Wege – Dieta roślinna w praktyce. Iwona Kibil [Recenzja]

Avatar photo

Diety roślinne cieszą się niesłabnącą popularnością. Szeroko omawiane w telewizji, mediach społecznościowych czy licznych poradnikach. Zmianę diety na wegetariańską lub ograniczającą produkty odzwierzęce rozważa coraz więcej konsumentów.

Deklaracje te były jednymi z głównych, stawianych w ramach postanowień noworocznych w tym roku i zapewne tak też będzie w najbliższym. Zainteresowanie dietami roślinnymi idzie w parze z poszukiwaniem informacji jak prawidłowo komponować bezmięsny jadłospis.

Konsumenci chcą wiedzieć jakich składników odżywczych może potencjalnie brakować w wegetariańskim menu, czym są składniki antyodżywcze, które witaminy i składniki mineralne dobrze jest suplementować, jak bilansować wegetariański jadłospis u dorosłych oraz dzieci.

Wszystkie powyższe informacje zostały uwzględnione w książce Iwony Kibil „Wege – Dieta roślinna w praktyce” . Książka cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem czytelników od chwili wydania 2018.

Zobacz również
choroba gravesa-basedowa

Na półkach księgarni znalazł się już siódmy jej dodruk. Pełną recenzję tej publikacji znajdziecie na stronie https://dietetycy.org.pl/wege-dieta-roslinna-w-praktyce/