Ładowanie Wydarzenia

Nadchodzące Wydarzenia

Wydarzenia Search and Views Navigation

Wydarzenie Views Navigation

Kwiecień 2020

Wszechnica SGGW: PCOS

15 kwietnia, 2020 @ 17:00 - 19:00
SGGW / Budynek 32 / Aula II, ul. Nowoursynowska 159c
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map
Darmowy

Wszechnica Żywieniowa SGGW zaprasza na prelekcję pt. "PCOS". Prelekcję poprowadzą dr Jacek Tulimowski, mgr Barbara Sawaniewska Transmisja online Transmisja online na stronie: https://www.youtube.com/channel/UCUZzMjcZj0alrwSH8zBTi7w/live

Dowiedz się więcej »

III Warszawski Dzień Dietetyki Klinicznej – Nowotwór i co dalej?

23 kwietnia, 2020 @ 09:00 - 18:00
Trojdena 2a, Trojdena 2a
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

Zakład Dietetyki Klinicznej zaprasza do udziału w III Warszawskim Dniu Dietetyki Klinicznej - "Nowotwór i co dalej?" Konferencja objęta jest honorowym patronatem JM Rektora WUM prof. dr hab. n. med. Mirosława Wielgosia. Szczegóły na stronie: https://www.facebook.com/events/478248966220822/ Link do rejestracji: http://zdk.wum.edu.pl/node/117

Dowiedz się więcej »

V Narodowy Kongres Żywieniowy

24 kwietnia, 2020 @ 09:00 - 25 kwietnia, 2020 @ 16:00
PGE Narodowy, Al. Ks. J. Poniatowskiego 1
Warszawa, Mazowieckie 02-903 Polska
+ Google Map

24-25 kwietnia 2020 INSTYTUT ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA Stadion Narodowy, Warszawa V Narodowy Kongres Żywieniowy Temat przewodni: dieta planetarna Więcej informacji wkrótce na http://www.kongres-zywieniowy.waw.pl/

Dowiedz się więcej »

Dietetyka gerontologiczna – wyzwania i szanse

25 kwietnia, 2020

VII OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA „DIETETYKA GERONTOLOGICZNA – WYZWANIA I SZANSE” (patronat medialny dietetycy.org.pl) Szanowni Państwo,informujemy, że w dniu 25 kwietnia (sobota) 2020 roku w  Centrum Biologii Medycznej Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu, przy ul. Rokietnicka 8, w sali 1010 odbędzie się VII Ogólnopolska Konferencja „Dietetyka Gerontologiczna- wyzwania i szanse”.Organizatorami wydarzenia są Pracownia Geriatrii Katedry i Kliniki Medycyny Paliatywnej oraz Zakład Biochemii Klinicznej i Medycyny Laboratoryjnej Katedry Chemii i Biochemii Klinicznej Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu.WIODĄCYMI ZAGADNIENIAMI PORUSZANYMI PODCZAS KONFERENCJI BĘDĄ: •    zaburzenia apetytu u…

Dowiedz się więcej »

Rola immunomodulacji w leczeniu żywieniowym

25 kwietnia, 2020 @ 08:30 - 15:00
Centrum Konferencyjne PPNT Gdynia, aleja Zwycięstwa 96/98
Gdynia, Pomorskie 81-451 Polska
+ Google Map

(patronat medialny dietetycy.org.pl) Szanowni Państwo ! Serdecznie zapraszamy do udziału w XI konferencji naukowo-szkoleniowej dotyczącej żywienia klinicznego W tym roku tematem przewodnim będzie immunożywienie. Konferencja odbędzie się 25.04.2020 roku w Parku Naukowo-Technologicznym w Gdyni, pod patronatem JM Rektora GUMed oraz Polskiego Towarzystwa Żywienia Dojelitowego, Pozajelitowego i Metabolizmu (POLSPEN). Konferencja będzie miejscem do dyskusji pomiędzy specjalistami z różnych dziedzin - lekarzami, dietetykami, pielęgniarkami oraz farmaceutami. Zapraszamy ! Prof. dr hab. Wiesław Kruszewski Prof. dr hab. Sylwia Małgorzewicz Rejestracja Na stronie: http://www.konferencjagdynia.pl/

