu. W cenie poczęstunek w czasie przerwy kawowej.

    Szkolenie I „Dekalog zdrowego żywienia dzieci i młodzieży”MKG 16h, (28 – 29.05)

    Posiadanie wiedzy na temat zdrowego żywienia dzieci i młodzieży jest niezbędne u każdego dorosłego, który chce umiejętnie wpływać na nawyki żywieniowe młodych ludzi. Choć informacje na temat zdrowego odżywiania są łatwo dostępne, to często okazuje się, że odpowiedź na pytanie, co to znaczy zdrowa dieta młodego człowieka, nie jest wcale łatwa ze względu na sprzeczność dostępnych informacji – jedni mówią, że mleko jest zdrowe, inni, zupełnie coś przeciwnego, jedni zalecają słodzić miodem, inni odradzają, niektórzy zalecają suplementację witamin i minerałów w okresie dorastania, inni są temu przeciwni… Jak się w tym wszystkim odnaleźć? Jaki jest aktualny stan wiedzy na temat odżywiania młodego człowieka? Co jest faktem a co mitem? Jak komponować codzienny jadłospis dzieci a jak jadłospis nastolatków? Na te i wiele innych pytań znajdą Państwo odpowiedź na tym szkoleniu.

    Szkolenie składa się z następujących bloków tematycznych:

    Specyfika zbilansowanej diety dzieci i młodzieży – zalecenia dla różnych grup wiekowych
    Aktualne aspekty prawno-medyczne zdrowego żywienia dzieci (Rozporządzenie Ministra Zdrowia)
    Jak komponować zdrowy jadłospis młodego człowieka? Przykłady i praktyczne porady, analiza dostępnych na rynku produktów dla dzieci
    Suplementacja – kiedy i w jaki sposób ją stosować u dzieci i młodzieży?
    Najczęstsze problemy zdrowotne dzieci i młodzieży a zalecenia żywieniowe (m.in. alergie, zaburzenia odporności, pasożyty)
    Moje dziecko nie chce jeść! -co zrobić, aby Tadek stał się Jadkiem?

    Dla kogo jest to szkolenie?

    Szkolenie skierowane jest do osób uczestniczących w kształtowaniu nawyków żywieniowych dzieci: rodziców, dietetyków, lekarzy, nauczycieli, trenerów, promotorów zdrowego stylu życia oraz wszystkich osób zainteresowanych tematyką.

    Ceny:

    Szkolenie stanowi część Kursu „Akademia Zdrowego Żywienia Dzieci”. Dla uczestników całości Kursu obowiązują ceny promocyjne.
    • jedno szkolenie (16h): 600 zł/os
    • jedno szkolenie dla osób zapisujących się w grupach (minimum 2 osoby): 550 zł/os
    • jedno szkolenie dla studentów i posiadaczy karty stałego klienta: 490 zł/os
    • całość Kursu (3x16h): 1450 zł/os

    Materiały i certyfikaty:

    Każdy uczestnik otrzyma komplet materiałów uzupełniających program szkolenia oraz certyfikat potwierdzający udział w szkoleniu. W cenie poczęstunek w czasie przerwy kawowej.

    Szkolenie II „Zdrowe gotowanie – ulubione potrawy dzieci i nastolatków” 12h, (11 – 12.06)

    Aby odpowiednio kształtować nawyki żywieniowe młodych ludzi zwykle musimy posiadać praktyczne umiejętności pozwalające na przygotowanie zdrowych potraw, które jednocześnie będą akceptowalne (a najlepiej uwielbiane!) przez dzieci. Czasem okazuje się to nie łatwym zadaniem i dorośli są zmuszeni dokonywać wyboru pomiędzy przygotowaniem tego, co zdrowe lub tego, co smaczne. Celem szkolenia jest natomiast kształtowanie umiejętności gotowania spełniającego oba kryteria. Na warsztacie nauczycie się Państwo przygotowywać zdrowe słodycze, pasty, koktajle oraz różne inne dania dla dzieci i młodzieży odpowiednie na każdą porę dnia.

    Szkolenie składa się z następujących bloków tematycznych:

    Słodycze bez cukru i białej mąki
    Zdrowe zamienniki dla alergików
    Pomysły na zdrowe Fast Foody
    Przepyszne śniadania i kolacje dla dzieci i dla nastolatków
    Przepisy na zdrowe obiady uwielbiane przez dzieci i młodzież
    Smoothies- czyli koktajle owocowo-warzywne
    Witaminowe bomby – jak przemycić cenne składniki odżywcze w daniach akceptowalnych przez dzieci

    Podczas 2 dniowego warsztatu przygotujemy:

    – praliny migdałowo-śliwkowe

    – krążki z mango

    – koktajl z natki, banana, jabłka i siemienia lnianego

    – koktajl z melona, mrożonych malin, orzechów, cynamonu

    – pasta z dyni i suszonych pomidorów

    – pasta z fasolki

    – pasta z boczniaków i orzechów włoskich

    – pesto jarmużowe

    – krem czekoladowy z awokado

    – mus jaglany z gruszkami i figami

    – sałatka z selerem naciowym

    – sałatka ze szpinakiem, kiwi, sezamem

    Poza tym otrzymacie Państwo receptury i dokładne instrukcje na przygotowanie innych potraw i smakołyków dla dzieci.

