Żywienie w chorobach nerek – Kurs Nutricenter

Osoba prowadząca: dr n. med. Agnieszka Ostachowska-Gąsior Kierownik Pracowni Poradnictwa Żywieniowo-Dietetycznego, Wydział Lekarski, UJ CM

Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymają imienny certyfikat ukończenia szkolenia z nadanym numer wpisu do RIS .

PROGRAM:

1. Rola nerek w ustroju – choroby nerek

2. Optymalizacja stanu odżywienia w chorobami nerek

3. Żywienie pacjentów z przewlekłą chorobą nerek – uwzględnienie poziomu uszkodzenia nerek przy układaniu jadłospisów

4. Zastosowanie wymienników pokarmowych w ustalaniu diety dla pacjentów z chorobami nerek

5. Żywienie pacjentów poddawanych terapii nerki zastępczej – określanie i wyliczanie parametrów diety

6. Postępowanie dietetyczne u pacjentów dializowanych – określanie i wyliczanie parametrów diety

Szczegóły i możliwość zapisu na stronie organizatora

Zostaw swoją opinię:

O autorze

Kontakt: redakcja@dietetycy.org.pl

Loading...
Udostępnienia