Ładowanie Wydarzenia

Nadchodzące Wydarzenia

Wydarzenia Search and Views Navigation

Wydarzenie Views Navigation

Wrzesień 2019

II Konferencja Żywienie Niemowląt i Małych Dzieci w Praktyce

Wrzesień 21, 2019 @ 09:00 - 18:00
Ibib Pan. Centrum Konferencyjne, Księcia Trojdena 4
Ochota,02-109Poland
+ Google Map

II Konferencja Żywienie Niemowląt i Małych Dzieci w Praktyce 21 września 2019 Centrum Konferencyjne IBIB PAN ul. Ks. Trojdena 4, Warszawa O KONFERENCJI To już po raz drugi Małgorzata Jackowska organizuje Konferencję Żywienie Niemowląt i Małych Dzieci w Praktyce. Po zeszłorocznym debiutanckim wydarzeniu organizowanym w Łodzi, przyszedł czas na Warszawę. Konferencja odbędzie się 21 września 2019r w Centrum Konferencyjnym IBIB PAN. Wydarzenie skierowane jest do specjalistów zajmujących się na co dzień poradnictwem tematem żywienia niemowląt i małych dzieci. W programie…

Dowiedz się więcej »

Webinar: Analiza składu ciała metodą BIA w praktyce dietetyka

Wrzesień 26, 2019 @ 19:00 - 21:30

Serdecznie zapraszam na webinar „Analiza składu ciała metodą elektrycznej bioimpedancji w praktyce dietetyka”. CEL: Celem szkolenia jest przybliżenie metod umożliwiających monitorowania zmian w składzie ciała, ze szczególnym uwzględnieniem metody elektrycznej bioimpedancji. DLA KOGO: Szkolenie dedykowane jest głównie dla dietetyków i trenerów. Zarówno tych, którzy pracują z użyciem analizatorów składu ciała, w celu usystematyzowania i pogłębienia wiedzy z tego zakresu. Jak również dla osób, które rozważają czy jest to narzędzie, które może być przydatne w ich praktyce. PRZYBLIŻONY PLAN SZKOLENIA: -…

Dowiedz się więcej »

Kurs Diet Coachingu – Warszawa

Wrzesień 28, 2019 @ 09:30 - 19:00

Program opiera się na małych krokach, które tworzą trwałą zmianę zachowań prowadzących do zdrowszego stylu życia. Cel kursu: Celem kursu jest wykształcenie diet coachów posiadających podstawowe umiejętności i kompetencje coachingowe potrzebne do samodzielnego prowadzenia procesu diet coachingu z klientem. W trakcie trwania kursu uczestnicy będą, uczyć się budowania relacji opartych na poufności i zaufaniu. Jakość tych relacji ma kluczowe znaczenie dla skuteczności procesu diet coachingu. Osoby biorące udział w szkoleniu poznają narzędzia diet coachingowe służące trwałej zmianie zachowań i nawyków…

Dowiedz się więcej »

Dietetyka w aspekcie żywienia zbiorowego – 28.09.2019, Warszawa

Wrzesień 28, 2019 @ 09:30 - 18:00
AS Bud, ul. Al. Jerozolimskie 81
Warszawa,MazowieckiePolska
+ Google Map

Przedstawimy jak wygląda proces zamawiania towaru, gotowania oraz wydawania posiłków. Dodatkowo uczestnicy poznają aktualne przepisy dotyczące systemu HACCP oraz zarządzania personelem w ośrodkach żywienia zbiorowego. Szkolenie kładzie nacisk na ćwiczenia praktyczne. Plan szkolenia: 1. Podstawy żywienia zbiorowego. 2. Organizacja żywienia zbiorowego. 3. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - higiena i bezpieczeństwo posiłków. 4. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - System HACCP. 5. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - dokumentowanie realizacji zasad GHP/GMP i systemu HACCP. 6. Zasady dotyczące wyposażenia kuchni. 7. Przepisy BHP…

Dowiedz się więcej »

