Wege – Dieta roślinna w praktyce. Iwona Kibil [Recenzja]

Avatar photo

Diety roślinne cieszą się niesłabnącą popularnością. Szeroko omawiane w telewizji, mediach społecznościowych czy licznych poradnikach. Zmianę diety na wegetariańską lub ograniczającą produkty odzwierzęce rozważa coraz więcej konsumentów.

Deklaracje te były jednymi z głównych, stawianych w ramach postanowień noworocznych w tym roku i zapewne tak też będzie w najbliższym. Zainteresowanie dietami roślinnymi idzie w parze z poszukiwaniem informacji jak prawidłowo komponować bezmięsny jadłospis.

Konsumenci chcą wiedzieć jakich składników odżywczych może potencjalnie brakować w wegetariańskim menu, czym są składniki antyodżywcze, które witaminy i składniki mineralne dobrze jest suplementować, jak bilansować wegetariański jadłospis u dorosłych oraz dzieci.

Wszystkie powyższe informacje zostały uwzględnione w książce Iwony Kibil „Wege – Dieta roślinna w praktyce” . Książka cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem czytelników od chwili wydania 2018.

Zobacz również
praca nocna

Na półkach księgarni znalazł się już siódmy jej dodruk. Pełną recenzję tej publikacji znajdziecie na stronie https://dietetycy.org.pl/wege-dieta-roslinna-w-praktyce/