Ładowanie Wydarzenia

Nadchodzące Wydarzenia

Wydarzenia Search and Views Navigation

Wydarzenie Views Navigation

Grudzień 2019

Wielowymiarowość zdrowia. Diagnostyka – Profilaktyka -Terapia

Grudzień 6, 2019 @ 00:00 - Grudzień 7, 2019 @ 23:59

Wielowymiarowość zdrowia Diagnostyka – Profilaktyka -Terapia   Organizator konferencji   Wydział Nauk Przyrodniczych i Technicznych Instytut Nauk o Zdrowiu     Pod patronatem honorowym JM Rektora dr Daniela Stosa, prof. PWSZ     06-07 grudnia 2019 Skierniewice   Konferencja jest skierowana do pracowników naukowo-dydaktycznych szeroko pojętego obszaru ochrony zdrowia: lekarzy, pielęgniarek/pielęgniarzy, położnych, fizjoterapeutów, dietetyków, kosmetologów, terapeutów zajęciowych, diagnostów oraz innych osób zajmujących się zdrowiem zarówno dzieci, jak i dorosłych. Skrócony Program Konferencji Piątek 06.12.2019 08.30-09.30 Rejestracja 09.30- 10.00 Powitanie Gości…

Dowiedz się więcej »

Przywracanie równowagi neurohormonalnej żywieniem – 7.12.2019, Warszawa

Grudzień 7, 2019

To będzie temat roku! Poznaj świat neurohormonów i pomagaj pacjentom powrócić do zdrowia! Wiemy, jak istotną kwestią jest równowaga neurohormonalna, a przyznasz, że coraz więcej osób pojawiających się w gabinecie ma problem ze stresem i doświadcza jego wpływu na zdrowie. Trudnych pacjentów jest coraz więcej... Wiemy to z własnego doświadczenia! Pokażemy Ci, że możesz mieć realny wpływ na przywracanie równowagi neurohormonalnej odpowiednim żywieniem i suplementacją. I nie jest to takie trudne jak myślisz. Dlatego jeśli Twoją intencją jest: pomóc zestresowanym pacjentom…

Dowiedz się więcej »

V Konferencja Naukowa WSR

Grudzień 7, 2019 @ 08:30 - 14:30
Wyższa Szkoła Rehabilitacji, ul. Kasprzaka 49
Warszawa, Polska
+ Google Map
40zł

Czynniki genetyczne i środowiskowe wpływające na jakość życia i zdrowia konsumentów Wzrost i rozwój człowieka, jego zdrowie, sprawność fizyczna i tak zwane samopoczucie wynikają w głównej mierze od sposobu odżywiania się. Wychodząc naprzeciw nowym trendom w żywieniu człowieka miło nam poinformować, że w dniu 25.10.2019 roku w Wyższej Szkole Rehabilitacji w Warszawie odbędzie się V Konferencja Naukowa pt.: „Czynniki genetyczne i środowiskowe wpływające na jakość zdrowia i życia konsumentów”. AGENDA -> http://konferencje.wsr.edu.pl/v-konferencja-naukowa-wsr/agenda/ ZAPISY przez formularz na stronie konferencji -> http://konferencje.wsr.edu.pl/zapisy-2/

Dowiedz się więcej »

Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii – 7.12.2019, Kraków

Grudzień 7, 2019 @ 09:30 - 18:00
Europrofes Kraków, ul. Al. Krasińskiego 10/4
Kraków, Małopolskie Polska
+ Google Map

Szkolenie zaawansowane z dietoterapii i żywienia klinicznego w onkologii, podczas którego uczestnik poznaje aspekty praktyczne pracy z pacjentem. Plan szkolenia: 1. Niedożywienie u pacjenta leczonego onkologicznie. 2. Dieta w trakcie leczenia onkologicznego. 3. Planowanie diety w wybranych chorobach nowotworowych. 4. Działania niepożądane leczenia onkologicznego. 5. Żywienie kliniczne w onkologii. 6. Zastosowanie gotowych diet przemysłowych do podaży doustnej w onkologii. 7. Omówienie przypadków. Atutem szkolenia jest mała grupa uczestników. Każdy uczestnik otrzymuje imienny certyfikat pod koniec szkolenia. Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia z przyczyn od…