Rola diety w schorzeniach tarczycy

Wrzesień 28, 2019 @ 09:30 - 18:00
Europrofes Katowice, ul. Stawowa 10
Katowice,ŚląskiePolska
+ Google Map

Od kiedy otyłość stała się pandemią, duży nacisk kładzie się na szukanie przyczyn jej powstawania. Wiele badań nad otyłością poświęca uwagę tarczycy, ponieważ gruczoł ten w bardzo dużej mierze odpowiada za wydatek energetyczny organizmu - w tym termogenezę, bierze również udział w metabolizmie glukozy i lipidów. Hormony tarczycy wykazują działanie wielokierunkowe i zróżnicowane na organizm człowieka mając przy tym szerokie spektrum działania wywierają wpływ na większość tkanek. Szkolenie ma na celu przybliżenie słuchaczowi wpływu funkcjonowania tarczycy na masę ciała oraz możliwości interwencji żywieniowych w chorobach gruczołu…

Dowiedz się więcej »

Październik 2019

Akademia Zdrowa Celiakia 2019

Październik 5, 2019
City Hotel Bydgoszcz, 3 maja 6
Bydgoszcz,85-950Polska
+ Google Map

Dnia 5 października 2019 roku w Centrum Konferencyjnym CITY HOTEL w Bydgoszczy odbędzie się kolejna edycja Akademii Zdrowia Celiaka.   W programie: - wykłady o celiakii i diecie bezglutenowej - prezentacje producentów bezglutenowej żywności - forum dyskusyjne, w czasie którego będzie można zadawać pytania ekspertom z dziedziny celiakii, diety bezglutenowej i żywności bezglutenowej - lunch dla uczestników.   Każdy uczestnik tegorocznej edycji Akademii nieodpłatnie otrzyma również najnowszą publikację „Celiakia Dieta bezglutenowa Co chory powinien wiedzieć”.   Osoby zainteresowane udziałem w…

Dowiedz się więcej »

Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii – 5.10.2019, Wrocław

Październik 5, 2019 @ 09:30 - 18:00
Europrofes Wrocław, ul. Rynek 35
Wrocław,Polska
+ Google Map

Szkolenie zaawansowane z dietoterapii i żywienia klinicznego w onkologii, podczas którego uczestnik poznaje aspekty praktyczne pracy z pacjentem. Plan szkolenia: 1. Niedożywienie u pacjenta leczonego onkologicznie. 2. Dieta w trakcie leczenia onkologicznego. 3. Planowanie diety w wybranych chorobach nowotworowych. 4. Działania niepożądane leczenia onkologicznego. 5. Żywienie kliniczne w onkologii. 6. Zastosowanie gotowych diet przemysłowych do podaży doustnej w onkologii. 7. Omówienie przypadków. Atutem szkolenia jest mała grupa uczestników. Każdy uczestnik otrzymuje imienny certyfikat pod koniec szkolenia. Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia z przyczyn od…

Dowiedz się więcej »

Kurs Diet Coaching + Coach Weight – Wrocław

Październik 12, 2019 @ 09:30 - 19:00

Jesteś dietetykiem, lekarzem lub trenerem personalnym, który poszukuje skutecznej metody pracy z pacjentem/ klientem? Chcesz poznać najnowsze trendy w pracy coacha i dietetyka i w skuteczny sposób motywować i wspierać swoich podopiecznych? Nasz kurs jest dla Ciebie! KURS DIET COACHINGU OBEJMUJE: - I ETAP – moduły I – VI - II ETAP – moduły VII – VIII oraz Moduły dodatkowe: - Refleksoterapia nadwagi i otyłości COACH WEIGHT - Dietetyka Kliniczna Kurs Diet Coachingu, to intensywny akredytowany kurs dla osób zamierzających…

Dowiedz się więcej »

III Śląska Konferencja Dietetyki Klinicznej

Październik 19, 2019 @ 08:30 - 17:30
Jordana 18, ul. Jordana 18
Katowice,ŚląskiePolska
+ Google Map

