Zott Natur – Jogurt Naturalny


Producent: Zott Polska Sp. z o.o.

Jogurt Natur. Rozkoszny smak

Zott Natur. Jogurt Naturalny

Zott Natur. Jogurt Naturalny
6.4

Analiza składu etykiety

8/10

    Naturalność składników

    7/10

      Wartość odżywcza

      5/10
        • Mleko
        • Mleko w proszku odtłuszczone
        • Białka mleka
        • Żywe kultury bakterii
        • Wartość energetyczna : 67 kcal
        • Tłuszcze: 3g
        • Tłuszcze nasycone: 2g
        • Węglowodany: 4,2g
        • Cukry: 4,2g
        • Białko: 4,9g
        • Sód: 0,15 g
        • Wapń: 120 mg
        5/5 (1)

        Zostaw swoją opinię:

        • Produkt jak najbardziej wskazany (wysokobiałkowy, niskoenergetyczny). Tak jak koleżanki stwierdzam, że minusem jest dodatek mleka w proszku w celu zagęszczenia produktu.

        • Sabina Wolak

          Jogurt naturalny to taki, który powstaje z zakwaszenia tłustego mleka bakteriami fermentacji mlekowej… a tu – mleko w proszku dla nadania gęstej zwartej struktury i brak wyszczególnienia szczepów… Szczepiłam tym jogurtem wiejskie mleko i niestety w porównaniu z Tolą, która na etykiecie ma dwa szczepy bakterii fermentacji mlekowej wypadło bardzo marnie. Jogurt z mleka szczepionego Zottem wychodzi grudowaty i rozwarstwiony a Tolą kremowy i baardzo gęsty- to mówi samo za siebie!

        • Marysia Jeleńska

          Jeśli zjeść jogurt, to na pewno naturalny. Jogurty naturalne mam zawsze pod ręką. Dodaje do owoców- zdrowy deser, do dań obiadowych- aby uniknąć zagęszczania śmietaną lub mąką. Sprawdza się znakomicie- polecam. Minus dla jogurtów firmy zott – nie są wymienione szczepy bakterii probiotycznych, co sugeruje że ich nie zawiera, oraz wspomniane już przez kilka osób mleko w proszku.

        • Anna Sadowska

          Ogromny minus – mleko w proszku. Nie powinno go być w jogurtach naturalnych! Cena na pewno wynika z płacenia za markę. Jeśli chodzi o smak produktu, jestem zadowolona, podobnie jak koleżanka, która dzięki łączeniu właśnie tego jogurtu naturalnego z owocami przekonała się do porzucenia jogurtów “owocowych” (w końcu :) )

        • Justyna

          Bardzo dobre źródło białka, produkt niskoenergetyczny, nie zawiera sztucznych dodatków. Jedyny minus dałabym za udział mleka w proszku i dodatkowych białek. Używam tego jogurtu do zaszczepienia mleka w produkcji domowego napoju jogurtowego.
          Polecam

        Loading...
        Udostępnienia