Dowiedz się więcej »

Psychologiczne metody pracy z pacjentem

25 kwietnia, 2020 @ 09:00 - 16:00
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie, Bitwy Warszawskiej 1920r.
Warszawa, Mazowieckie 02-366 Polska
+ Google Map

7 EDYCJA SPECJALISTYCZNEGO SZKOLENIA •PSYCHOLOGICZNE METODY PRACY Z PACJENTEM• Uczestnicy szkolenia otrzymują CERTYFIKAT oraz KONSPEKT Z AUTORSKIMI MATERIAŁAMI I ĆWICZENIAMI DO PRACY Z PACJENTEM. To praktyczny warsztat, którego celem jest poszerzenie wiedzy i rozwijanie umiejętności uczestników w zakresie pracy z pacjentami będącymi w trakcie dietoterapii. Warsztat opiera się na opisach przypadków pacjentów, którzy podczas zmian związanych ze stylem życia napotykają różne trudności po drodze do osiągnięcia wytyczonego celu. Uczestnikom szkolenia zostaną zaprezentowane sprawdzone metody pracy z pacjentami oraz konkretne narzędzia…

Dowiedz się więcej »

Alergia pokarmowa w praktyce dietetyka – Katowice – 25.04.2020

25 kwietnia, 2020 @ 09:30 - 16:00
Europrofes Katowice, ul. Stawowa 10
Katowice, Śląskie Polska
+ Google Map

Szkolenie ma na celu przedstawienie rzetelnej wiedzy na temat nietolerancji pokarmów, ze szczególnym uwzględnieniem alergii pokarmowej. W trakcie szkolenia uczestnicy dowiedzą się, które alergeny są szczególnie niebezpieczne, jak uniknąć alergenów ukrytych w pokarmach oraz które testy alergologiczne mają szczególnie wysoką wartość. Wiedza zdobyta w trakcie szkolenia, umożliwi lepszą współpracę uczestników zarówno z chorymi uczulonymi na pokarmy, jak i z lekarzami. Plan szkolenia: 1. Podstawy immunologiczne nietolerancji pokarmów. 2. Omówienie najważniejszych alergenów pokarmowych. 3. Alergia krzyżowa - co oznacza? 4. Diagnostyka alergii pokarmowej - zasady oraz podstawy…

Dowiedz się więcej »

Rola diety w schorzeniach tarczycy – Warszawa – 25.04.2020

25 kwietnia, 2020 @ 09:30 - 18:00
AS Bud, ul. Al. Jerozolimskie 81
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

Od kiedy otyłość stała się pandemią, duży nacisk kładzie się na szukanie przyczyn jej powstawania. Wiele badań nad otyłością poświęca uwagę tarczycy, ponieważ gruczoł ten w bardzo dużej mierze odpowiada za wydatek energetyczny organizmu - w tym termogenezę, bierze również udział w metabolizmie glukozy i lipidów. Hormony tarczycy wykazują działanie wielokierunkowe i zróżnicowane na organizm człowieka mając przy tym szerokie spektrum działania wywierają wpływ na większość tkanek. Szkolenie ma na celu przybliżenie słuchaczowi wpływu funkcjonowania tarczycy na masę ciała oraz możliwości interwencji żywieniowych w chorobach gruczołu…

Dowiedz się więcej »

Żywienie pacjentów po zabiegach bariatrycznych – Warszawa – 25.04.2020

25 kwietnia, 2020 @ 09:30 - 16:00
AS Bud, ul. Al. Jerozolimskie 81
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

Obecnie z bezwzględnymi wskazaniami do operacji bariatrycznej mamy w Polsce ok. 300 tys. osób, względnymi ok. 1,5 mln, a rocznie w kilkunastu ośrodkach jest operowanych zaledwie ok. 1,5 tys. Od 1 stycznia 2017 r. wszedł w życie nowy, tak długo oczekiwany przez chorych na otyłość olbrzymią system refundacji operacji bariatrycznych, stąd z pewnością więcej pacjentów po operacji bariatrycznej będzie szukało wsparcia żywieniowego u dietetyków. Plan szkolenia: 1. Postępy w leczeniu chirurgicznym: omówienie rodzajów zabiegów bariatrycznych. 2. Wskazania do zabiegowego leczenia otyłości. 3. Kwalifikacja do zabiegu bariatrycznego. 4. Przygotowanie pacjenta…