Przed nami III Śląska Konferencja Dietetyki Klinicznej. W tym roku ponownie zaprezentujemy siedem naukowo niezależnych tematów. Dietetyka jest nauką interdyscyplinarną, dlatego zaprosiliśmy wyjątkowych specjalistów z różnych dziedzin medycyny: dietetyki, fizjoterapii, pielęgniarstwa i położnictwa a także psychologii W tym roku również nie zabranie czasu na maksymalne wyczerpanie tematu wraz z możliwością rozmowy z wykładowcami. Pozostajemy przy koncepcji dłuższych wystąpień wraz z czasem na dyskusje bez prelekcji komercyjnych firm. Jak zawsze stawiamy na niezależność i EBM!   Program konferencji i rejestracja >

Dowiedz się więcej »

V Konferencja Naukowa WSR

Październik 25, 2019 @ 08:30 - 13:30
Wyższa Szkoła Rehabilitacji, ul. Kasprzaka 49
Warszawa,Polska
+ Google Map
40zł

Czynniki genetyczne i środowiskowe wpływające na jakość życia i zdrowia konsumentów   Wzrost i rozwój człowieka, jego zdrowie, sprawność fizyczna i tak zwane samopoczucie wynikają w głównej mierze od sposobu odżywiania się. Wychodząc naprzeciw nowym trendom w żywieniu człowieka miło nam poinformować, że w dniu 25.10.2019 roku w Wyższej Szkole Rehabilitacji w Warszawie odbędzie się V Konferencja Naukowa pt.: „Czynniki genetyczne i środowiskowe wpływające na jakość zdrowia i życia konsumentów”. Główną ideą przyświecającą organizatorom jest przedstawienie innowacyjnych metod dietetycznych pozwalających…

Dowiedz się więcej »

Interdyscyplinarne programowanie zdrowotne dzieci – wyzwania dla dietetyka i lekarza

Październik 26, 2019 @ 09:00 - 18:00
Międzynarodowe Targi Poznańskie, Głogowska 14
Poznań,Wielkopolskie60-734Polska
+ Google Map

Konferencja Food Forum Ekspert „INTERDYSCYPLINARNE PROGRAMOWANIE ZDROWOTNE DZIECI – WYZWANIE DLA DIETETYKA I LEKARZA” Kolejna odsłona wydarzenia z serii Food Forum Ekspert przed nami! Już po raz piąty czasopismo specjalistyczne o zdrowym odżywianiu Food Forum zaprasza dietetyków oraz specjalistów żywienia i medycyny na Konferencję połączoną z merytorycznymi warsztatami, która odbędzie się 26 października 2019 r., na Międzynarodowych Targach Poznańskich. W ramach tegorocznej konferencji Food Forum Ekspert wybitni specjaliści i praktycy poprowadzą aż 8 prelekcji (w tym 2 połączone z warsztatami!)…

Dowiedz się więcej »

Kurs Diet Coaching + The Body Type Therapy – Poznań

Październik 26, 2019 @ 09:30 - 19:00

Jesteś dietetykiem, lekarzem lub trenerem personalnym, który poszukuje skutecznej metody pracy z pacjentem/ klientem? Chcesz poznać najnowsze trendy w pracy coacha i dietetyka i w skuteczny sposób motywować i wspierać swoich podopiecznych? Nasz kurs jest dla Ciebie! Kurs Diet Coachingu składa się: *I ETAP (przeznaczony jest dla osób: posiadających wykształcenie (wyższe lub licencjat) związane z żywieniem człowieka, dietetyków, lekarzy, osoby prowadzące poradnie dietetyczne, fitness kluby, gabinety kosmetyczne, trenerów personalnych, fizjoterapeutów, poszukujących nowej drogi zawodowej, nie mających żadnego doświadczenia szkoleniowego, dla…

Dowiedz się więcej »

Rola diety w schorzeniach tarczycy – 26.10.2019, Wrocław

Październik 26, 2019 @ 09:30 - 18:00
Europrofes Wrocław, ul. Rynek 35
Wrocław,Polska
+ Google Map

