
Suplementacja kwasów omega-3 może powodować szereg zmian w obrębie tkanek organizmu. Takie działanie jest wiązane z wbudowywaniem długołańcuchowych, wielonienasyconych kwasów…
Suplementacja kwasów omega-3 może powodować szereg zmian w obrębie tkanek organizmu. Takie działanie jest wiązane z wbudowywaniem długołańcuchowych, wielonienasyconych kwasów…
Czym charakteryzuje się flądra i gdzie występuje? Flądra, zwana także stornią, to gatunek ryby flądrokształtnej z rodziny flądrowatych. Osiąga przeciętnie…
Karp czy nie karp – coroczny świąteczny dylemat Wigilijny stół zazwyczaj ugina się pod różnorodnymi daniami z ryby. Karp smażony,…
Do gatunków ryb morskich najzasobniejszych w tłuszcze należą makrela, śledź, tuńczyk, łosoś, sardynki, halibut, zaś wśród słodkowodnych przede wszystkim pstrąg.…
mintaj / 123RF Mintaj chociaż nie tak popularny jak chociażby łosoś – stanowi ciekawą alternatywę rybną wobec mięs, szczególnie dla…