Ranking – Najlepsze Gatunki Sera
Świetne źródło wapnia i białka – sery, występują w pełnej różnorodności gatunków i rodzajów. Różnice w pochodzeniu, technologii wytwarzania są między nimi tak duże, że smak i aromat każdego z nich jest niepowtarzalny. Nic dziwnego, że co osoba, to inne preferencje w kwestii tego jaki ser jest najsmaczniejszy.
Najlepsze gatunki sera
Gatunków sera na świecie są tysiące i na pewno nie jesteśmy w stanie zawrzeć w rankingu wszystkich – w samej Francji mówi się o tym, że jest ich tyle co dni w roku i nie jest to w żadnym wypadku stwierdzenie przesadzone. Na potrzeby poniższego rankingu wybraliśmy te, które w Polsce są najczęściej kupowane i najłatwiej rozpoznawalne. Jeśli jednak brak któregoś z ważnych serów – prosimy o informację w komentarzu – zestawienie zostanie zaktualizowane.
Najlepszy i najsmaczniejszy
Sery z mleka koziego, owczego, krowiego – o różnej konsystencji i sposobie dojrzewania – w rankingu znajdziecie sery radamer, parmezan, gouda, edam, mazdamer, gorgonzola, brie, camembert, cheshire, gloucester, oscypek, feta, mozzarella, bryndza, roquefort, ementaler, cheddar, limburski, zamojski, tylżycki. Który z nich jest najlepszy? Decyzja zależy od Waszych głosów !
Który gatunek sera jest najlepszy?
[rnkrwp id=”913037″ height=”1483″ ]Zapraszamy również do zagłosowania w poprzednim rankingu:
Dietetycy.org.pl » Smart Shopping » Najlepsze marki i gatunki » Ranking – Najlepsze Gatunki Sera