Dowiedz się więcej »

Alergia pokarmowa w praktyce dietetyka – 7.12.2019, Katowice

Grudzień 7, 2019 @ 09:30 - 16:00

Szkolenie ma na celu przedstawienie rzetelnej wiedzy na temat nietolerancji pokarmów, ze szczególnym uwzględnieniem alergii pokarmowej. W trakcie szkolenia uczestnicy dowiedzą się, które alergeny są szczególnie niebezpieczne, jak uniknąć alergenów ukrytych w pokarmach oraz które testy alergologiczne mają szczególnie wysoką wartość. Wiedza zdobyta w trakcie szkolenia, umożliwi lepszą współpracę uczestników zarówno z chorymi uczulonymi na pokarmy, jak i z lekarzami.Plan szkolenia: 1. Podstawy immunologiczne nietolerancji pokarmów. 2. Omówienie najważniejszych alergenów pokarmowych. 3. Alergia krzyżowa - co oznacza? 4. Diagnostyka alergii pokarmowej - zasady oraz podstawy…

Dowiedz się więcej »

Wszechnica SGGW: Choroby wątroby – diagnostyka i leczenie

Grudzień 11, 2019 @ 17:00 - 19:00
SGGW / Budynek 32 / Aula II, ul. Nowoursynowska 159c
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

Wszechnica Żywieniowa SGGW zaprasza na prelekcję pt. "Choroby wątroby - diagnostyka i leczenie". Prelekcję poprowadzą: dr n. med. Tadeusz Tacikowski (Klinika Gastroenterologii, CSK MSWiA w Warszawie) dr inż. Danuta Gajewska (Katedra Dietetyki, SGGW) Transmisja online Transmisja online na stronie: https://www.youtube.com/channel/UCUZzMjcZj0alrwSH8zBTi7w/live

Dowiedz się więcej »

Żywienie pacjentów po zabiegach bariatrycznych – 14.12.2019, Warszawa

Grudzień 14, 2019 @ 09:30 - 16:00
AS Bud, ul. Al. Jerozolimskie 81
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

Obecnie z bezwzględnymi wskazaniami do operacji bariatrycznej mamy w Polsce ok. 300 tys. osób, względnymi ok. 1,5 mln, a rocznie w kilkunastu ośrodkach jest operowanych zaledwie ok. 1,5 tys. Od 1 stycznia 2017 r. wszedł w życie nowy, tak długo oczekiwany przez chorych na otyłość olbrzymią system refundacji operacji bariatrycznych, stąd z pewnością więcej pacjentów po operacji bariatrycznej będzie szukało wsparcia żywieniowego u dietetyków. Plan szkolenia: 1. Postępy w leczeniu chirurgicznym: omówienie rodzajów zabiegów bariatrycznych. 2. Wskazania do zabiegowego leczenia otyłości. 3. Kwalifikacja do zabiegu bariatrycznego. 4. Przygotowanie pacjenta…

Dowiedz się więcej »

Styczeń 2020

Vademecum żywienia w sporcie

Styczeń 11, 2020 @ 09:00 - 14:00
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie, Bitwy Warszawskiej 1920r.
Warszawa, Mazowieckie 02-366 Polska
+ Google Map