Od kiedy otyłość stała się pandemią, duży nacisk kładzie się na szukanie przyczyn jej powstawania. Wiele badań nad otyłością poświęca uwagę tarczycy, ponieważ gruczoł ten w bardzo dużej mierze odpowiada za wydatek energetyczny organizmu - w tym termogenezę, bierze również udział w metabolizmie glukozy i lipidów. Hormony tarczycy wykazują działanie wielokierunkowe i zróżnicowane na organizm człowieka mając przy tym szerokie spektrum działania wywierają wpływ na większość tkanek. Szkolenie ma na celu przybliżenie słuchaczowi wpływu funkcjonowania tarczycy na masę ciała oraz możliwości interwencji żywieniowych w chorobach gruczołu…

Dowiedz się więcej »

Gabinet dietetyka w pigułce, czyli jak z sukcesem prowadzić gabinet dietetyczny? – Rzeszów

Październik 27, 2019 @ 10:00 - 17:00

Jeśli pracujesz jako DIETETYK, prowadzisz własną poradnię lub planujesz otworzyć gabinet dietetyczny to to szkolenie jest zdecydowanie dla Ciebie! 💪💪 "Gabinet dietetyka w pigułce, czyli jak z sukcesem prowadzić gabinet dietetyczny?" zostało opracowane przez doświadczonego dietetyka-praktyka, a jednocześnie specjalistę ds. szkoleń i rozwoju. Pełen program i szczegóły na 👉 www.360.bonne-sante.pl/szkolenie 👈 Promocyjna cena tylko do 25.08.2019 ⏰ Dlaczego warto wziąć udział w SZKOLENIU? ✔️ Zdobędziesz gotowe pomysły marketingowe pomagające rozwinąć gabinet ✔️ Poznasz sprawdzone sposoby na zwiększenie ilości Pacjentów ✔️ Nauczysz się jak zbudować wizerunek dietetyka -profesjonalisty w internecie ✔️ Dowiesz…

Dowiedz się więcej »

Listopad 2019

29. Konferencja European Childhood Obesity Group (ECOG) – najnowsze zagadnienia dotyczące otyłości dziecięcej

Listopad 13, 2019 @ 13:00 - Listopad 16, 2019 @ 17:30
Vienna House, Sokolska 24
Katowice,Śląskie40-086Polska
+ Google Map

W dniach 13-16 listopada 2019 roku w Katowicach odbędzie się międzynarodowa 29. Konferencja European Childhood Obesity Group (ECOG). ECOG jest organizacją o zasięgu międzynarodowym skupiającym w swoich szeregach wielodyscyplinarne grono specjalistów, które już od prawie 30 lat zajmuje się otyłością dziecięcą zgodnie ze swoim mottem „Translating science into daily clinical practice”. Tematy omawiane na konferencji będą koncentrować się wokół najnowszych zagadnień związanych z otyłością dziecięcą ze szczególnym zwróceniem uwagi na możliwości wczesnej prewencji, wypracowania modelu opieki który mógłby poprawić skuteczność…

Dowiedz się więcej »

Dolny Śląsk jako lider w sektorze nutraceutyków, żywności prozdrowotnej i suplementów diety

Listopad 15, 2019
UE Wrocław, Komandorska 118/120
Wrocław,53-345Polska
+ Google Map

I Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Dolny Śląsk jako lider w sektorze nutraceutyków, żywności prozdrowotnej i suplementów diety”   15 listopada 2019 r.   Zapraszamy na I Ogólnopolską Konferencję „Dolny Śląsk jako lider w sektorze nutraceutyków, żywności prozdrowotnej i suplementów diety”, która odbędzie się w dniu 15 listopada 2019 r. na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu.   Celem konferencji będzie wymiana poglądów i idei młodych naukowców z całej Polski, a także możliwość nawiązania współpracy między naukowcami a przemysłem.   Zaplanowano niezwykle interesujące, rozwojowe i…

Dowiedz się więcej »

