Tabele składu i wartości odżywczej żywności – 2017 – PZWL

Avatar photo
Tytuł: Tabele składu i wartości odżywczej żywności
Autor: Hanna Kunachowicz, Beata Przygoda, Irena Nadolna, Krystyna Iwanow
Rok wydania: 2017
Wydawnictwo: PZWL
Ilość stron: 1182

2 wydanie – tabele składu i wartości odżywczej żywności

Najnowsze tabele składu i wartości odżywczej  żywności wydawnictwa PZWL to niezbędnik na półce każdego dietetyka – chociaż sama forma wydania: 2 kilogramy, ponad 1000 stron w twardej oprawie stawia go raczej do roli poradnika stacjonarnego – w żadnej mierze nie kieszonkowego.

Nowa edycja miała premierę na początku marca 2017 i trzeba przyznać, że na nową wersję przeczekaliśmy szmat czasu. Tabele zebrane w najnowszym wydaniu pozwalają na analizę kilkudziesięciu składników zawartych w produktach z polskiego rynku.

Już wkrótce recenzja na dietetycy.org.pl.