E-KURS: Dietetyk w publicznej ochronie zdrowia
Dowiedz się więcej
Poznaj spis treści
- Prawne uwarunkowania zawodu dietetyka w szpitalu
- Jak przejść przez system rekrutacyjny w szpitalu na stanowisku dietetyka? Rodzaj zatrudnienia i ścieżki kariery w szpitalu
- Dietetyk na oddziale szpitalnym i dietetyk w dziale żywienia – jakie są różnice?
- Pierwsze kroki dietetyka na oddziale szpitalnym
- Współpraca ze współpracownikami oraz zespół dietetyków w placówce
- Znajomość przepisów bezpieczeństwa żywności
- Praca dietetyka na oddziale szpitalnym – jak studia przygotowały mnie do pracy w służbie zdrowia? Jakich narzędzi potrzebuje dietetyk w codziennej pracy na oddziale?
- Znajomość doustnych suplementów pokarmowych (ONS-ów) i innych preparatów żywieniowych – wiadomości ogólne
- Rodzaje diet szpitalnych, czy rzeczywiście diety szpitalne są niskiej jakości?
- Planowanie żywienia u najbardziej wymagających pacjentów – jaką dietę poleca się przed operacją i po operacji? – Kiedy i komu planujemy dietę o różnej konsystencji?
- Niedożywienie szpitalne – Czym jest? Jak zapobiegać?
- Żywienie enteralne i parenteralne – Czym jest? Kto o nim decyduje? Jakie preparaty podaje się pacjentom?
- Żywienie pacjentów na wybranych oddziałach szpitalnych
- Współpraca z pacjentem – Co jeśli pacjent chce żywić się sam?
O prowadzącym - mgr Krzysztof Farbotnik
mgr Krzysztof Farbotnik
Magister dietetyki, absolwent Instytutu Żywienia Człowieka i Dietetyki Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Zawodowo związany z pracą na oddziale szpitalnym w Klinice Chorób Zakaźnych i Neurologii Dziecięcej Szpitala Klinicznego im. Karola Jonschera UM im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu. Szczęśliwy właściciel poradni dietetycznej NutriTherapy. Specjalizuje się w dietetyce klinicznej i pediatrycznej.
Prywatnie, fan górskich wędrówek, podróżowania, wycieczek rowerowych i gotowania.
Czy otrzymam certyfikat po zakończeniu szkolenia?
Po zakończeniu kursu napisz na adres redakcja@dietetycy.org.pl, aby otrzymać swój imienny e-certyfikat w formie pdf z podpisem. Istnieje również możliwość zamówienia wersji papierowej za dodatkową opłatą 20 zł (dostawa wliczona).
Czy zamiast płatności kartą mogę otrzymać pro formę?
Tak, prosimy o kontakt na adres redakcja@dietetycy.org.pl oraz podanie numeru NIP.
Jaki jest koszt szkolenia?
Koszt dostępu do szkolenia wynosi 249 zł.
Dostęp do kursu otrzymasz automatycznie po dokonaniu płatności (potrzebować będziesz do tego karty). Kurs możesz odtworzyć na dowolnym urządzeniu (również na dedykowanej aplikacji!) po zalogowaniu do swojego konta klubu doskonalenia dietetyków. Dostęp do materiałów nie wygasa. Pełny regulamin usług znajdziesz tu: https://dietetycy.org.pl/regulamin-swiadczenia-uslug/.
Zapisz się do kursu! Szybka i bezpieczna płatność:
(po otrzymaniu płatności w ciągu 24h prześlemy e-mailem na adres podany przy płatności szczegóły dostępu do kursu – jeśli potrzebujesz PRO-FORMY dla płatności tradycyjnej, napisz na adres redakcja@dietetycy.org.pl)