Dowiedz się więcej »

Maj 2020

V Konferencja “Żywienie dziecka wczoraj i dziś”

8 maja, 2020 @ 00:00 - 9 maja, 2020 @ 23:59
Uniwersytecki Szpital Dziecięcy w Krakowie, ul. Wielicka 265
Kraków, Małopolskie 30-663 Polska
+ Google Map

Leczenie dietetyczne oraz edukacja żywieniowa wpisane są w proces terapeutyczny pacjentów pediatrycznych, nowe dowody naukowe narzucają konieczność stałego pogłębiania wiedzy celem lepszego sprawowania opieki nad małym pacjentem. Tematem przewodnim konferencji będzie mikrobiota jelit, o której mówi się, że jest drugim mózgiem człowieka. Wiele doniesień naukowych dowodzi, że jej skład ma związek z występowaniem konkretnych chorób, a prawidłowy profil bakterii jelitowych wpływa nie tylko na programowanie zdrowia ale również staje się wsparciem procesu leczenia. W Konferencji zaplanowano 3 sesje tematyczne, w których zostaną  omówione zagadnienia empiryczne nie zabraknie również praktycznych przykładów. Celem stworzenia miejsca do wymiany doświadczeń, interaktywnego udziału oraz wychodząc…

Dowiedz się więcej »

Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii – Katowice – 9.05.2020

9 maja, 2020 @ 07:30 - 16:00
Europrofes Katowice, ul. Stawowa 10
Katowice, Śląskie Polska
+ Google Map

Plan szkolenia: 1. Niedożywienie u pacjenta leczonego onkologicznie. 2. Dieta w trakcie leczenia onkologicznego. 3. Planowanie diety w wybranych chorobach nowotworowych. 4. Działania niepożądane leczenia onkologicznego. 5. Żywienie kliniczne w onkologii. 6. Zastosowanie gotowych diet przemysłowych do podaży doustnej w onkologii. 7. Omówienie przypadków. Atutem szkolenia jest mała grupa uczestników. Każdy uczestnik otrzymuje imienny certyfikat pod koniec szkolenia. Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia z przyczyn od siebie niezależnych. W takim przypadku organizator dokona zwrotu całości opłaty wniesionej przez uczestnika na podane przez niego konto bankowe.…

Dowiedz się więcej »

Dietetyka w aspekcie żywienia zbiorowego – 16.05.2020, Poznań

16 maja, 2020 @ 09:30 - 18:00
Kochtex, ul. Towarowa 35
Poznań, Wielkopolskie 61-896 Polska
+ Google Map

Przedstawimy jak wygląda proces zamawiania towaru, gotowania oraz wydawania posiłków. Dodatkowo uczestnicy poznają aktualne przepisy dotyczące systemu HACCP oraz zarządzania personelem w ośrodkach żywienia zbiorowego. Szkolenie kładzie nacisk na ćwiczenia praktyczne. Plan szkolenia: 1. Podstawy żywienia zbiorowego. 2. Organizacja żywienia zbiorowego. 3. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - higienai bezpieczeństwo posiłków. 4. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - System HACCP. 5. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - dokumentowanie realizacji zasad GHP/GMP i systemu HACCP. 6. Zasady dotyczące wyposażenia kuchni. 7. Przepisy BHP dotyczące…

Dowiedz się więcej »

Wszechnica SGGW: Bariatria

20 maja, 2020 @ 17:00 - 19:00
SGGW / Budynek 32 / Aula II, ul. Nowoursynowska 159c
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map
Darmowy

