Zielone smoothie z awokado – nie tylko do picia [PRZEPIS]

Autor Eliza Voss
20 stycznia, 2018

Smoothie nie tylko do picia!
Zielony mix w kompozycji awokado ze szpinakiem i natką pietruszki z dodatkiem jogurtu naturalnego pozwoli na szybką absorpcję wapnia, magnezu i szeregu witamin niezbędnych do wzmocnienia kości oraz obniżenia „złego” cholesterolu.
Smoothie to można wypić bądź wykorzystać go jako dressing do makaronu.
Składniki:
- garść szpinaku
- 1/2 awokado
- 250g jogutru naturalnego 2%
- 10 listków natki pietruszki
- 100ml wody
Wartości odżywcze:
- energia: 325kcal
- węglowodany: 27g
- białka: 16g
- tłuszcze: 19g
- błonnik: 7g
Dietetycy.org.pl » Aktualności » Zielone smoothie z awokado – nie tylko do picia [PRZEPIS]

Eliza Voss
Dietetyk indywidualny. Współtwórca „biofitart”, obecnie właściciel Smoothie-baru w Pradze w Republice Czeskiej. Certyfikowana dietetyk od kwietnia 2016 roku, choć zdrowe odżywanie towarzyszy od najmłodszych lat. Jest to nie tylko sposób na życie ale i pasja do Natury.