SPECJALISTYCZNE SZKOLENIE "VADEMECUM ŻYWIENIA W SPORCIE" Uczestnicy szkolenia otrzymują CERTYFIKAT oraz KONSPEKT - NIEZBĘDNIK DIETETYKA SPORTOWEGO PROGRAM SZKOLENIA Niezbędnik dietetyka sportowego. Podstawy fizjologii wysiłku fizycznego, klasyfikacja wysiłku, metody oceny jego intensywności. Potrzeby energetyczne sportowców: • Źródła energii dla pracujących mięśni • Bilans energetyczny • Dostosowywanie kaloryczności diety dla sportowców – analiza przypadków Makroskładniki w diecie sportowca: • Rola węglowodanów i ocena zapotrzebowania. Efekty fizjologiczne i zasady spożywania węglowodanów, przed- i powysiłkowe spożycie węglowodanów • Białka jako materiał budulcowy i funkcjonalny…

Dowiedz się więcej »

Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii – 11.01.2020, Warszawa

Styczeń 11, 2020 @ 09:30 - 18:00
Europrofes Warszawa, Czerska 14
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

Szkolenie zaawansowane z dietoterapii i żywienia klinicznego w onkologii, podczas którego uczestnik poznaje aspekty praktyczne pracy z pacjentem. Plan szkolenia: 1. Niedożywienie u pacjenta leczonego onkologicznie. 2. Dieta w trakcie leczenia onkologicznego. 3. Planowanie diety w wybranych chorobach nowotworowych. 4. Działania niepożądane leczenia onkologicznego. 5. Żywienie kliniczne w onkologii. 6. Zastosowanie gotowych diet przemysłowych do podaży doustnej w onkologii. 7. Omówienie przypadków. Atutem szkolenia jest mała grupa uczestników. Każdy uczestnik otrzymuje imienny certyfikat pod koniec szkolenia. Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia z przyczyn od…

Dowiedz się więcej »

Wszechnica SGGW: Co warto wiedzieć o diecie łatwostrawnej?

Styczeń 15, 2020 @ 17:00 - 19:00
SGGW / Budynek 32 / Aula II, ul. Nowoursynowska 159c
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

Wszechnica Żywieniowa SGGW zaprasza na prelekcję pt. "Co warto wiedzieć o diecie łatwostrawnej?". Prelekcję poprowadzą: dr hab. Anna Harton (Katedra Dietetyki, SGGW)dr hab. Joanna Myszkowska-Ryciak (Katedra Dietetyki, SGGW) Transmisja online: Transmisja online na stronie: https://www.youtube.com/channel/UCUZzMjcZj0alrwSH8zBTi7w/live

Dowiedz się więcej »

Anoreksja, bulimia i inne zaburzenia odżywiania

Styczeń 18, 2020 @ 08:00 - 15:00
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie, Bitwy Warszawskiej 1920r.
Warszawa, Mazowieckie 02-366 Polska
+ Google Map

4 EDYCJA SPECJALISTYCZNEGO SZKOLENIA "ANOREKSJA, BULIMIA I INNE ZABURZENIA ODŻYWIANIA" Uczestnicy szkolenia otrzymują CERTYFIKAT oraz KONSPEKT Z AUTORSKIMI MATERIAŁAMI I ĆWICZENIAMI DO PRACY Z PACJENTEM. Jadłowstręt psychiczny (anoreksja nervosa), żarłoczność psychiczna (bulimia nervosa) i zespół gwałtownego objadania się (Binge Eating Disorder; BED) to zaburzenia odżywiania (ZO) opisane w klasyfikacji zaburzeń psychicznych DSM-5, jednak obok nich występuje wiele nieklasyfikowanych zachowań żywieniowych, które mogą stanowić zagrożenie dla zdrowie i życia pacjenta. ZO są tematem szeroko omawianym w mediach oraz publikacjach naukowych, niestety…

Dowiedz się więcej »

Diagnostyka w pracy dietetyka. Część druga – 18.01.2020, Warszawa

Styczeń 18, 2020 @ 09:30 - 17:30
AS Bud, ul. Al. Jerozolimskie 81
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