Wszechnica Żywieniowa SGGW zaprasza na prelekcję pt. "Bariatria". Prelekcję poprowadzą prof. dr hab. Krzysztof Paśnik, dr Iwona Boniecka (Szpital św. Elżbiety - Mokotowskie Centrum Medyczne Sp. z o.o.) Transmisja online Transmisja online na stronie: https://www.youtube.com/channel/UCUZzMjcZj0alrwSH8zBTi7w/live

Dowiedz się więcej »

Food Medicine Conference 2020

26 maja, 2020
Trojdena 2a, Trojdena 2a
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

Serdecznie zapraszamy do udziału w Food Medicine Conference 4IV już edycji konferencji organizowanej na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym - w całości poświęconej jednej z gałęzi medycyny stylu życia: medycynie żywienia ("food medicine"). Rejestracja dostępna na stronie: https://foodmedicineconference.wum.edu.pl/content/rejestracja

Dowiedz się więcej »

III Ogólnopolska Konferencja Naukowa Nutricib “Żywność i żywienie – przegląd i badania” – Lublin

30 maja, 2020

(patronat medialny dietetycy.org.pl) Celem Konferencji jest przegląd najnowszych doniesień naukowych i badań z zakresu nauk o żywności i żywieniu. Zagadnienie to odgrywa istotną rolę w życiu człowieka. Zapewnienie wysokiej jakości produktów spożywczych oraz dbałość o prawidłowe odżywianie, stanowi wyzwanie zarówno dla jej producentów, jak i dla naukowców. W dobie intensywnego wzrostu populacji i jednocześnie coraz powszechniejszego problemu ze zrównoważonym gospodarowaniem zasobami, tematyka żywności i żywienia kształtuje się na jedną z głównych dziedzin będących wyzwaniem dla środowiska naukowego w nadchodzących latach i…

Dowiedz się więcej »

Rola diety w schorzeniach tarczycy – Wrocław – 30.05.2020

30 maja, 2020 @ 09:30 - 18:00

Od kiedy otyłość stała się pandemią, duży nacisk kładzie się na szukanie przyczyn jej powstawania. Wiele badań nad otyłością poświęca uwagę tarczycy, ponieważ gruczoł ten w bardzo dużej mierze odpowiada za wydatek energetyczny organizmu - w tym termogenezę, bierze również udział w metabolizmie glukozy i lipidów. Hormony tarczycy wykazują działanie wielokierunkowe i zróżnicowane na organizm człowieka mając przy tym szerokie spektrum działania wywierają wpływ na większość tkanek. Szkolenie ma na celu przybliżenie słuchaczowi wpływu funkcjonowania tarczycy na masę ciała oraz możliwości interwencji żywieniowych w chorobach gruczołu…

Dowiedz się więcej »

Czerwiec 2020

Dietoterapia Zaburzeń Metabolicznych – V Ogólnopolska Konferencja Naukowa – Poznań

6 czerwca, 2020
Dowiedz się więcej »

Diagnostyka w pracy dietetyka. Część druga – Warszawa – 6.06.2020

6 czerwca, 2020 @ 09:30 - 18:00
AS Bud, ul. Al. Jerozolimskie 81
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

Podczas szkolenia uczestnik zdobędzie praktyczną wiedzę dotyczącą interpretacji wyników badań, a także pozna przyczyny oraz objawy najczęstszych chorób, z którymi zgłasza się pacjent do gabinetu dietetyka. Omówione również zostaną zalecenia żywieniowe w wybranych jednostkach chorobowych, dzięki czemu z łatwością będzie można zastosować zdobytą wiedzę w pracy z pacjentem. Plan szkolenia: 1. Przewód pokarmowy Przełyk Choroba refluksowa przełyku - objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe. Żołądek Zapalenie błony śluzowej żołądka - objawy, przyczyny, diagnostyka, postępowanie żywieniowe. Trzustka Badania wykorzystywane w diagnostyce chorób trzustki.Ostre zapalenie trzustki - objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.Przewlekłe…

Dowiedz się więcej »

Wszechnica SGGW: Nanocząsteczki

17 czerwca, 2020 @ 17:00 - 19:00
SGGW / Budynek 32 / Aula II, ul. Nowoursynowska 159c
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map
Darmowy