Żywienie a zdrowie prokreacyjne kobiety

Listopad 15, 2019
Concordia Design, ul. Zwierzyniecka 3
Poznań,60-813Polska
+ Google Map

Szanowni Państwo, w imieniu Pana Profesora Krzysztofa Drewsa oraz Pani Profesor Agnieszki Seremak-Mrozikiewicz z Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu mamy ogromną przyjemność zaprosić do udziału w I Konferencji Żywienie a Zdrowie Prokreacyjne Kobiety, która odbędzie się 15 listopada 2019 r. w Concordia Design w Poznaniu.   Spotkanie poświęcone będzie planowaniu diety i suplementacji witaminowej u kobiet w ciąży. Adresowane jest do zarówno do lekarzy, w tym szczególnie położników, jak również do farmaceutów, położnych i dietetyków. Celem sympozjum jest…

Dowiedz się więcej »

Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii – 16.11.2019, Katowice

Listopad 16, 2019 @ 09:30 - 18:00
Europrofes Katowice, ul. Stawowa 10
Katowice,ŚląskiePolska
+ Google Map

Szkolenie zaawansowane z dietoterapii i żywienia klinicznego w onkologii, podczas którego uczestnik poznaje aspekty praktyczne pracy z pacjentem. Plan szkolenia: 1. Niedożywienie u pacjenta leczonego onkologicznie. 2. Dieta w trakcie leczenia onkologicznego. 3. Planowanie diety w wybranych chorobach nowotworowych. 4. Działania niepożądane leczenia onkologicznego. 5. Żywienie kliniczne w onkologii. 6. Zastosowanie gotowych diet przemysłowych do podaży doustnej w onkologii. 7. Omówienie przypadków. Atutem szkolenia jest mała grupa uczestników. Każdy uczestnik otrzymuje imienny certyfikat pod koniec szkolenia. Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia z przyczyn od…

Dowiedz się więcej »

Żywienie dzieci i inne problemy pediatryczne

Listopad 23, 2019 @ 08:30 - 16:00
Carolina Medical Center, Pory 78
Warszawa,Polska
+ Google Map

Konferencja naukowa 23.11.2019 r. | Carolina Medical Center Pory 78, Warszawa   Kurs poprowadzi:       Prof. dr hab. n. med. Hanna Szajewska, kierownik Klinik Pediatrii WUM PROGRAM: 8.30            Rejestracja uczestników, poranna kawa 9.00            Probiotyk: który wybrać? Prof. dr hab. n. med. H Szajewska Klinika Pediatrii WUM 9.40            Drgawki gorączkowe – aktualne zasady postępowania Dr n.med. Dorota Gieruszczak-Białek Klinika Pediatrii WUM 10.20          Duszność u niemowlęcia Dr n. med. Małgorzata Pieścik-Lech Klinika Pediatrii WUM 11.00          Dyskusja 11.15          Przerwa kawowa 11.30          Przewlekła biegunka…

Dowiedz się więcej »

Rola diety w schorzeniach tarczycy – 23.11.2019, Warszawa

Listopad 23, 2019 @ 09:30 - 18:00
AS Bud, ul. Al. Jerozolimskie 81
Warszawa,MazowieckiePolska
+ Google Map

Od kiedy otyłość stała się pandemią, duży nacisk kładzie się na szukanie przyczyn jej powstawania. Wiele badań nad otyłością poświęca uwagę tarczycy, ponieważ gruczoł ten w bardzo dużej mierze odpowiada za wydatek energetyczny organizmu - w tym termogenezę, bierze również udział w metabolizmie glukozy i lipidów. Hormony tarczycy wykazują działanie wielokierunkowe i zróżnicowane na organizm człowieka mając przy tym szerokie spektrum działania wywierają wpływ na większość tkanek. Szkolenie ma na celu przybliżenie słuchaczowi wpływu funkcjonowania tarczycy na masę ciała oraz możliwości interwencji żywieniowych w chorobach gruczołu…

Dowiedz się więcej »