Podczas szkolenia uczestnik zdobędzie praktyczną wiedzę dotyczącą interpretacji wyników badań, a także pozna przyczyny oraz objawy najczęstszych chorób, z którymi zgłasza się pacjent do gabinetu dietetyka. Omówione również zostaną zalecenia żywieniowe w wybranych jednostkach chorobowych, dzięki czemu z łatwością będzie można zastosować zdobytą wiedzę w pracy z pacjentem. Plan szkolenia:1. Przewód pokarmowy Przełyk Choroba refluksowa przełyku - objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe. Żołądek Zapalenie błony śluzowej żołądka - objawy, przyczyny, diagnostyka, postępowanie żywieniowe. Trzustka Badania wykorzystywane w diagnostyce chorób trzustki.Ostre zapalenie trzustki - objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.Przewlekłe zapalenie…

Dowiedz się więcej »

Znaczenie żywienia w kontekście płodności – 18.01.2020, Kraków

Styczeń 18, 2020 @ 09:30 - 17:00
Europrofes Kraków, ul. Al. Krasińskiego 10/4
Kraków, Małopolskie Polska
+ Google Map

Istnieje coraz więcej dowodów wskazujących na to, że masa ciała, ilość tkanki tłuszczowej w organizmie i jej rozmieszczenie wpływają na skuteczność powodzenia działań prokreacyjnych par. Celem szkolenia jest omówienie podstawowych zależności między masą ciała, ilością i rozmieszczeniem tkanki tłuszczowej a szansą na powodzenie działań prokreacyjnych. Ponadto przedstawiony i poddany analizie zostanie wpływ różnych grup produktów spożywczych na możliwość uzyskania ciąży. Plan szkolenia: 1. Wprowadzenie do zagadnienia przygotowania do ciąży. 2. Zaburzenia płodności występujące u kobiet i mężczyzn. 3. Znaczenie wieku w powodzeniu działań prokreacyjnych. 4. Dieta kobiet planujących…

Dowiedz się więcej »

Rola diety w schorzeniach tarczycy – 25.01.2020, Kraków

Styczeń 25, 2020 @ 09:30 - 18:00
Europrofes Kraków, ul. Al. Krasińskiego 10/4
Kraków, Małopolskie Polska
+ Google Map

Od kiedy otyłość stała się pandemią, duży nacisk kładzie się na szukanie przyczyn jej powstawania. Wiele badań nad otyłością poświęca uwagę tarczycy, ponieważ gruczoł ten w bardzo dużej mierze odpowiada za wydatek energetyczny organizmu - w tym termogenezę, bierze również udział w metabolizmie glukozy i lipidów. Hormony tarczycy wykazują działanie wielokierunkowe i zróżnicowane na organizm człowieka mając przy tym szerokie spektrum działania wywierają wpływ na większość tkanek. Szkolenie ma na celu przybliżenie słuchaczowi wpływu funkcjonowania tarczycy na masę ciała oraz możliwości interwencji żywieniowych w chorobach gruczołu…

Dowiedz się więcej »

Luty 2020

Diagnostyka w pracy dietetyka. Część druga – 1.02.2020, Katowice

Luty 1, 2020 @ 09:30 - 17:30
Europrofes Katowice, ul. Stawowa 10
Katowice, Śląskie Polska
+ Google Map

Podczas szkolenia uczestnik zdobędzie praktyczną wiedzę dotyczącą interpretacji wyników badań, a także pozna przyczyny oraz objawy najczęstszych chorób, z którymi zgłasza się pacjent do gabinetu dietetyka. Omówione również zostaną zalecenia żywieniowe w wybranych jednostkach chorobowych, dzięki czemu z łatwością będzie można zastosować zdobytą wiedzę w pracy z pacjentem. Plan szkolenia:1. Przewód pokarmowy Przełyk Choroba refluksowa przełyku - objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe. Żołądek Zapalenie błony śluzowej żołądka - objawy, przyczyny, diagnostyka, postępowanie żywieniowe. Trzustka Badania wykorzystywane w diagnostyce chorób trzustki.Ostre zapalenie trzustki - objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.Przewlekłe zapalenie…