Wszechnica Żywieniowa SGGW zaprasza na prelekcję pt. "Nanocząsteczki". Prelekcję poprowadzi prof. dr hab. Joanna Gromadzka-Ostrowska, dr inż. Katarzyna Dziendzikowska Transmisja online Transmisja online na stronie: https://www.youtube.com/channel/UCUZzMjcZj0alrwSH8zBTi7w/live

Dowiedz się więcej »

Diagnostyka w pracy dietetyka. Część druga – Warszawa – 20.06.2020

20 czerwca, 2020 @ 09:30 - 18:00
Europrofes Katowice, ul. Stawowa 10
Katowice, Śląskie Polska
+ Google Map

Podczas szkolenia uczestnik zdobędzie praktyczną wiedzę dotyczącą interpretacji wyników badań, a także pozna przyczyny oraz objawy najczęstszych chorób, z którymi zgłasza się pacjent do gabinetu dietetyka. Omówione również zostaną zalecenia żywieniowe w wybranych jednostkach chorobowych, dzięki czemu z łatwością będzie można zastosować zdobytą wiedzę w pracy z pacjentem. Plan szkolenia: 1. Przewód pokarmowy Przełyk Choroba refluksowa przełyku - objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe. Żołądek Zapalenie błony śluzowej żołądka - objawy, przyczyny, diagnostyka, postępowanie żywieniowe. Trzustka Badania wykorzystywane w diagnostyce chorób trzustki.Ostre zapalenie trzustki - objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.Przewlekłe…

Dowiedz się więcej »

Konferencja: Żywienie a jakość życie osób starszych

23 czerwca, 2020 @ 00:00 - 24 czerwca, 2020 @ 23:59
Centrum Wodne SGGW, Ciszewskiego 4/6
Warszawa, Polska
+ Google Map

Międzynarodowa Konferencja Naukowa Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych ŻYWIENIE A JAKOŚĆ ŻYCIA OSÓB STARSZYCH 23-24 czerwca 2020 r. Warszawa Konferencja jest kontynuacją cyklu spotkań naukowych PTNŻ, które są organizowane co 2 lata przez oddziały Towarzystwa. Celem cyklicznych konferencji jest wymiana poglądów i doświadczeń oraz zaprezentowanie aktualnych badań z zakresu żywienia człowieka, realizowanych przez krajowe oraz zagraniczne ośrodki naukowe. Tegoroczna międzynarodowa konferencja PTNŻ dotyczy roli żywienia w utrzymaniu zdrowia i kondycji psychofizycznej osób starszych. Tematyka konferencji: ❖ sposób żywienia i stan odżywienia…

Dowiedz się więcej »

Diagnostyka w pracy dietetyka. Część druga – Rzeszów – 27.06.2020

27 czerwca, 2020 @ 09:30 - 18:00
Asystel Sp. z o.o., Pl. Kilińskiego 2
Rzeszów, 35-005 Poland
+ Google Map

Podczas szkolenia uczestnik zdobędzie praktyczną wiedzę dotyczącą interpretacji wyników badań, a także pozna przyczyny oraz objawy najczęstszych chorób, z którymi zgłasza się pacjent do gabinetu dietetyka. Omówione również zostaną zalecenia żywieniowe w wybranych jednostkach chorobowych, dzięki czemu z łatwością będzie można zastosować zdobytą wiedzę w pracy z pacjentem. Plan szkolenia: 1. Przewód pokarmowy Przełyk Choroba refluksowa przełyku - objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe. Żołądek Zapalenie błony śluzowej żołądka - objawy, przyczyny, diagnostyka, postępowanie żywieniowe. Trzustka Badania wykorzystywane w diagnostyce chorób trzustki.Ostre zapalenie trzustki - objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.Przewlekłe…

Dowiedz się więcej »

