Kurs HACCP dla intendentów i dietetyków
Poznaj tajniki HACCP od podstaw aż do praktyki!
Certyfikowany kurs online dla intendentów i dietetyków
Kurs HACCP obejmuje kompleksową naukę głównych zasad oraz wyzwań związanych z bezpieczeństwem żywności. Szkolenie ma wygodną formę online. Zapewni pełne zrozumienie metodologii HACCP oraz regulacji prawnych. Nauczy Cię, jak identyfikować zagrożenia, monitorować krytyczne punkty kontrolne (CCP) oraz skutecznie reagować na sytuacje kryzysowe.
Dzięki praktycznym studiom przypadków oraz narzędziom doskonalenia procesu, zdobędziesz niezbędną wiedzę i umiejętności. Dołącz do naszego kursu, aby lepiej zrozumieć i skutecznie wprowadzić system HACCP w swojej pracy! Zapisz się już dziś i zwiększ swoją wiedzę oraz umiejętności w zakresie bezpieczeństwa żywności.
Dowiedz się więcej
Poznaj spis treści
- Wprowadzenie i spis treści
- 1. Główne zasady HACCP
- 1.1. Znaczenie HACCP w przemyśle żywnościowym (7:05)
- 1.2. Siedem zasad HACCP (5:04)
- 1.3. Regulacje prawne (6:53)
- 1.4. Przykłady udanych wdrożeń HACCP (5:59)
- 2. Główne wyzwania i narzędzia
- 2.1 Metodologia indentyfikacji zagrożeń (3:51)
- 2.2 Zagrożenia żywności (7:13)
- 2.3 Odpady żywnościowe (6:41)
- 2.4 Szkodniki (7:47)
- 2.5 Narzędzia i techniki oceny ryzyka (2:05)
- 2.6 Różne warianty i rodzaje zakładów (4:03)
- 3. CCP
- 3.1 Identyfikacja CCP w procesie żywieniowym (5:06)
- 3.2 Przykłady CCP w różnych typach kuchni w zależności od wielkości i przeznaczenia (5:54)
- 3.3 Monitoring CCP (4:12)
- 3.4 Studia przypadków (3:39)
- 4. Granice krytyczne
- 4.1 Wartości docelowe CCP (5:05)
- 4.2 Granice krytyczne (5:58)
- 4.3 Przekroczenie granic krytycznych (3:14)
- 4.4 Granice krytyczne w praktycznych sytuacjach kuchennych (4:58)
- 5. Monitorowanie, doskonalenie procesu i dokumentacja
- 5.1 Efektywny plan monitorowania (2:24)
- 5.2 Narzędzia i technologie monitorowania (3:28)
- 5.3 Dokumentacja i raportowanie w systemie HACCP (7:01)
- 5.4 Analiza danych i doskonalenie procesu (1:14)
- 6. Kryzysy i działania korygujące
- 6.1 Identyfikacja potrzeb działań korygujących (2:32)
- 6.2 Planowanie i wdrażanie działań korygujących w CCP (2:45)
- 6.3. Zarządzanie sytuacjami kryzysowymi (4:01)
- 6.4. Skuteczne działania korygujące (2:30)
- 7. Weryfikacja i walidacja systemu
- 7.1. Metody weryfikacji efektywności systemu HACCP (1:52)
- 7.2. Walidacja i przegląd planu HACCP (3:01)
- 7.3. Metody i narzędzia do ciągłego doskonalenia systemu HACCP (5:11)
- 7.4. Znaczenie weryfikacji i walidacji systemu HACCP (2:58)
- 8. Wprowadzenie i utrzymanie systemu HACCP
- 8.1. Wprowadzenie i utzymanie HACCP w miejscu pracy (3:23)
- 8.2. Szkolenie i edukacja zespołu w zakresie HACCP (2:56)
- 8.3. Praktyczne wskazówki (4:51)
- Quiz sprawdzający wiedzę
- Materiały dodatkowe
O prowadzącej - mgr Marta Gołębska
mgr Marta Gołębska
Magister dietetyki. Absolwentka Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego oraz Uniwersytetu Morskiego w Gdyni. Nauczyciel przedmiotów gastronomicznych. Specjalizuje się w żywieniu zbiorowym typu zamkniętego w szczególności dzieci oraz bezpieczeństwem żywności. Pasjonatka zdrowego gotowania dla swoich małych pociech.
Czy otrzymam certyfikat po zakończeniu szkolenia?
Po zakończeniu kursu napisz na adres redakcja@dietetycy.org.pl, aby otrzymać swój imienny e-certyfikat w formie pdf z podpisem. Istnieje również możliwość zamówienia wersji papierowej za dodatkową opłatą 25 zł (dostawa wliczona).
Czy zamiast płatności online mogę otrzymać pro formę?
Tak, prosimy o kontakt na adres redakcja@dietetycy.org.pl oraz podanie numeru NIP.
Jaki jest koszt szkolenia?
Koszt dostępu do szkolenia wynosi 399 zł.
Dostęp do kursu otrzymasz automatycznie po dokonaniu płatności przez przycisk na dole tej strony. Kurs możesz odtworzyć na dowolnym urządzeniu (również na dedykowanej aplikacji!) po zalogowaniu do swojego konta klubu doskonalenia dietetyków. Dostęp do materiałów nie wygasa. Pełny regulamin usług znajdziesz tu: https://dietetycy.org.pl/regulamin-swiadczenia-uslug/.
Obejrzyj zaproszenie video:
Zapisz się do kursu! Szybka i bezpieczna płatność:
(po otrzymaniu płatności w ciągu 24h prześlemy e-mailem na adres podany przy płatności szczegóły dostępu do kursu – jeśli potrzebujesz PRO-FORMY dla płatności tradycyjnej, napisz na adres redakcja@dietetycy.org.pl)