Dowiedz się więcej »

Rola dietetyka w szpitalnym zespole żywieniowym – 15.02.2020, Warszawa

Luty 15, 2020 @ 09:30 - 18:00
AS Bud, ul. Al. Jerozolimskie 81
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

Szkolenie obejmuje zakres działań dietetyka z szpitalnym zespole żywieniowym, udział w planowaniu żywienia do i pozajelitowego. W sposób praktyczny przygotuje do leczenia żywieniowego pacjentów żywionych przez sztuczny dostęp. Ponadto uczestnikom zostaną przedstawione wymagania NFZ do rozliczenia żywienia.Plan szkolenia: 1. Zapoznanie z podstawowymi definicjami: zespół żywieniowy i  jego skład, leczenie żywieniowe, żywienie dojelitowe, żywienie pozajelitowe. 2. Różne struktury szpitalnych zespołów żywieniowych, omówienie organizacji pracy w różnych ośrodkach. 3. Rola dietetyka na samym początku: - Ocena stanu odżywienia pacjenta przyjętego do szpitala. - Narzędzia do ww oceny, podstawowe…

Dowiedz się więcej »

Wszechnica SGGW: Alkohol a zdrowie człowieka

Luty 19, 2020 @ 17:00 - 19:00
SGGW / Budynek 32 / Aula II, ul. Nowoursynowska 159c
Warszawa, Mazowieckie Polska
+ Google Map

Wszechnica Żywieniowa SGGW zaprasza na prelekcję pt. "Alkohol a zdrowie człowieka". Prelekcję poprowadzi dr inż. Aleksandra Kołota (Katedra Dietetyki, SGGW) Transmisja online Transmisja online na stronie: https://www.youtube.com/channel/UCUZzMjcZj0alrwSH8zBTi7w/live

Dowiedz się więcej »

Dietetyka w aspekcie żywienia zbiorowego – 22.02.2020, Katowice

Luty 22, 2020 @ 09:30 - 18:00
Europrofes Katowice, ul. Stawowa 10
Katowice, Śląskie Polska
+ Google Map

Przedstawimy jak wygląda proces zamawiania towaru, gotowania oraz wydawania posiłków. Dodatkowo uczestnicy poznają aktualne przepisy dotyczące systemu HACCP oraz zarządzania personelem w ośrodkach żywienia zbiorowego. Szkolenie kładzie nacisk na ćwiczenia praktyczne. Plan szkolenia: 1. Podstawy żywienia zbiorowego. 2. Organizacja żywienia zbiorowego. 3. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - higiena i bezpieczeństwo posiłków. 4. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - System HACCP. 5. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - dokumentowanie realizacji zasad GHP/GMP i systemu HACCP. 6. Zasady dotyczące wyposażenia kuchni. 7. Przepisy BHP…

Dowiedz się więcej »

Diagnostyka w pracy dietetyka. Część druga – 29.02.2020, Kraków

Luty 29, 2020 @ 09:30 - 17:30
Europrofes Kraków, ul. Al. Krasińskiego 10/4
Kraków, Małopolskie Polska
+ Google Map

Podczas szkolenia uczestnik zdobędzie praktyczną wiedzę dotyczącą interpretacji wyników badań, a także pozna przyczyny oraz objawy najczęstszych chorób, z którymi zgłasza się pacjent do gabinetu dietetyka. Omówione również zostaną zalecenia żywieniowe w wybranych jednostkach chorobowych, dzięki czemu z łatwością będzie można zastosować zdobytą wiedzę w pracy z pacjentem. Plan szkolenia:1. Przewód pokarmowy Przełyk Choroba refluksowa przełyku - objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe. Żołądek Zapalenie błony śluzowej żołądka - objawy, przyczyny, diagnostyka, postępowanie żywieniowe. Trzustka Badania wykorzystywane w diagnostyce chorób trzustki.Ostre zapalenie trzustki - objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.Przewlekłe zapalenie…