Rola diety w schorzeniach tarczycy – Gdańsk – 27.06.2020

27 czerwca, 2020 @ 09:30 - 18:00

Od kiedy otyłość stała się pandemią, duży nacisk kładzie się na szukanie przyczyn jej powstawania. Wiele badań nad otyłością poświęca uwagę tarczycy, ponieważ gruczoł ten w bardzo dużej mierze odpowiada za wydatek energetyczny organizmu - w tym termogenezę, bierze również udział w metabolizmie glukozy i lipidów. Hormony tarczycy wykazują działanie wielokierunkowe i zróżnicowane na organizm człowieka mając przy tym szerokie spektrum działania wywierają wpływ na większość tkanek. Szkolenie ma na celu przybliżenie słuchaczowi wpływu funkcjonowania tarczycy na masę ciała oraz możliwości interwencji żywieniowych w chorobach gruczołu…

Dowiedz się więcej »

Lipiec 2020

Psychologia w dietetyce – Katowice – 4.07.2020

4 lipca, 2020 @ 09:30 - 18:00
Europrofes Katowice, ul. Stawowa 10
Katowice, Śląskie Polska
+ Google Map

Nasze nawyki żywieniowe oraz decyzje, które podejmujemy dotyczące jedzenia tworzymy latami. Biorą w nich udział różne procesy psychologiczne, ale także nasze otoczenie. Nawyki ulegają automatyzacji, nie panujemy nad tym, co jemy. Jak pomoc klientowi odzyskać kontrole? Jak zrozumieć sposób jedzenia naszego pacjenta? Jak wspierać go w zmianie jego stylu odżywiania? Celem warsztatu jest omówienie podstawowych obszarów psychologii istotnych w procesie zmiany nawyków żywieniowych u osób z chorobami dietozależnymi w tym otyłością. Przedstawione zostaną zasady komunikacji i nawiązywania relacji z pacjentem, sposoby pracy z pacjentem "trudnym", psychologiczny portret osoby z nadwagą…

Dowiedz się więcej »

Rola diety w schorzeniach tarczycy – Poznań – 25.07.2020

25 lipca, 2020 @ 09:30 - 18:00
Kochtex, ul. Towarowa 35
Poznań, Wielkopolskie 61-896 Polska
+ Google Map

Od kiedy otyłość stała się pandemią, duży nacisk kładzie się na szukanie przyczyn jej powstawania. Wiele badań nad otyłością poświęca uwagę tarczycy, ponieważ gruczoł ten w bardzo dużej mierze odpowiada za wydatek energetyczny organizmu - w tym termogenezę, bierze również udział w metabolizmie glukozy i lipidów. Hormony tarczycy wykazują działanie wielokierunkowe i zróżnicowane na organizm człowieka mając przy tym szerokie spektrum działania wywierają wpływ na większość tkanek. Szkolenie ma na celu przybliżenie słuchaczowi wpływu funkcjonowania tarczycy na masę ciała oraz możliwości interwencji żywieniowych w chorobach gruczołu…

Dowiedz się więcej »

Sierpień 2020

Psychologia w dietetyce – Kraków – 8.08.2020

8 sierpnia, 2020 @ 09:30 - 18:00
Europrofes Kraków, ul. Al. Krasińskiego 10/4
Kraków, Małopolskie Polska
+ Google Map

Nasze nawyki żywieniowe oraz decyzje, które podejmujemy dotyczące jedzenia tworzymy latami. Biorą w nich udział różne procesy psychologiczne, ale także nasze otoczenie. Nawyki ulegają automatyzacji, nie panujemy nad tym, co jemy. Jak pomoc klientowi odzyskać kontrole? Jak zrozumieć sposób jedzenia naszego pacjenta? Jak wspierać go w zmianie jego stylu odżywiania? Celem warsztatu jest omówienie podstawowych obszarów psychologii istotnych w procesie zmiany nawyków żywieniowych u osób z chorobami dietozależnymi w tym otyłością. Przedstawione zostaną zasady komunikacji i nawiązywania relacji z pacjentem, sposoby pracy z pacjentem "trudnym", psychologiczny portret osoby z nadwagą…

Dowiedz się więcej »

Wrzesień 2020

Ogólnopolska konferencja na temat prawidłowego rozszerzania diety niemowlaka – Wrocław

12 września, 2020
Dowiedz się więcej »