I Kongres Pediatryczno-Żywieniowy – Łódź

Listopad 30, 2019 - Grudzień 1, 2019

Z przyjemnością zapraszamy Państwa na I Kongres Pediatryczno-Żywieniowy, który odbędzie się w dniach 30.11-01.12.2019 roku w Łodzi. Kongres będzie podzielony na dzień wykładowy (30.11) i warsztatowy (1.12). Dzień wykładowy Kongresu będzie traktował o żywieniu dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym, zwyczajach żywieniowych dzieci i młodzieży, a także problemach i rozwiązaniach dotyczących prowadzenia diety u dzieci. Będziemy chcieli podjąć się kwestii związanych z żywieniem dzieci z zaburzeniami metabolicznymi, a także tego, jak postępować z dzieckiem z zaburzeniami odżywiania. Podczas dnia warsztatowego…

Dowiedz się więcej »

X Jubileuszowa Konferencja Żywienie, zdrowie i choroby

Listopad 30, 2019
Hotel IBIS Styles Wrocław Centrum, plac Konstytucji 3 Maja 3
Wrocław,50-083Polska
+ Google Map

Tematy wiodące X Konferencji Żywienie, Zdrowie i Choroby 2019 modulowanie mikrobioty jelitowej dietą, dieta w autyzmie, dieta w nieswoistych zapaleniach jelit, jadłowstręt psychiczny, niedożywienie, leczenie żywieniowe w chorobach trzustki, dieta w chorobie Hashimoto. Szczegóły na stronie: https://zywienie.com.pl/

Dowiedz się więcej »

Dietetyczne Konfrontacje 2019

Listopad 30, 2019 @ 07:30 - 18:00
uniwersytet swps, Chodakowska 19/31
Warszawa,Mazowieckie03-815Polska
+ Google Map

Konferencja Dietetyczne Konfrontacje jest wydarzeniem skierowanym do dietetyków oraz osób zajmujących się żywieniem. Specjaliści wybranych dziedzin skonfrontują tam swoje podejścia dotyczące dietoterapii. Tylko na naszej Konferencji czekają na Ciebie 2 panele dyskusyjne z 6 wykładami, podczas których uzyskasz rzetelną wiedzę od doświadczonych ekspertów. Ponadto weźmiesz udział w DEBACIE nt. regulacji zawodu dietetyka oraz zdobędziesz cenne umiejętności podczas praktycznego warsztatu.

Dowiedz się więcej »

X Konferencja Żywienie, Zdrowie i Choroby

Listopad 30, 2019 @ 08:00 - 16:00
IBIS Style Wrocław Centrum, Plac Konstytucji 3 Maja nr 3
Wrocław,Dolnośląskie50-083Polska
+ Google Map

X Konferencja Żywienie, Zdrowie i Choroby Więcej informacji na fanpage konferencji i stronie internetowej: https://zywienie.com.pl

Dowiedz się więcej »

Grudzień 2019

II Ogólnopolska Konferencja Naukowa Nutricib. Żywność i żywienie – przegląd i badania

Grudzień 6, 2019

II Ogólnopolska Konferencja Naukowa Nutricib Żywność i żywienie – przegląd i badania Lublin, 6 grudnia 2019 r. Organizatorzy:  Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL   Celem Konferencji jest przegląd najnowszych doniesień naukowych i badań z zakresu nauk o żywności i żywieniu. Zapewnienie wysokiej jakości produktów spożywczych oraz dbałość o prawidłowe odżywianie, stanowi wyzwanie zarówno dla jej producentów, jak i dla naukowców. Podczas Konferencji zostaną poruszone zagadnienia związane z zapewnianiem odpowiedniej jakości i ilości żywności, jej produkcją i przetwarzaniem,…

Dowiedz się więcej »