Dowiedz się więcej »

Marzec 2020

Rola emocji w jedzeniu

Marzec 7, 2020 @ 09:00 - 16:00
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie, Bitwy Warszawskiej 1920r.
Warszawa, Mazowieckie 02-366 Polska
+ Google Map

7 EDYCJA SPECJALISTYCZNEGO SZKOLENIA "ROLA EMOCJI W JEDZENIU" Uczestnicy szkolenia otrzymują CERTYFIKAT oraz KONSPEKT Z AUTORSKIMI MATERIAŁAMI I ĆWICZENIAMI DO PRACY Z PACJENTEM PROGRAM SZKOLENIA ABC emocji: • Po co nam emocje • Samoświadomość dotycząca własnych emocji • W jaki sposób pomóc pacjentowi rozpoznawać i radzić sobie z trudnymi emocjami Związek między myślami, uczuciami i zachowaniami: • W jaki sposób myśli wpływają na uczucia i zachowania • Rozpoznawanie i radzenie sobie z negatywnymi myślami Głód emocjonalny a głód fizyczny: •…

Dowiedz się więcej »

Dietetyka w aspekcie żywienia zbiorowego – 7.03.2020, Wrocław

Marzec 7, 2020 @ 09:30 - 18:00
Europrofes Wrocław, ul. Rynek 35
Wrocław, Polska
+ Google Map

Przedstawimy jak wygląda proces zamawiania towaru, gotowania oraz wydawania posiłków. Dodatkowo uczestnicy poznają aktualne przepisy dotyczące systemu HACCP oraz zarządzania personelem w ośrodkach żywienia zbiorowego. Szkolenie kładzie nacisk na ćwiczenia praktyczne. Plan szkolenia: 1. Podstawy żywienia zbiorowego. 2. Organizacja żywienia zbiorowego. 3. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - higiena i bezpieczeństwo posiłków. 4. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - System HACCP. 5. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - dokumentowanie realizacji zasad GHP/GMP i systemu HACCP. 6. Zasady dotyczące wyposażenia kuchni. 7. Przepisy BHP…

Dowiedz się więcej »

Wydobywanie i wzmacnianie motywacji w pracy z pacjentem część II

Marzec 14, 2020 @ 09:00 - 16:00
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie, Bitwy Warszawskiej 1920r.
Warszawa, Mazowieckie 02-366 Polska
+ Google Map

Praktyczny warsztat kierowany do dietetyków, którego celem jest poszerzenie wiedzy i rozwijanie umiejętności uczestników w zakresie pracy z pacjentami będącymi w trakcie dietoterapii. Uczestnicy poznają jeszcze więcej technik pozwalających wydobywać i wzmacniać wewnętrzna motywację pacjenta, wyznaczać realne i zachęcające cele oraz monitorować postępy pracy z pacjentem. Warsztat realizowany jest przede wszystkim w oparciu o ćwiczenia praktyczne i studia przypadków.   _____________________________________________________ TERMIN I MIEJSCE SZKOLENIA Dzień: 14.03.2020r. Godziny: 9:00-16:00 Miejsce: Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie ul. Bitwy Warszawskiej 1920…

Dowiedz się więcej »

Rola dietetyka w szpitalnym zespole żywieniowym – Katowice – 14.03.2020

Marzec 14, 2020 @ 09:30 - 18:30
Europrofes Katowice, ul. Stawowa 10
Katowice, Śląskie Polska
+ Google Map

