Tak wiele nietolerancji czy może to coś innego?

  • Anonymous dnia #10806

    Mam stwierdzony zespół jelita drażliwego. Moje główne objawy – wzdęcia i gazy nasilają się po wielu produktach -np. przetworach mlecznych, jabłkach, bananach (ale one u wielu ludzi są problematyczne więc to jeszcze mogę zrozumieć)

    Ale one nasilają się (i to bardzo!!! ) nawet po kebabie, pizzy, chipsach, paście jajecznej z biedronki, rybach w puszce, dżemach, miodzie itp itd te objawy męczą mnie przez kilka czy kilkanaście godzin po spożyciu powyższych ;////

    Gastrolog powiedziała żebym poszukała teraz wspólnego mianownika tych produktów – nie wiem, czy ja nie toleruję konserwantów? czy coś takiego jest możliwe? No bo co takiego może być w dzemie że nie mogę go jeść? albo w makreli w pomidorach?

    Anonymous dnia #12031

    Zdublowany temat:

    viewtopic.php?f=20&t=143

    Anonymous dnia #12033

    Cenne wskazówki i rzetelne informacje-dziękuję uprzejmie.

    Anonymous dnia #12032

    Może po prostu masz uczulenie na gluten? W internecie jest dobra zdrowa żywność bezglutenowa – ekoaleja. Może czas zmienić dietę i zacząć kupować jedzenie w takich sklepach.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Loading...