Czym jest dietetyka?

Dietetyka jest nauką mieszczącą się w kręgu nauk medycznych, technologii żywności, psychologii, biochemii, mikrobiologii, farmakologii i bromatologii. Zajmuje się zasadami żywienia człowieka zdrowego i chorego, edukacją żywieniową, oceną stanu odżywienia, prewencją chorób dietozależnych, kontrolą jakości produktów żywieniowych i warunków ich przechowywania,  psychologią żywienia i zaburzeń odżywiania, biochemicznymi podstawami żywienia, oraz technologią gastronomiczną.

Odkryj ponad 3000 artykułów dietetycznych na dietetycy.org.pl:

[thb_postbackground style=”style2″ source=”size:4|post_type:post|categories:831″]
[thb_title title=”DIETETYKA KLINICZNA”][thb_categorylinks style=”style2″ cat=”927,989,929,926″]
[thb_postcarousel columns=”4″ pagination=”true” navigation=”true” source=”size:4|order_by:modified|order:DESC|post_type:post|categories:927,989,929,926″][thb_title title=”DIETETYKA SPORTOWA”][thb_postcarousel columns=”4″ pagination=”true” navigation=”true” source=”size:4|order_by:modified|order:DESC|post_type:post|categories:928″][thb_title title=”#DIETETYKABYME”][thb_postcarousel columns=”4″ pagination=”true” navigation=”true” source=”size:4|order_by:modified|order:DESC|post_type:post|categories:1772″]