Rola diety w schorzeniach tarczycy – Katowice – 26.09.2020

26 września, 2020 @ 09:30 - 18:00
Europrofes Katowice, ul. Stawowa 10
Katowice, Śląskie Polska
+ Google Map

Od kiedy otyłość stała się pandemią, duży nacisk kładzie się na szukanie przyczyn jej powstawania. Wiele badań nad otyłością poświęca uwagę tarczycy, ponieważ gruczoł ten w bardzo dużej mierze odpowiada za wydatek energetyczny organizmu - w tym termogenezę, bierze również udział w metabolizmie glukozy i lipidów. Hormony tarczycy wykazują działanie wielokierunkowe i zróżnicowane na organizm człowieka mając przy tym szerokie spektrum działania wywierają wpływ na większość tkanek. Szkolenie ma na celu przybliżenie słuchaczowi wpływu funkcjonowania tarczycy na masę ciała oraz możliwości interwencji żywieniowych w chorobach gruczołu…

Dowiedz się więcej »

Październik 2020

Congressus Dietetica 2020

10 października, 2020 @ 08:00 - 11 października, 2020 @ 17:00
Centrum Dydaktyczne Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, ul. Pomorska 251
Łódź, Łódzkie 92-213 Polska
+ Google Map

Jubileuszowa dziesiąta edycji konferencji Polskie Stowarzyszenia Dietetyków - Congressus Dietetica 2020 Zapraszamy na X edycję Ogólnopolskiej Konferencji Dietetyki Congressus Dietetica. Dzięki Państwa obecności w ostatnich latach nasz zjazd zyskał status wydarzenia skupiającego największą liczbę specjalistów z zakresu żywienia i żywności. W związku z jubileuszową edycją Congreesus Dietetica pragniemy zaprosić wszystkich najlepszych specjalistów z zakresu dietetyki w Polsce, którzy od wielu lat wspierają działalność naszej organizacji. Mając na uwadze, jak ważne jest wspieranie rozwoju działalności naukowej w zakresie dietetyki również w tym…

Dowiedz się więcej »

Psychika a dietetyka 2020

24 października, 2020 @ 08:00 - 25 października, 2020 @ 17:00

(patronat medialny dietetycy.org.pl) Pragniemy poinformować, że kolejna edycja konferencji PAD odbędzie się 24-25 października 2020 roku! Konferencja, tak jak poprzednia edycja, zostanie podzielona na dzień wykładowy i warsztatowy. Podczas dnia wykładowego zaplanowaliśmy sesję posterową oraz dodatkową sesję prac własnych, na której wspaniałe nagrody do wygrania. Serdecznie zapraszamy na czwartą już edycję Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej PAD „Psychika a Dietetyka”, która odbędzie sie w Łodzi w dniach 24-25 października 2020 r.  Konferencja poświęcona jest tematyce psychologiczno-żywieniowej, związanej z zależnościami między odżywianiem a stanem psychicznym. Podzielona została…

Dowiedz się więcej »

IV Śląska Konferencja Dietetyki Klinicznej

24 października, 2020 @ 08:30 - 18:00
Jordana 18, ul. Jordana 18
Katowice, Śląskie Polska
+ Google Map

(patronat medialny dietetycy.org,pl) Przed nami kolejna już IV edycja Śląskiej Konferencji Dietetyki Klinicznej! Wydarzenie odbędzie się w sobotę 24 października 2020 roku w Katowicach. Podobnie jak w poprzednich edycjach będziemy kłaść nacisk na rzetelność naukową oraz multidyscyplinarność. Wśród naszych prelegentów znajdziemy dietetyków, psychologów oraz lekarza i farmaceutę. Prezentowane wykłady nie są opłacane przez zewnętrzne podmioty, co daje pewność najwyższej ich jakości i rzetelności naukowej. Każdy specjalista zaprezentuje swój temat w dłuższym czasie z przewidzianym czasie na pytania uczestników. Z firmami zewnętrznymi spotkamy się wyłącznie na stanowiskach w czasie trwania…

Dowiedz się więcej »
+ Export Events