Konferencja prasowa IŻŻ – Zdrowie kobiet w ciąży

W środę 27 września 2017 w siedzibie w Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, miała miejsce konferencja prasowa dotycząca kształtowania nawyków zdrowego żywienia ze szczególnym uwzględnieniem odżywiania się kobiet w ciąży.

Wypowiedzi eksperckich w tym temacie udzielił między innymi prof. Mirosław Jarosz, dr Regina Wierzejska i mgr Hanna Stolińska-Fiedorowicz. Prelegenci przedstawili aktualne dane dotyczące prawidłowego odżywiania się kobiet ciężarnych oraz zachowań prozdrowotnych w czasie ciąży i pierwszych miesiącach po urodzeniu dziecka.

Wyraźnie podkreślono celowość działań edukacyjnych skierowanych do tej grupy konsumentów, gdyż wokół tematu żywienia ciężarnych i karmiących panuje wiele mitów, mód żywieniowych oraz presja otoczenia potęgująca niepewność i wątpliwości matek.

W konferencji wzięli udział także praktycy – blogerzy parentingowi z oczekując.pl i kucharz Jerzy Nogal, który prostymi przepisami podpowiedział, w jaki sposób wprowadzać produkty prozdrowotne do diety najmłodszych.

izz

Zostaw swoją opinię:

O autorze

Redaktor Naczelna Dietetycy.org.pl

Loading...
Udostępnienia