    Dla kogo jest to szkolenie?

    Szkolenie skierowane jest do osób uczestniczących w kształtowaniu nawyków żywieniowych dzieci: rodziców, dietetyków, lekarzy, nauczycieli, trenerów, promotorów zdrowego stylu życia oraz wszystkich osób zainteresowanych tematyką.

    Czas trwania szkolenia:

    Szkolenie trwa 16 godzin.

    Ceny:

    Szkolenie stanowi część Kursu „Akademia Zdrowego Żywienia Dzieci”. Dla uczestników całości Kursu obowiązują ceny promocyjne.
    • jedno szkolenie (16h): 700 zł/os
    • jedno szkolenie dla osób zapisujących się w grupach (minimum 2 osoby): 650 zł/os
    • jedno szkolenie dla studentów i posiadaczy karty stałego klienta: 590 zł/os
    • całość Kursu (3x16h): 1450 zł/os (450zł/os/szkolenie)

    Materiały i certyfikaty:

    Każdy uczestnik otrzyma komplet materiałów uzupełniających program szkolenia oraz certyfikat potwierdzający udział w szkoleniu. W cenie poczęstunek w czasie przerwy kawowej.

    Szkolenie III:

    „Psychologiczne aspekty kształtowania zdrowych nawyków żywieniowych u dzieci i młodzieży” 12h, (02-03.07)

    Szkolenie to skierowane jest do osób, które mają na celu kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych u dzieci i pomoc młodym ludziom w uporaniu się z problemami na polu odżywiania, takimi jak otyłość, objadanie się, niedojadanie. Osoby takie zazwyczaj potrzebują profesjonalnego wsparcia, ponieważ nadwaga i inne problemy żywieniowe dzieci, są bardzo newralgiczne. Pojawia się tutaj wiele pytań: „Jak formułować zalecenia dietetyczne dla dzieci i młodzieży? Jak rozmawiać z rodzicami? Czy dorośli powinni kontrolować ściśle odżywianie otyłego dziecka, czy też raczej wzmacniać jego osobistą motywację i samokontrolę? A jeśli motywować i wzmacniać samokontrolę, to w jaki sposób? Jak rozmawiać z dzieckiem o problemie? Jak ustrzec odchudzające się nastolatki przed wystąpieniem zaburzeń odżywiania? Na te i wiele innych pytań odpowiemy Państwu na tym szkoleniu.

    Szkolenie składa się z następujących bloków tematycznych:

    Jaka jest rola rodziców/opiekunów w kształtowaniu nawyków żywieniowych dzieci i nastolatków?
    W jaki sposób dietetycy, rodzice, pedagodzy oraz personel szkolny może pomóc otyłym młodym ludziom w przezwyciężeniu ich problemu?
    Jakie są psychologiczne uwarunkowania nadwagi u dzieci i młodzieży?
    Jak motywować dzieci i młodzież do zdrowego odżywiania i aktywności fizycznej?
    Jakie są najkorzystniejsze strategie postępowania z dziećmi a jakie z młodzieżą?
    Kiedy wskazana jest pomoc psychologiczna?
    Jak powinna wyglądać współpraca rodziców ze specjalistami zajmującymi się leczeniem otyłości?
    Kiedy odchudzanie się może doprowadzić do zaburzeń odżywiania?

    Dla kogo jest to szkolenie?

    Szkolenie skierowane jest do osób, które w swojej pracy mają na celu pomoc młodym ludziom w uporaniu się z problemami odżywiania, np. dietetyków a także do rodziców, personelu szkolnego i wszystkich osób zainteresowanych tematyką.

    Ceny:

    Szkolenie stanowi część Kursu „Akademia Zdrowego Żywienia Dzieci”. Dla uczestników całości Kursu obowiązują ceny promocyjne.
    • jedno szkolenie (16h): 600 zł/os
    • jedno szkolenie dla osób zapisujących się w grupach (minimum 2 osoby): 550 zł/os
    • jedno szkolenie dla studentów i posiadaczy karty stałego klienta: 490 zł/os
    • całość Kursu (3x16h): 1450 zł/os

    Materiały i certyfikaty:

    Każdy uczestnik otrzyma komplet materiałów uzupełniających program szkolenia oraz CERTYFIKATpotwierdzający udział w szkoleniu. W cenie poczęstunek w czasie przerwy kawowej.

    DATY:

    Szkolenie I – 28-29.05.2016 (godziny 9:00 – 17:00)

    Szkolenie II – 04-05.06.2016 (godziny 9:00 – 15:00)

    Szkolenie III – 2-3.07.2016 (godziny 9:00-15:00)

Viewing 1 post (of 1 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Loading...