Wielowymiarowość zdrowia. Diagnostyka – Profilaktyka -Terapia

Grudzień 6, 2019 - Grudzień 7, 2019

Wielowymiarowość zdrowia Diagnostyka – Profilaktyka -Terapia   Organizator konferencji   Wydział Nauk Przyrodniczych i Technicznych Instytut Nauk o Zdrowiu     Pod patronatem honorowym JM Rektora dr Daniela Stosa, prof. PWSZ     06-07 grudnia 2019 Skierniewice   Konferencja jest skierowana do pracowników naukowo-dydaktycznych szeroko pojętego obszaru ochrony zdrowia: lekarzy, pielęgniarek/pielęgniarzy, położnych, fizjoterapeutów, dietetyków, kosmetologów, terapeutów zajęciowych, diagnostów oraz innych osób zajmujących się zdrowiem zarówno dzieci, jak i dorosłych.   Tematyka konferencji:   Cukrzyca – Diagnostyka, profilaktyka, terapia (pod patronatem SED)…

Dowiedz się więcej »

Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii – 7.12.2019, Kraków

Grudzień 7, 2019 @ 09:30 - 18:00
Europrofes Kraków, ul. Al. Krasińskiego 10/4
Kraków,MałopolskiePolska
+ Google Map

Szkolenie zaawansowane z dietoterapii i żywienia klinicznego w onkologii, podczas którego uczestnik poznaje aspekty praktyczne pracy z pacjentem. Plan szkolenia: 1. Niedożywienie u pacjenta leczonego onkologicznie. 2. Dieta w trakcie leczenia onkologicznego. 3. Planowanie diety w wybranych chorobach nowotworowych. 4. Działania niepożądane leczenia onkologicznego. 5. Żywienie kliniczne w onkologii. 6. Zastosowanie gotowych diet przemysłowych do podaży doustnej w onkologii. 7. Omówienie przypadków. Atutem szkolenia jest mała grupa uczestników. Każdy uczestnik otrzymuje imienny certyfikat pod koniec szkolenia. Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia z przyczyn od…

Dowiedz się więcej »

Styczeń 2020

Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii – 11.01.2020, Warszawa

Styczeń 11, 2020 @ 09:30 - 18:00
Europrofes Warszawa, Czerska 14
Warszawa,MazowieckiePolska
+ Google Map

Szkolenie zaawansowane z dietoterapii i żywienia klinicznego w onkologii, podczas którego uczestnik poznaje aspekty praktyczne pracy z pacjentem. Plan szkolenia: 1. Niedożywienie u pacjenta leczonego onkologicznie. 2. Dieta w trakcie leczenia onkologicznego. 3. Planowanie diety w wybranych chorobach nowotworowych. 4. Działania niepożądane leczenia onkologicznego. 5. Żywienie kliniczne w onkologii. 6. Zastosowanie gotowych diet przemysłowych do podaży doustnej w onkologii. 7. Omówienie przypadków. Atutem szkolenia jest mała grupa uczestników. Każdy uczestnik otrzymuje imienny certyfikat pod koniec szkolenia. Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia z przyczyn od…

Dowiedz się więcej »

Rola diety w schorzeniach tarczycy – 25.01.2020, Kraków

Styczeń 25, 2020 @ 09:30 - 18:00
Europrofes Kraków, ul. Al. Krasińskiego 10/4
Kraków,MałopolskiePolska
+ Google Map

Od kiedy otyłość stała się pandemią, duży nacisk kładzie się na szukanie przyczyn jej powstawania. Wiele badań nad otyłością poświęca uwagę tarczycy, ponieważ gruczoł ten w bardzo dużej mierze odpowiada za wydatek energetyczny organizmu - w tym termogenezę, bierze również udział w metabolizmie glukozy i lipidów. Hormony tarczycy wykazują działanie wielokierunkowe i zróżnicowane na organizm człowieka mając przy tym szerokie spektrum działania wywierają wpływ na większość tkanek. Szkolenie ma na celu przybliżenie słuchaczowi wpływu funkcjonowania tarczycy na masę ciała oraz możliwości interwencji żywieniowych w chorobach gruczołu…

Dowiedz się więcej »

Luty 2020

Dietetyka w aspekcie żywienia zbiorowego – 22.02.2020, Katowice

Luty 22, 2020 @ 09:30 - 18:00
Europrofes Katowice, ul. Stawowa 10
Katowice,ŚląskiePolska
+ Google Map