Szkolenie obejmuje zakres działań dietetyka z szpitalnym zespole żywieniowym, udział w planowaniu żywienia do i pozajelitowego. W sposób praktyczny przygotuje do leczenia żywieniowego pacjentów żywionych przez sztuczny dostęp. Ponadto uczestnikom zostaną przedstawione wymagania NFZ do rozliczenia żywienia. Plan szkolenia: 1. Zapoznanie z podstawowymi definicjami: zespół żywieniowy i  jego skład, leczenie żywieniowe, żywienie dojelitowe, żywienie pozajelitowe. 2. Różne struktury szpitalnych zespołów żywieniowych, omówienie organizacji pracy w różnych ośrodkach. 3. Rola dietetyka na samym początku: - Ocena stanu odżywienia pacjenta przyjętego do szpitala. - Narzędzia do ww oceny,…

Dowiedz się więcej »

Rola emocji w jedzeniu część II

Marzec 21, 2020 @ 09:00 - 16:00
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie, Bitwy Warszawskiej 1920r.
Warszawa, Mazowieckie 02-366 Polska
+ Google Map

Warsztat prowadzony będzie w oparciu o ćwiczenia praktyczne, opisy przypadków oraz przegląd badań na temat roli emocji w jedzeniu.    _____________________________________________________ TERMIN I MIEJSCE SZKOLENIA Dzień: 21.03.20r. Godziny: 9:00-16:00 Miejsce: Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 18 02 - 366 Warszawa _____________________________________________________ CENNIK Cenna promocyjna (w przypadku zgłoszenia z wpłatą do 21.02.20r.): 190 zł Cena promocyjna dla grup >3 osób: 200 zł od osoby Cena regularna: 250 zł Ilość miejsc ograniczona, o kolejności…

Dowiedz się więcej »

Kwiecień 2020

Psychika a dietetyka 2020

Kwiecień 18, 2020 @ 08:00 - Kwiecień 19, 2020 @ 17:00
Dowiedz się więcej »

Psychologiczne metody pracy z pacjentem

Kwiecień 25, 2020 @ 09:00 - 16:00
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie, Bitwy Warszawskiej 1920r.
Warszawa, Mazowieckie 02-366 Polska
+ Google Map

7 EDYCJA SPECJALISTYCZNEGO SZKOLENIA •PSYCHOLOGICZNE METODY PRACY Z PACJENTEM• Uczestnicy szkolenia otrzymują CERTYFIKAT oraz KONSPEKT Z AUTORSKIMI MATERIAŁAMI I ĆWICZENIAMI DO PRACY Z PACJENTEM. To praktyczny warsztat, którego celem jest poszerzenie wiedzy i rozwijanie umiejętności uczestników w zakresie pracy z pacjentami będącymi w trakcie dietoterapii. Warsztat opiera się na opisach przypadków pacjentów, którzy podczas zmian związanych ze stylem życia napotykają różne trudności po drodze do osiągnięcia wytyczonego celu. Uczestnikom szkolenia zostaną zaprezentowane sprawdzone metody pracy z pacjentami oraz konkretne narzędzia…

Dowiedz się więcej »

Maj 2020

Dietetyka w aspekcie żywienia zbiorowego – 23.05.2020, Poznań

Maj 23, 2020 @ 09:00 - 18:00
Kochtex, ul. Towarowa 35
Poznań, Wielkopolskie 61-896 Polska
+ Google Map

Przedstawimy jak wygląda proces zamawiania towaru, gotowania oraz wydawania posiłków. Dodatkowo uczestnicy poznają aktualne przepisy dotyczące systemu HACCP oraz zarządzania personelem w ośrodkach żywienia zbiorowego. Szkolenie kładzie nacisk na ćwiczenia praktyczne. Plan szkolenia: 1. Podstawy żywienia zbiorowego. 2. Organizacja żywienia zbiorowego. 3. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - higiena i bezpieczeństwo posiłków. 4. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - System HACCP. 5. Zarządzanie bezpieczeństwem posiłków w żywieniu zbiorowym - dokumentowanie realizacji zasad GHP/GMP i systemu HACCP. 6. Zasady dotyczące wyposażenia kuchni. 7. Przepisy BHP…

Dowiedz się więcej »
+ Export Events