Przedstawimy jak wygląda proces zamawiania towaru, gotowania oraz wydawania posiłków. Dodatkowo uczestnicy poznają aktualne przepisy dotyczące systemu HACCP oraz zarządzania personelem w ośrodkach żywienia zbiorowego. Szkolenie kładzie nacisk na ćwiczenia praktyczne. Plan szkolenia: 1. Podstawy żywienia zbiorowego. 2. Organizacja żywienia zbiorowego. 3. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - higiena i bezpieczeństwo posiłków. 4. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - System HACCP. 5. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - dokumentowanie realizacji zasad GHP/GMP i systemu HACCP. 6. Zasady dotyczące wyposażenia kuchni. 7. Przepisy BHP…

Dowiedz się więcej »

Marzec 2020

Dietetyka w aspekcie żywienia zbiorowego – 7.03.2020, Wrocław

Marzec 7, 2020 @ 09:30 - 18:00
Europrofes Wrocław, ul. Rynek 35
Wrocław,Polska
+ Google Map

Przedstawimy jak wygląda proces zamawiania towaru, gotowania oraz wydawania posiłków. Dodatkowo uczestnicy poznają aktualne przepisy dotyczące systemu HACCP oraz zarządzania personelem w ośrodkach żywienia zbiorowego. Szkolenie kładzie nacisk na ćwiczenia praktyczne. Plan szkolenia: 1. Podstawy żywienia zbiorowego. 2. Organizacja żywienia zbiorowego. 3. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - higiena i bezpieczeństwo posiłków. 4. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - System HACCP. 5. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - dokumentowanie realizacji zasad GHP/GMP i systemu HACCP. 6. Zasady dotyczące wyposażenia kuchni. 7. Przepisy BHP…

Dowiedz się więcej »

Rola dietetyka w szpitalnym zespole żywieniowym – Katowice – 14.03.2020

Marzec 14, 2020 @ 09:30 - 18:30
Europrofes Katowice, ul. Stawowa 10
Katowice,ŚląskiePolska
+ Google Map

Szkolenie obejmuje zakres działań dietetyka z szpitalnym zespole żywieniowym, udział w planowaniu żywienia do i pozajelitowego. W sposób praktyczny przygotuje do leczenia żywieniowego pacjentów żywionych przez sztuczny dostęp. Ponadto uczestnikom zostaną przedstawione wymagania NFZ do rozliczenia żywienia. Plan szkolenia: 1. Zapoznanie z podstawowymi definicjami: zespół żywieniowy i  jego skład, leczenie żywieniowe, żywienie dojelitowe, żywienie pozajelitowe. 2. Różne struktury szpitalnych zespołów żywieniowych, omówienie organizacji pracy w różnych ośrodkach. 3. Rola dietetyka na samym początku: - Ocena stanu odżywienia pacjenta przyjętego do szpitala. - Narzędzia do ww oceny,…

Dowiedz się więcej »

Maj 2020

Dietetyka w aspekcie żywienia zbiorowego – 23.05.2020, Poznań

Maj 23, 2020 @ 09:00 - 18:00
Kochtex, ul. Towarowa 35
Poznań,Wielkopolskie61-896Polska
+ Google Map

Przedstawimy jak wygląda proces zamawiania towaru, gotowania oraz wydawania posiłków. Dodatkowo uczestnicy poznają aktualne przepisy dotyczące systemu HACCP oraz zarządzania personelem w ośrodkach żywienia zbiorowego. Szkolenie kładzie nacisk na ćwiczenia praktyczne. Plan szkolenia: 1. Podstawy żywienia zbiorowego. 2. Organizacja żywienia zbiorowego. 3. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - higiena i bezpieczeństwo posiłków. 4. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - System HACCP. 5. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - dokumentowanie realizacji zasad GHP/GMP i systemu HACCP. 6. Zasady dotyczące wyposażenia kuchni. 7. Przepisy BHP…

Dowiedz się więcej »
+ Export Events